Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Ki akarja végezni az autóját? Ezeket tegye vele!

Természetesen tudjuk, hogy senki sem akarja idő előtt tönkretenni az autóját, kivéve a roncsautók szerelmeseit. A cím irónia – azt mutatjuk meg, milyen szokásokkal tehet nagyon-nagyon rosszat a járműnek.

Változtassunk, életmentő lehet

Nem csak az autónkat, az életünket is megmentheti, ha leállunk néhány rossz szokással az autóvezetés kapcsán – de most kezdjük az autó épségével! Ön betartja a sebességkorlátozást, odafigyel a közúti jelzésekre? „Ezen a sárgán még” mindig gyorsan áthajt, majd ha kell, satufékkel áll meg, vagy inkább szépen „csorog” a többiekkel a forgalomban? A hirtelen sebességváltásokkal, fékezésekkel sem a fékrendszernek, sem a motornak nem tesz jót – ha nem tud lemondani indulatairól, hordja sűrűbben szervizbe autóját! Sőt, a karosszéria is bánhatja a lobbanékonyságát. Nem kell magyarázni, mennyivel nagyobb így egy koccanás veszélye, mintha higgadt maradna – és ha rendőrt kell hívni, már biztos nem ér oda, ahová annyira sietett. Az sem lenne rossz, ha vezetés közben hanyagolná a telefonját a sofőr, mert ez a balesetek egyik legnagyobb rizikófaktora. A legújabb felmérések szerint a kihangosítós megoldás sem jó, mert hiába nincs kézben a készülék, ha a figyelem ugyanúgy nem az útra összpontosul, hanem a beszélgetésre. Bírjunk ki ennyit, életet menthet.

Eddig elment, most tönkrement

A magyar szeret mindennel jól járni – családban is hallottunk már olyan történetet, hogy az autóban eladásig nem cseréltek például olajat. Amikor tönkremennek drágán kicserélhető alkatrészek, esetleg elfüstöl a motor, akkor döbbennek rá a nagy spórolók, hogy tényleg ment eddig csere nélkül – de ennek is ára van. Ha nem akarja nagy költségekbe verni magát, ne hanyagolja el a szervizelést! Ne hallgasson azokra, akik azt mondják, ekkora kopással még erre a télre jó lesz az a gumi; felesleges ilyen enyhe teleken a fagyálló, a ködlámpát soha nem használjuk, és nem is annyira rozsdás az a karosszéria, majd a sógor megnézi a műhelyben, mit tud tenni vele. A jól működő alkatrészek védenek a legjobban a balesetek ellen – persze a saját figyelmünk mellett –, és az útviszonyoknak megfelelő felszereltség, vezetési stílus. Az sem jó szokás, ha csak a sárosabb időszak végén tisztíttatja le, és nézi át alaposan az alvázat, a karosszériát, mert addigra talán már enni kezdi a rozsda. A karosszériának az sem tesz jót, ha tesz a parkolási szabályokra – érheti kár, akár a rossz helymegválasztás, akár egy vérmesebb lakó miatt, akinek elálltuk a kijáratát. Egy utolsó tanács: akkor se dohányozzunk az autóban, ha nincs gyerekünk, akit szállítunk vele! Egy idő után annyira beveszi magát a szag, hogy egy erdőnyi wunderbaum sem tünteti el.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson