Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Ki akarja végezni az autóját? Ezeket tegye vele!

Természetesen tudjuk, hogy senki sem akarja idő előtt tönkretenni az autóját, kivéve a roncsautók szerelmeseit. A cím irónia – azt mutatjuk meg, milyen szokásokkal tehet nagyon-nagyon rosszat a járműnek.

Változtassunk, életmentő lehet

Nem csak az autónkat, az életünket is megmentheti, ha leállunk néhány rossz szokással az autóvezetés kapcsán – de most kezdjük az autó épségével! Ön betartja a sebességkorlátozást, odafigyel a közúti jelzésekre? „Ezen a sárgán még” mindig gyorsan áthajt, majd ha kell, satufékkel áll meg, vagy inkább szépen „csorog” a többiekkel a forgalomban? A hirtelen sebességváltásokkal, fékezésekkel sem a fékrendszernek, sem a motornak nem tesz jót – ha nem tud lemondani indulatairól, hordja sűrűbben szervizbe autóját! Sőt, a karosszéria is bánhatja a lobbanékonyságát. Nem kell magyarázni, mennyivel nagyobb így egy koccanás veszélye, mintha higgadt maradna – és ha rendőrt kell hívni, már biztos nem ér oda, ahová annyira sietett. Az sem lenne rossz, ha vezetés közben hanyagolná a telefonját a sofőr, mert ez a balesetek egyik legnagyobb rizikófaktora. A legújabb felmérések szerint a kihangosítós megoldás sem jó, mert hiába nincs kézben a készülék, ha a figyelem ugyanúgy nem az útra összpontosul, hanem a beszélgetésre. Bírjunk ki ennyit, életet menthet.

Eddig elment, most tönkrement

A magyar szeret mindennel jól járni – családban is hallottunk már olyan történetet, hogy az autóban eladásig nem cseréltek például olajat. Amikor tönkremennek drágán kicserélhető alkatrészek, esetleg elfüstöl a motor, akkor döbbennek rá a nagy spórolók, hogy tényleg ment eddig csere nélkül – de ennek is ára van. Ha nem akarja nagy költségekbe verni magát, ne hanyagolja el a szervizelést! Ne hallgasson azokra, akik azt mondják, ekkora kopással még erre a télre jó lesz az a gumi; felesleges ilyen enyhe teleken a fagyálló, a ködlámpát soha nem használjuk, és nem is annyira rozsdás az a karosszéria, majd a sógor megnézi a műhelyben, mit tud tenni vele. A jól működő alkatrészek védenek a legjobban a balesetek ellen – persze a saját figyelmünk mellett –, és az útviszonyoknak megfelelő felszereltség, vezetési stílus. Az sem jó szokás, ha csak a sárosabb időszak végén tisztíttatja le, és nézi át alaposan az alvázat, a karosszériát, mert addigra talán már enni kezdi a rozsda. A karosszériának az sem tesz jót, ha tesz a parkolási szabályokra – érheti kár, akár a rossz helymegválasztás, akár egy vérmesebb lakó miatt, akinek elálltuk a kijáratát. Egy utolsó tanács: akkor se dohányozzunk az autóban, ha nincs gyerekünk, akit szállítunk vele! Egy idő után annyira beveszi magát a szag, hogy egy erdőnyi wunderbaum sem tünteti el.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata