Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Képességek, amivel egy átlagos sofőr nem rendelkezik

Ugyanúgy, ahogyan azt mondják, hogy az okostelefonok miatt ellustul a népesség, egyre inkább elkényelmesedünk vezetéskor is. Mindenki rendelkezik az alapképességekkel ahhoz, hogy autót tudjon vezetni, gyorsítás, lassítás, jobbra és balra kanyarodás stb. Van viszont több olyan extra képesség is, ami igen hasznos lehet szokatlan helyzetekben, vagy csak egyszerűen szórakoztató, ilyen például a kézifék-fordulat vagy éppen a sodródás. Most tehát megtudhatja, hogy melyek azok a képességek, amivel egy átlagos sofőr csak ritkán rendelkezik.

Bal lábbal fékezés, a sarok és lábujj váltás

A bal lábbal fékezés egy extra képesség legyen önnek manuális vagy automata sebváltós autója. A bal lábbal történő fékezést használják autóversenyeken és rallykon is. A sarok és a lábujj váltogatása akkor jön kapóra, ha gyorsan szeretne sebességet váltani. Ha lejtőn megy felfelé, akkor parkoló kar nélkül is el kell tudnia indítani az autót, itt is ki lehet fejleszteni több képességet az automata illetve a manuális sebváltós autók esetében is, ráadásul a lejtők még az átlagos sofőrökön is nagyon hamar kifoghatnak, ezért érdemes ezt a képességet elsajátítani. Néhány sofőrnek azt is el kéne sajátítania, hogy óvatosan áll meg úgy, hogy az autó ne himbálózzon vissza a felfüggesztésen, tehát az óvatos fékezés is olyasmi manapság, amit külön meg kell tanulni.

Az autó indítókábeles elindítása, dupla lengéscsillapító váltás

Az is egy külön képesség, ha megfelelően tud váltani, és el kell sajátítani a tökéletes váltás művészetét, ami nem csak abból áll, hogy 1, 2, 3, 4, 5 és 6, hanem érdemes váltogatni és keverni ezeket, tehát nyugodtan válthat 2-4-be, vagy akár 4-6-ba is minden gond nélkül. A parkolást is meg kell tanulni anélkül, hogy felemelné az alapjárati fordulatszámot, tehát könnyen kell bánni a tengelykapcsolóval. Az indítókábeles elindulás egy másik olyan képesség, amit csak kevés sofőr sajátít el, ez pedig akkor jön kapóra, ha gond van az akkumulátorral, hiszen így egy másik autó akkumulátora a kábelen keresztül el tudja indítani a mi autónkat, így folytathatjuk tovább utunkat. A pótkocsi szállítás szintén egy fontos képesség, viszont csak nagyon kevesen képesek rá. Emellett nagyon fontos a dupla tengelykapcsoló váltás, valamint az is, hogy vissza tudja hozni az autót az útra, hogy elkerüljön egy csúszást, vagyis a képesség arra, hogy elkerülje a legveszélyesebb baleseteket is.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata