fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Jelent-e még valamit a GT és a GTS?

Az autógyártók mostanában előszeretettel dobják rá a fényes jeleket az autókra, például a GT-t, a Gti-t, vagy éppen a GTS-t, ami mind különböző típusú autókat jelent, viszont valójában tényleg jelentenek-e ezek a fényes jelvények? A régi szép időkben a sportkocsik esetében csak a teljesítményre fókuszáltak és nem feltétlenül a kinézetre. Manapság a Lotus Elite áll a legközelebb az old-school sportkocsik kinézetéhez és teljesítményéhez. A sportkocsik viszont nem voltak túl praktikusak, ezért jöttek létre a GT nevű autók. A GT a túraautó rövidítése.

A nevek mindig is ködösek voltak az autózás történelmében

A GT autók a legtöbb esetben nagyobbak voltak sportkocsiknál viszont ugyanolyan gyorsak, és elég praktikusak, tágasak voltak ahhoz, hogy egy egész család kényelmesen nyaralhasson egy ilyen típusú autóval. A GT, vagyis a „grand tourer” (nagy túraautó) kifejezést még ma is használják, és még mindig ezekre a típusú autókra vonatkozik. Az autógyártásban viszont elég ködösek a megnevezések, ezért a GT kifejezést a túraautókon kívül a sportkocsikra és a versenyautókra is egyaránt értik, ott vannak például a GT1, GT2, GT3 stb. bajnokságok. Általában, ha manapság a GT kifejezést látja egy autó neve mellett, akkor a gyártók arra akarnak célozni, hogy az autónak sportosabb a megjelenése. Vannak viszont olyan GT megnevezésű autók is, mint például a Toyota 86, ami nagyon messze áll a grand tourertől. Vannak olyan autók is, amiket GT-ként neveznek el, amelyek inkább luxusautók mint túraautók. A GTS kifejezésnek szintén köze van a grand tourerhez, viszont ez a kifejezés GT Sports-ot jelenti tehát sportos túraautót.

A sportos ferdehátú kifejezést is érdemes szóba hozni

A sportos ferdehátú kifejezést az Egyesült Királyságban kezdték el használni az 1980-as években, és ez alatt értették azokra a normál ferdehátú autókat, amik amúgy sportos változatúak. A sportos ferdehátú autók erősebb motorokat kaptak, valamint szélesebb és súlyosabb lett a gumiabroncsuk is, a felfüggesztésüket is felújították, a fékeken is javítottak ezt-azt, nem is beszélve a külső szépítésről. A sportos ferdehátú autókat azért hozták létre, hogy az embereknek ne kelljen lemondaniuk a kényelemről és a praktikusságról, mindemellett pedig mégis legyen egy igazi sportautójuk. A sportos ferdehátú autók árai is elérhetőek voltak, ezért annak idején rengeteg ilyen típusú autót adtak el.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.

Tájékoztatjuk, hogy 2021.12.24. és 2022.01.02. között ZÁRVA tartunk. 2022.01.03-tól a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Üdvözlettel: KA csapata