Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Itt a jövő: jönnek az elektromos távolsági buszok

A FlixBus, Európa legnagyobb távolsági mobilitási szolgáltatója az e-mobilitásba fektet, és világelsőként e-buszokat tesztel távolsági hálózatában.

Környezetbarát megoldás

Franciaországban, Párizs és Amiens között kezd járni az első teljesen elektromos FlixBus április elején. Mint a cég alapítója André Schwämmlein elmondta, formálni szeretnék a mobilitás jövőjét. Bár az e-buszok pillanatnyilag még jóval drágábbak egy átlagos hasonló járműnél, szerinte a jelenlegi fejlesztés hosszútávon megtérülő befektetés jelenthet a cég, az utasok és a környezet szempontjából is. Hozzátette, szolgáltatóként kifejezik, hogy a mobilitási szektorban egy potenciális fordulóponthoz értek. Az első teljesen elektromos távolsági busz a gyártóknak is azt kommunikálja, hogy kezdeményezzenek innovációt és fejlesszenek alternatívákat a dízelmotoros járműveknek. A cégvezető szerint a fenntartható mobilitás nemcsak üzleti előnyt jelent, hanem az utazás szociális és környezeti aspektusaira is hatással van.

Fenntartható utazás mindenkinek

 A FlixBus által kínált távolsági buszos utazás számít a jelenleg elérhető egyik legkörnyezetbarátabb közlekedési módnak a modern flottának és a járműveket jellemző kapacitás-kihasználtságnak köszönhetően. Azok, akik hosszabb utakon a buszt választják személygépkocsi helyett, akár 80 százalékkal is csökkenthetik szén-monoxid kibocsátásukat. A jelenlegi trendek a saját autó használatától egyre inkább a shared mobility lehetőségei felé tolódnak, ide tartozik a buszos utazás is. A FlixBus büszke rá, hogy úttörő szerepet tölt be abban, hogy elősegítse a fosszilis üzemanyagokkal működő szállítástól való eltávolodást. Március második felétől Grácba, Szófiába és két újonnan elérhető horvát városba, Eszékre és Bródba is indulnak majd közvetlen buszok Magyarországról, a nyári csúcsidőszakban pedig további célállomások és járatsűrítések várhatók.

 

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson