fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Hogyan, mikor van szükség a gyújtógyertya kicserélésére?

Sok olyan kis alkatrész van az autóban, amely gyárilag ugyan bele van rakva, mégis szükség van arra, hogy az ember folyamatosan figyelemmel kísérje a működését, és időnként kicserélje. Erre a legkézenfekvőbb példa a gyújtógyertya. Ennél az összetevőnél mindenképpen arra kell számítani, hogy az idő elteltével el fog kopni, és muszáj lesz majd kicserélni.

A jól működő gyújtógyertya nélkül lehetetlen elindítani az autót

Azonban nem az idő az egyetlen meghibásodást kiváltó ok, amellyel a gyújtógyertya esetében számolni kell. Mivel ez egy nagyon igénybe vett eleme az autónak és a motorrendszernek, elkerülhetetlen, hogy időnként tönkremenjen valamiért. Hogyha ez bekövetkezik, egészen addig nem tudjuk beindítani az autót, amíg nem orvosoltuk a problémát. Mivel a gyújtógyertya feladata a benzingőz begyújtása a motor indításakor, ha ez az elem hiányzik, akkor lehetetlen, hogy az autó elinduljon. Akármi is legyen a meghibásodás oka, a gyújtógyertya eltávolításánál meg lehet állapítani, hogy mi okozta a problémát és lehet következtetni azokra a dolgokra, amelyekre figyelnünk kell majd az elkövetkezőkben. Sajnos nem lehet előre megjósolni, hogy mikor fog bekövetkezni a meghibásodás, azonban ha rendszeresen cseréljük, és nem csak akkor, amikor valamilyen bajt érzékelünk, akkor nem lesz különösebb problémánk vele, és nem fogja akadályozni a zavartalan autózást. Mindenképpen azt mondhatjuk, hogy jobb előrelátónak lenni, mint utólagosan futkosni akkor, amikor nagy szükség lenne rá, hogy használjuk az autót.

A gyújtógyertya meghibásodása

A gyújtógyertya a motorrendszer leggyakrabban cserélt alkatrésze, de nézzük, hogy még miért is van ez így. Ha meghibásodásról, és nem pedig elhasználódásról beszélünk, akkor a problémákat a legtöbbször a különféle lerakódások eredményezik. Legtöbbször olajos, kormos részek rakódnak le a gyújtógyertyára, és ennek oka a nem megfelelően beállított keverékarány lehet. Ezt úgy lehet megoldani, hogy újraállítjuk azt, viszont ehhez a legtöbb esetben már szakértői segítségre is szükség van. A másik nagyon gyakori problémaokozó dolog a lerakódás. Ez nagyban csökkentheti a motor teljesítményét is, ezért érdemes rögtön orvosolni a problémát, ahogy felfedeztük, vagy megsejtettük, hogy ez lehet a baj. Ha ez a probléma áll fenn, akkor legtöbbször sajnos az egész gyertyát ki kell cserélni, de néha lehet segíteni is rajta a csere nélkül, attól függően, hogy mekkora mértékben ment végbe a károsodás.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata