Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Hogyan, mikor van szükség a gyújtógyertya kicserélésére?

Sok olyan kis alkatrész van az autóban, amely gyárilag ugyan bele van rakva, mégis szükség van arra, hogy az ember folyamatosan figyelemmel kísérje a működését, és időnként kicserélje. Erre a legkézenfekvőbb példa a gyújtógyertya. Ennél az összetevőnél mindenképpen arra kell számítani, hogy az idő elteltével el fog kopni, és muszáj lesz majd kicserélni.

A jól működő gyújtógyertya nélkül lehetetlen elindítani az autót

Azonban nem az idő az egyetlen meghibásodást kiváltó ok, amellyel a gyújtógyertya esetében számolni kell. Mivel ez egy nagyon igénybe vett eleme az autónak és a motorrendszernek, elkerülhetetlen, hogy időnként tönkremenjen valamiért. Hogyha ez bekövetkezik, egészen addig nem tudjuk beindítani az autót, amíg nem orvosoltuk a problémát. Mivel a gyújtógyertya feladata a benzingőz begyújtása a motor indításakor, ha ez az elem hiányzik, akkor lehetetlen, hogy az autó elinduljon. Akármi is legyen a meghibásodás oka, a gyújtógyertya eltávolításánál meg lehet állapítani, hogy mi okozta a problémát és lehet következtetni azokra a dolgokra, amelyekre figyelnünk kell majd az elkövetkezőkben. Sajnos nem lehet előre megjósolni, hogy mikor fog bekövetkezni a meghibásodás, azonban ha rendszeresen cseréljük, és nem csak akkor, amikor valamilyen bajt érzékelünk, akkor nem lesz különösebb problémánk vele, és nem fogja akadályozni a zavartalan autózást. Mindenképpen azt mondhatjuk, hogy jobb előrelátónak lenni, mint utólagosan futkosni akkor, amikor nagy szükség lenne rá, hogy használjuk az autót.

A gyújtógyertya meghibásodása

A gyújtógyertya a motorrendszer leggyakrabban cserélt alkatrésze, de nézzük, hogy még miért is van ez így. Ha meghibásodásról, és nem pedig elhasználódásról beszélünk, akkor a problémákat a legtöbbször a különféle lerakódások eredményezik. Legtöbbször olajos, kormos részek rakódnak le a gyújtógyertyára, és ennek oka a nem megfelelően beállított keverékarány lehet. Ezt úgy lehet megoldani, hogy újraállítjuk azt, viszont ehhez a legtöbb esetben már szakértői segítségre is szükség van. A másik nagyon gyakori problémaokozó dolog a lerakódás. Ez nagyban csökkentheti a motor teljesítményét is, ezért érdemes rögtön orvosolni a problémát, ahogy felfedeztük, vagy megsejtettük, hogy ez lehet a baj. Ha ez a probléma áll fenn, akkor legtöbbször sajnos az egész gyertyát ki kell cserélni, de néha lehet segíteni is rajta a csere nélkül, attól függően, hogy mekkora mértékben ment végbe a károsodás.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.