Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hogyan, mikor van szükség a gyújtógyertya kicserélésére?

Sok olyan kis alkatrész van az autóban, amely gyárilag ugyan bele van rakva, mégis szükség van arra, hogy az ember folyamatosan figyelemmel kísérje a működését, és időnként kicserélje. Erre a legkézenfekvőbb példa a gyújtógyertya. Ennél az összetevőnél mindenképpen arra kell számítani, hogy az idő elteltével el fog kopni, és muszáj lesz majd kicserélni.

A jól működő gyújtógyertya nélkül lehetetlen elindítani az autót

Azonban nem az idő az egyetlen meghibásodást kiváltó ok, amellyel a gyújtógyertya esetében számolni kell. Mivel ez egy nagyon igénybe vett eleme az autónak és a motorrendszernek, elkerülhetetlen, hogy időnként tönkremenjen valamiért. Hogyha ez bekövetkezik, egészen addig nem tudjuk beindítani az autót, amíg nem orvosoltuk a problémát. Mivel a gyújtógyertya feladata a benzingőz begyújtása a motor indításakor, ha ez az elem hiányzik, akkor lehetetlen, hogy az autó elinduljon. Akármi is legyen a meghibásodás oka, a gyújtógyertya eltávolításánál meg lehet állapítani, hogy mi okozta a problémát és lehet következtetni azokra a dolgokra, amelyekre figyelnünk kell majd az elkövetkezőkben. Sajnos nem lehet előre megjósolni, hogy mikor fog bekövetkezni a meghibásodás, azonban ha rendszeresen cseréljük, és nem csak akkor, amikor valamilyen bajt érzékelünk, akkor nem lesz különösebb problémánk vele, és nem fogja akadályozni a zavartalan autózást. Mindenképpen azt mondhatjuk, hogy jobb előrelátónak lenni, mint utólagosan futkosni akkor, amikor nagy szükség lenne rá, hogy használjuk az autót.

A gyújtógyertya meghibásodása

A gyújtógyertya a motorrendszer leggyakrabban cserélt alkatrésze, de nézzük, hogy még miért is van ez így. Ha meghibásodásról, és nem pedig elhasználódásról beszélünk, akkor a problémákat a legtöbbször a különféle lerakódások eredményezik. Legtöbbször olajos, kormos részek rakódnak le a gyújtógyertyára, és ennek oka a nem megfelelően beállított keverékarány lehet. Ezt úgy lehet megoldani, hogy újraállítjuk azt, viszont ehhez a legtöbb esetben már szakértői segítségre is szükség van. A másik nagyon gyakori problémaokozó dolog a lerakódás. Ez nagyban csökkentheti a motor teljesítményét is, ezért érdemes rögtön orvosolni a problémát, ahogy felfedeztük, vagy megsejtettük, hogy ez lehet a baj. Ha ez a probléma áll fenn, akkor legtöbbször sajnos az egész gyertyát ki kell cserélni, de néha lehet segíteni is rajta a csere nélkül, attól függően, hogy mekkora mértékben ment végbe a károsodás.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.03.29-2024.04.01. között  ZÁRVA tart. 2024.04.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata