Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hogyan cseréljük le a hűtőfolyadékot?

Sokak szerint elég ha csak ellenőrizzük a hűtőfolyadék mennyiségét, hogy van-e elég a hűtőrendszerben, nincs szükség cserélni. A tapasztalat azonban azt mondja, hogy ez tévedés. Miért kell a hűtőfolyadékot cserélni? A hűtőfolyadékot ne tévesszük össze a tiszta vízzel, víz és glikol keveréke, továbbá más, a rendszert a korróziótól védő anyagot is tartalmaz. Ezek az adalékok az idő múlásával, a hőmérséklet nagy ingadozása következtében elveszítik eredeti tulajdonságukat. Ezért tanácsos a hűtőfolyadékot legalább 60 ezer kilométerenként, vagy két évente kicserélni. Autószerviz nélkül is elvégezhető a csere, de figyeljünk, hogy mindig hideg motornál kezdjünk hozzá, mert az éppen csak leállított motor hűtőrendszerében a hűtőfolyadék akár 100 fokos is lehet, és nagy nyomás alatt van. Ha lecsavarjuk a cseréhez a hűtősapkát, leforrázhatjuk magunkat.

Csak speciális hűtőfolyadékot használjunk

A hűtőfolyadékon ne spóroljunk, mert az a végén nagyon sokba kerülhet, ha miatta a motorban kár keletkezik. Ha megtaláltuk a motorház tető alatt a leeresztő csapot, akkor szerencsénk volt. Ellenkező esetben a hűtőrendszer legalsó pontján fogjuk megtalálni. Lecsavarás előtt tegyünk a kiömlő nyílás alá kellő nagyságú edényt, amibe legalább 10-15 liter folyadék belefér. Most nyissuk meg a leeresztő csapot és egy-két perc alatt távozik az összes folyadék. Mielőtt az új hűtőfolyadékot betöltenénk, érdemes átmosni az egész rendszer belsejét. Ehhez a legjobb desztillált vizet használni. Ezután kezdjük meg a kiegyenlítő tartály száján keresztül a feltöltést, de előtte zárjuk el a leeresztő csapot. A végén ne felejtsük el a rendszert légteleníteni és egy időre a motort megjáratni, majd még egyszer rátölteni a folyadékból. Ha erre nincs ideje, lehetősége, akkor érdemes időpontot kérni a szegedi KA autószerviz autószerelőitől. Teljes állapotfelmérés segítségével garantáltan biztonságban érezheti magát az utakon.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata