fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Hogyan cseréljük le a hűtőfolyadékot?

Sokak szerint elég ha csak ellenőrizzük a hűtőfolyadék mennyiségét, hogy van-e elég a hűtőrendszerben, nincs szükség cserélni. A tapasztalat azonban azt mondja, hogy ez tévedés. Miért kell a hűtőfolyadékot cserélni? A hűtőfolyadékot ne tévesszük össze a tiszta vízzel, víz és glikol keveréke, továbbá más, a rendszert a korróziótól védő anyagot is tartalmaz. Ezek az adalékok az idő múlásával, a hőmérséklet nagy ingadozása következtében elveszítik eredeti tulajdonságukat. Ezért tanácsos a hűtőfolyadékot legalább 60 ezer kilométerenként, vagy két évente kicserélni. Autószerviz nélkül is elvégezhető a csere, de figyeljünk, hogy mindig hideg motornál kezdjünk hozzá, mert az éppen csak leállított motor hűtőrendszerében a hűtőfolyadék akár 100 fokos is lehet, és nagy nyomás alatt van. Ha lecsavarjuk a cseréhez a hűtősapkát, leforrázhatjuk magunkat.

Csak speciális hűtőfolyadékot használjunk

A hűtőfolyadékon ne spóroljunk, mert az a végén nagyon sokba kerülhet, ha miatta a motorban kár keletkezik. Ha megtaláltuk a motorház tető alatt a leeresztő csapot, akkor szerencsénk volt. Ellenkező esetben a hűtőrendszer legalsó pontján fogjuk megtalálni. Lecsavarás előtt tegyünk a kiömlő nyílás alá kellő nagyságú edényt, amibe legalább 10-15 liter folyadék belefér. Most nyissuk meg a leeresztő csapot és egy-két perc alatt távozik az összes folyadék. Mielőtt az új hűtőfolyadékot betöltenénk, érdemes átmosni az egész rendszer belsejét. Ehhez a legjobb desztillált vizet használni. Ezután kezdjük meg a kiegyenlítő tartály száján keresztül a feltöltést, de előtte zárjuk el a leeresztő csapot. A végén ne felejtsük el a rendszert légteleníteni és egy időre a motort megjáratni, majd még egyszer rátölteni a folyadékból. Ha erre nincs ideje, lehetősége, akkor érdemes időpontot kérni a szegedi KA autószerviz autószerelőitől. Teljes állapotfelmérés segítségével garantáltan biztonságban érezheti magát az utakon.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.

Tájékoztatjuk, hogy 2021.12.24. és 2022.01.02. között ZÁRVA tartunk. 2022.01.03-tól a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Üdvözlettel: KA csapata