Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hódítanak Európában a négyévszakos gumiabroncsok

Valószínűleg sosem éri majd utol biztonságosságban a téli abroncsot, ennek ellenére mégis népszerűnek számít a négyévszakos gumi Európában. Az Európai Gumiabroncs- és Gumigyártók Szövetsége szerint a tavalyi eladásokban jelentős növekedést lehetett tapasztalni, de a téli abroncsok értékesítése is nőtt egy százalékkal – szerencsére.

Jelentős növekedés

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, mennyire fontos a téli gumiabroncs időszakos használata egy személygépkocsi esetén, erről már többször írtunk. Szerencsére hazánkban sokan tudják, mikor ildomos a gumicsere, ahogyan azt is, hogy mennyivel megrövidítheti a fékutat egy csúszós úton egy jól megválasztott abroncs. Mindig elmondjuk: a legnagyobb butaság az, ha valaki nyári gumikkal vág neki a télnek, de az sem sokkal okosabb dolog, ha négyévszakos gumival teszi meg ugyanezt. Persze, benne van a nevében, hogy egész évben használható, mégsem közelíti meg biztonságosságban a téli gumit ebben az időszakban. Nos, a magyarok tudják ezt, európai szemmel nézve azonban érdekes adatot közölt az Európai Gumiabroncs- és Gumigyártók Szövetsége: tagjai között 2018-ban a személyautók esetében a gumiabroncsok piaca minimális mértékben, egy százalékkal nőtt, de a pozitív tendencia csupán annak köszönhető, hogy a négyévszakos gumik értékesítésében jelentős növekedést lehetett tapasztalni. Persze nem mindegy, hol-milyen a téli időszak, mennyire van hideg, mekkora az átlaghőmérséklet, ám mi azért mégiscsak azt javasolnánk: Magyarországon törekedjünk 7 Celsius-fokos hőmérséklet alatt téli gumi használatára.

Itthon 3,1 millió darab gumit értékesítettek

Más érdekes adatot is közzétett egyébként az említett szervezet, méghozzá azt, hogy az autók eredeti felszereltségeként történő gumiabroncs-értékesítés terén négy százalékos csökkenést tapasztaltak, de ugyanilyen szám jött ki a mezőgazdasági abroncsok kategóriájában is, ahol az ötödik egymást követő évben csökkennek az adatok. A teherautók gumipiacán viszont kiugró eredmény született tavaly a kilenc százalékos növekedéssel. Visszatérve az eredeti témához, azért az igazán jó hír, hogy a négyévszakos mellett a téli gumiabroncsok értékesítése is nőtt egy százalékkal, nyáriból viszont kevesebbet adtak el. Ami hazánkat illeti, a tavalyi esztendőben megdőlt az eladási rekord: minden eddiginél több, összesen 3,1 millió darab gumit értékesítettek mindent egybevetve, ez pedig jelentős, 9,7 százalékos növekedést jelent 2017-hez képest. A magyar gumiállomány ennek köszönhetően fiatalodott, ami minden szempontból jó hír.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata