Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Hódítanak Európában a négyévszakos gumiabroncsok

Valószínűleg sosem éri majd utol biztonságosságban a téli abroncsot, ennek ellenére mégis népszerűnek számít a négyévszakos gumi Európában. Az Európai Gumiabroncs- és Gumigyártók Szövetsége szerint a tavalyi eladásokban jelentős növekedést lehetett tapasztalni, de a téli abroncsok értékesítése is nőtt egy százalékkal – szerencsére.

Jelentős növekedés

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, mennyire fontos a téli gumiabroncs időszakos használata egy személygépkocsi esetén, erről már többször írtunk. Szerencsére hazánkban sokan tudják, mikor ildomos a gumicsere, ahogyan azt is, hogy mennyivel megrövidítheti a fékutat egy csúszós úton egy jól megválasztott abroncs. Mindig elmondjuk: a legnagyobb butaság az, ha valaki nyári gumikkal vág neki a télnek, de az sem sokkal okosabb dolog, ha négyévszakos gumival teszi meg ugyanezt. Persze, benne van a nevében, hogy egész évben használható, mégsem közelíti meg biztonságosságban a téli gumit ebben az időszakban. Nos, a magyarok tudják ezt, európai szemmel nézve azonban érdekes adatot közölt az Európai Gumiabroncs- és Gumigyártók Szövetsége: tagjai között 2018-ban a személyautók esetében a gumiabroncsok piaca minimális mértékben, egy százalékkal nőtt, de a pozitív tendencia csupán annak köszönhető, hogy a négyévszakos gumik értékesítésében jelentős növekedést lehetett tapasztalni. Persze nem mindegy, hol-milyen a téli időszak, mennyire van hideg, mekkora az átlaghőmérséklet, ám mi azért mégiscsak azt javasolnánk: Magyarországon törekedjünk 7 Celsius-fokos hőmérséklet alatt téli gumi használatára.

Itthon 3,1 millió darab gumit értékesítettek

Más érdekes adatot is közzétett egyébként az említett szervezet, méghozzá azt, hogy az autók eredeti felszereltségeként történő gumiabroncs-értékesítés terén négy százalékos csökkenést tapasztaltak, de ugyanilyen szám jött ki a mezőgazdasági abroncsok kategóriájában is, ahol az ötödik egymást követő évben csökkennek az adatok. A teherautók gumipiacán viszont kiugró eredmény született tavaly a kilenc százalékos növekedéssel. Visszatérve az eredeti témához, azért az igazán jó hír, hogy a négyévszakos mellett a téli gumiabroncsok értékesítése is nőtt egy százalékkal, nyáriból viszont kevesebbet adtak el. Ami hazánkat illeti, a tavalyi esztendőben megdőlt az eladási rekord: minden eddiginél több, összesen 3,1 millió darab gumit értékesítettek mindent egybevetve, ez pedig jelentős, 9,7 százalékos növekedést jelent 2017-hez képest. A magyar gumiállomány ennek köszönhetően fiatalodott, ami minden szempontból jó hír.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson