fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Gyertyák karbantartása és cseréje

A benzinmotorokkal szemben a dízel üzemű járműveknél a levegővel kevert üzemanyag a gyújtógyertyával ellentétben szikrája helyett a gázkeverék magas hőmérsékletétől és nagy nyomásától robban be. A dízeleknél az égés megkezdéséhez a hengerekben megfelelő hőmérsékletű üzemanyag-levegő keverékre van szükség. Azt a bizonyos szükséges hőfokot az ezekben a motorokban alkalmazott izzítógyertyák produkálják. Innen ered az általános probléma, hogy a dízelmotorral felszerelt autók nehezebben indulnak, főleg a téli hidegben, de már elég egy őszi hideg éjszaka, és gondok lehetnek az indulásnak. Ezt a problémát hivatott elhárítani az izzógyertya, amely mindjárt az indítókulcs elfordulásával annyi hőt termel, ami szükséges a minél tökéletesebb égéshez a hengerekben.

Az izzítógyertya olyan, mint egy vízmelegítő

 

Az izzítógyertya egy elektromos vízmelegítő, az elektromos áram alakul át benne hővé. Nincs is vele semmi baj, mint minden mással az autóban, de ha meghibásodik, vagy bizonytalanul működik, akkor a hideg autó nehezen indítható. E hibalehetőség minimalizálására hozták létre az úgy nevezett OBD rendszert, amely a motor felmelegítésértől gondolkodik mégpedig jó előre. A gyakorlat közel se ilyen zökkenőmentes, mert az izzítógyertya működését szabályozó bonyolult rendszerben elég gyakran tapasztalni rendellenességet, amely általában elektromos hibára vezethető vissza. Elég az ingadozó feszültség, de még az is, ha nagyon erősen csavarjuk be a gyertyát.

 

A gyertya állapota a motor állapotát tükrözi

A szegedi KA Bosch Car szerviz a gyertyák állapotából nagy biztonsággal meg tudja mondani, mennyire használódott el a motor, legyen szó akár benzinesről, akár dízelről. A gyertyára rakódott szennyezés színéből könnyen meg lehet mondani, vajon mi okozza a bajt. Más a szín, ha tökéletlen az égés, vagy esetleg az üzemanyag gyenge minősége áll-e a gondok hátterében. Gondot okozhat az is, amikor kevésbé melegszik fel, de akkor is, ha túlhevül. E hiba okai között a leggyakoribb a hűtés meghibásodása, de a túl nagy feszültség is ide vezethet, ami főleg a motor indításakor léphet fel. A hiba elhárításának általános és leggyakoribb formája az izzítógyertya cseréje, aminél elsősorban az adott jármű motorjához ajánlott minőségű gyertyák kiválasztása a legfontosabb.

 

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata