Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Felújítható-e egy AC pumpa?

Szétszerelt üzemanyag szivattyú

Mindent meg lehet szerelni otthoni körülmények között – tartja a régi barkácsmondás. A kérdés ugyanakkor az, hogy megéri-e. Egy olyan, a legtöbb típusnál bonyolult felépítésű alkatrész esetében, mint a benzinpumpa, ez hatványozottabban igaz. Az esetek többségében a házi megoldás nem éri meg a fáradtságot.

Az üzemanyagtartálytól a motorig

Az AC, vagy más néven üzemanyagpumpa nem meglepő módon a motor üzemanyag-ellátásáért felelős. A tartályból pumpálja át a benzint vagy a gázolajat a karburátorig, adott esetben egyenesen a motorig. Noha számtalan változata létezik, általánosságban elmondható, hogy meghibásodása az alábbi tünetek valamelyikéhez kapcsolódik: az autó rángása, gyújtással kapcsolatos nehézségek, fekete füst a kipufogóból, a gyújtógyertyák korai tönkremenetele, vagy a motor hirtelen leállása. Ilyen esetekben, amennyiben mondjuk az üzemanyagcső szivárgását kizártuk, elkezdhetünk erősen az AC pumpa meghibásodására gyanakodni.

Új alkatrész, bontott pumpa, otthoni felújítás

Amennyiben sorrendet szeretnénk felállítani azt illetően, hogy mi a legmegbízhatóbb eljárás egy AC pumpa hibája esetében, a legbiztosabb megoldás a teljes csere lenne, új alkatrész vásárlásával egybekötve, szervizes cserével karöltve. Minden, ami ezen kívül számításba jöhet, nagy valószínűséggel olcsóbb ugyan, de kevésbé biztonságos, illetve kevésbé kifizetődő hosszú távon. Bontott, garancia nélküli alkatrész, otthoni javítás – ezek mind olyan lehetőségek, amelyek természetesen működhetnek, de nem adnak garanciát arra, hogy a kocsink nem áll meg az út közepén a legelső alkalommal. Ha valaki mégis amellett döntene, hogy otthoni körülmények között javítja meg az üzemanyagpumpát, nem árt, ha tisztában van néhány aranyszabállyal. Az első ezek közül, hogy az elektromos benzinpumpa egyáltalán nem javítható, hiszen az egybeszerelt alkatrész, bonyolultsága miatt felesleges is nekiállni a szétszedésének. Mielőtt nekiállnánk szétszerelni az AC pumpát, polaritáscserével kizárhatjuk az szennyeződéstől való eltömődést is – ilyenkor azonban ne járassuk sokat és mindenképp cseréljünk üzemanyagszűrőt a beavatkozás után. Amennyiben megtaláltuk a pumpa hibás részét és a cserealkatrészt beszerezve elhárítottuk a hibát, ügyeljünk arra, hogy szárazon ne tesztelgessük a pumpát, legvégső esetben is csak egy másodpercre kapjon áramot, hogy kiderüljön, elindul-e. Szintén fontos, hogy mielőtt elindulnánk az autóval, ellenőrizzük a javított alkatrészt azzal, hogy a lehúzott benzincsövet befogjuk – amennyiben sikeres volt a csere, nem tudjuk majd megakadályozni a benzin kijutását.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata