Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Erre figyeljünk használtautó-vásárlásnál

A Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete rendszeresen találkozik olyan esetekkel, mikor kiesik a kerék, elszakad a vezérmű-szíj vagy szétesik a váltó az első úton. A szervezet össze is szedett néhány alapszabályt, melyek abban segítenek, hogyan kerüljük el, hogy ne vágjanak át, amikor használt autót vásárolunk.

Fokozott figyelem

Az egyesület szerint a használt jármű egy specifikus termék, ezért alapos utánajárást igényel a vevőtől, mielőtt vásárlásra adja a fejét. A szervezet panaszos ügyfeleinek túlnyomó része azok közül kerül ki, akik a vásárlást megelőzően a legegyszerűbb lépéseket sem ismerik, vagy akarják megtenni. Sokakban csak a papírok kitöltésekor realizálódik, hogy hiába egy használt autókkal foglalkozó cégnél vették, a kocsi mégis egy anonim magánszemélyé, vagy egy másik vállalkozásé. Éppen ezért mindig ellenőrizzük a vállalkozást az ingyenes ecegjegyzek.hu oldalon!

Egy éves szavatosság

Ha komoly a vételi szándékunk, az üzlet nyélbe ütése előtt érdemes átvizsgáltatni az autót egy általunk kiválasztott szervizben. Ha ezt a kereskedő ellenzi, mindenképp tegyük fel magunknak a kérdést: „akarok én egy olyan kocsit venni, melynek többmilliós összegű rejtett hibái lehetnek, de nem deríthetem ki őket a vásárlás előtt?”. Ha teljesen biztosra akarunk menni, akkor érdemes a kekkh.gov.hu oldalon utánanézni a kiszemelt gépjárműnek, itt a legtöbb adat elérhető könnyedén. Ha használt autót veszünk, tudnunk kell, hogy a törvények alapján egy éves szavatosság érvényes rá. Tulajdonképp ennyi időnk van az esetleges rejtett hibák miatt reklamálni. Az első félévben a bizonyítás fordítottan zajlik, tehát a helyzet hasonló a jótálláshoz. Felmerülő probléma esetén a kereskedőnek csak akkor nem kell visszafizetnie, ha független szakvéleménnyel támasztja alá, hogy a hiba nem állt fent a vásárláskor, illetve, hogy azt a vásárló nem rendeltetésszerű kezelése okozta.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vag