Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Erre figyeljünk használtautó-vásárlásnál

A Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete rendszeresen találkozik olyan esetekkel, mikor kiesik a kerék, elszakad a vezérmű-szíj vagy szétesik a váltó az első úton. A szervezet össze is szedett néhány alapszabályt, melyek abban segítenek, hogyan kerüljük el, hogy ne vágjanak át, amikor használt autót vásárolunk.

Fokozott figyelem

Az egyesület szerint a használt jármű egy specifikus termék, ezért alapos utánajárást igényel a vevőtől, mielőtt vásárlásra adja a fejét. A szervezet panaszos ügyfeleinek túlnyomó része azok közül kerül ki, akik a vásárlást megelőzően a legegyszerűbb lépéseket sem ismerik, vagy akarják megtenni. Sokakban csak a papírok kitöltésekor realizálódik, hogy hiába egy használt autókkal foglalkozó cégnél vették, a kocsi mégis egy anonim magánszemélyé, vagy egy másik vállalkozásé. Éppen ezért mindig ellenőrizzük a vállalkozást az ingyenes ecegjegyzek.hu oldalon!

Egy éves szavatosság

Ha komoly a vételi szándékunk, az üzlet nyélbe ütése előtt érdemes átvizsgáltatni az autót egy általunk kiválasztott szervizben. Ha ezt a kereskedő ellenzi, mindenképp tegyük fel magunknak a kérdést: „akarok én egy olyan kocsit venni, melynek többmilliós összegű rejtett hibái lehetnek, de nem deríthetem ki őket a vásárlás előtt?”. Ha teljesen biztosra akarunk menni, akkor érdemes a kekkh.gov.hu oldalon utánanézni a kiszemelt gépjárműnek, itt a legtöbb adat elérhető könnyedén. Ha használt autót veszünk, tudnunk kell, hogy a törvények alapján egy éves szavatosság érvényes rá. Tulajdonképp ennyi időnk van az esetleges rejtett hibák miatt reklamálni. Az első félévben a bizonyítás fordítottan zajlik, tehát a helyzet hasonló a jótálláshoz. Felmerülő probléma esetén a kereskedőnek csak akkor nem kell visszafizetnie, ha független szakvéleménnyel támasztja alá, hogy a hiba nem állt fent a vásárláskor, illetve, hogy azt a vásárló nem rendeltetésszerű kezelése okozta.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata