Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Eljött a porlasztófúvóka cseréjének ideje

Porlasztó az autóban

Az üzemanyagrendszer egyik fontos szerepet betöltő, nélkülözhetetlen része a porlasztófúvóka. Mi is pontosan a szerepe? Milyen jelek utalnak arra, hogy cserére szorul? Mi okozhatja a meghibásodását? Az alábbiakban megválaszoljuk ezeket a kérdéseket, továbbá arra is kitérünk, hogy mi a teendő, ha eljött a porlaszt fúvóka cseréjének ideje.

Mi a szerepe a porlasztófúvókának? Honnan lehet tudni, hogy a fúvóka cserére szorul?

A belsőégésű motorok működéséhez számos külső tényező hozzájárul, melyek közül a két legfontosabb az üzemanyag és az égéshez szükséges levegő. E két külső tényező megfelelő arányú keverékét állítja elő a porlasztó. A porlasztófúvóka igen precíz és fontos alkatrész, az üzemanyagrendszer egyik elengedhetetlen része. Mivel az üzemanyagrendszer feladata biztosítani, hogy mindig elegendő üzemanyag jusson a motorhoz, a porlasztófúvóka munkája is nélkülözhetetlen. Mi a feladata a porlasztófúvókának? Az üzemanyagtartályból a szivattyú segítségével a porlasztóba kerül az üzemanyag, ahol levegővel keveredik és így jut el a hengerekhez. A porlasztófúvókából az üzemanyag apró cseppek, vagyis köd formájában kerül kiporlasztásra és keveredik a levegővel. Szóval a segítségével állítható elő a motor számára szükséges üzemanyag-levegő keverék, így mindig annyi üzemanyag jut az égéstérbe, amennyi szükséges. A porlasztófúvóka kopóalkatrész, ezért bizonyos időközönként cserére szorul. Honnan lehet tudni, hogy a fúvóka cserére szorul? Ha már nem látja el a feladatát. Hibás működése rossz indulást, csökkent motorteljesítményt és egyenetlen alapjáratot eredményez. A porlasztófúvóka meghibásodását okozhatja többek között mechanikai sérülés vagy szennyeződés.

Mi a teendő, ha meghibásodott a porlasztófúvóka?

Eljött a porlasztófúvóka cseréjének ideje? Amennyiben meghibásodott a porlasztófúvóka, fel kell keresni egy megbízható szervizt, ahol lelkiismeretes munkát végeznek a szakemberek. Fontos, hogy minél hamarabb kerüljön sor erre a lépésre, hiszen a meghibásodott porlasztófúvóka hosszú távon komolyabb problémákat is eredményezhet az autóban, akár az egész üzemanyagrendszer meghibásodását is eredményezheti. Jó hír, hogy a porlasztófúvóka többnyire tisztítható, azonban számos alkalommal ilyen esetben is csak a teljes körű felújítás jelenthet megoldást. A porlasztó vizsgálatára, javítására és cseréjére is lehetőség van a jól felszerelt szervizekben. A porlasztó tesztelésére speciális lehetőségek állnak rendelkezésre. A csere során az alkatrész lehet új, de utángyártott változat is választható. A lényeg, hogy a kiválasztott alkatrész tartós, megbízható és strapabíró legyen.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata