Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Eljött a porlasztófúvóka cseréjének ideje

Porlasztó az autóban

Az üzemanyagrendszer egyik fontos szerepet betöltő, nélkülözhetetlen része a porlasztófúvóka. Mi is pontosan a szerepe? Milyen jelek utalnak arra, hogy cserére szorul? Mi okozhatja a meghibásodását? Az alábbiakban megválaszoljuk ezeket a kérdéseket, továbbá arra is kitérünk, hogy mi a teendő, ha eljött a porlaszt fúvóka cseréjének ideje.

Mi a szerepe a porlasztófúvókának? Honnan lehet tudni, hogy a fúvóka cserére szorul?

A belsőégésű motorok működéséhez számos külső tényező hozzájárul, melyek közül a két legfontosabb az üzemanyag és az égéshez szükséges levegő. E két külső tényező megfelelő arányú keverékét állítja elő a porlasztó. A porlasztófúvóka igen precíz és fontos alkatrész, az üzemanyagrendszer egyik elengedhetetlen része. Mivel az üzemanyagrendszer feladata biztosítani, hogy mindig elegendő üzemanyag jusson a motorhoz, a porlasztófúvóka munkája is nélkülözhetetlen. Mi a feladata a porlasztófúvókának? Az üzemanyagtartályból a szivattyú segítségével a porlasztóba kerül az üzemanyag, ahol levegővel keveredik és így jut el a hengerekhez. A porlasztófúvókából az üzemanyag apró cseppek, vagyis köd formájában kerül kiporlasztásra és keveredik a levegővel. Szóval a segítségével állítható elő a motor számára szükséges üzemanyag-levegő keverék, így mindig annyi üzemanyag jut az égéstérbe, amennyi szükséges. A porlasztófúvóka kopóalkatrész, ezért bizonyos időközönként cserére szorul. Honnan lehet tudni, hogy a fúvóka cserére szorul? Ha már nem látja el a feladatát. Hibás működése rossz indulást, csökkent motorteljesítményt és egyenetlen alapjáratot eredményez. A porlasztófúvóka meghibásodását okozhatja többek között mechanikai sérülés vagy szennyeződés.

Mi a teendő, ha meghibásodott a porlasztófúvóka?

Eljött a porlasztófúvóka cseréjének ideje? Amennyiben meghibásodott a porlasztófúvóka, fel kell keresni egy megbízható szervizt, ahol lelkiismeretes munkát végeznek a szakemberek. Fontos, hogy minél hamarabb kerüljön sor erre a lépésre, hiszen a meghibásodott porlasztófúvóka hosszú távon komolyabb problémákat is eredményezhet az autóban, akár az egész üzemanyagrendszer meghibásodását is eredményezheti. Jó hír, hogy a porlasztófúvóka többnyire tisztítható, azonban számos alkalommal ilyen esetben is csak a teljes körű felújítás jelenthet megoldást. A porlasztó vizsgálatára, javítására és cseréjére is lehetőség van a jól felszerelt szervizekben. A porlasztó tesztelésére speciális lehetőségek állnak rendelkezésre. A csere során az alkatrész lehet új, de utángyártott változat is választható. A lényeg, hogy a kiválasztott alkatrész tartós, megbízható és strapabíró legyen.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson