Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Egyre népszerűbb az ózonos autótisztítás, fertőtlenítés

Autóklíma kapcsolója

Napjainkban egyre népszerűbb az ózonos autótisztítás és kocsifertőtlenítés. Vajon megbízható ez a technológia? Milyen eredmény érhető el az eljárással? Mikor érdemes igénybe venni ezt a szolgáltatást? Milyen gyakran kell elvégeztetni? Mutatjuk a válaszokat!

Ózonos autótisztítás és kocsifertőtlenítés – a környezetbarát megoldás

Az autóklíma sötét és nedves rendszere tökéletes táptalaj a mikroorganizmusok, a gombák, a baktériumok, a vírusok és a kórokozók számára. A klíma használata során a rendszer a levegővel együtt ezeket a mikroorganizmusokat is az utastérbe juttatja, és így azok bekerülnek az emberi szervezetbe. Milyen következményekkel járhat ez a folyamat? Egészségügyi problémákkal, például allergiával és nyálkahártya-irritációval. Az ózonos autótisztítás és fertőtlenítés során szétszerelés nélkül tisztítható az autóklíma. Az eljárás során az egyik legerősebb fertőtlenítő, a gáz halmazállapotú ózon teljesen átjárja az autóklímát, még a legeldugottabb részekre is bejut. Ráadásul 99,9 százalékos hatékonysággal pusztítja el a kórokozókat és teljesen vegyszermentes, így nem hagy hátra káros vegyületet a szellőzőrendszerben. Az ózonos autótisztítás és a fertőtlenítés során nemcsak a klíma, hanem a teljes utastér tisztítása megtörténik.

Szag-, vírus- és baktériummentes utastér az egészségért

Ózonos autótisztítással és autófertőtlenítéssel megelőzhetőek a klíma okozta fertőzések, hiszen az eljárás során elpusztulnak a penészgombák és a baktériumok. Továbbá a fertőtlenítésnek köszönhetően megszűnnek a kellemetlen szagok is, például a dohányszag és az elhanyagolt klíma szaga. Mindemellett pedig az illatosítók hatását is javítja a fertőtlenítés, hiszen kellemesebb hatást eredményez, ha a kiválasztott illat nem keveredik a nem kívánt szagokkal. Mennyi időt vesz igénybe az ózonos autótisztítás és fertőtlenítés? Szolgáltatóként eltér, de általában 25-30 percet vesz igénybe, anélkül, hogy káros anyagot hagyna hátra az eljárás. Érdemes évente legalább egyszer elvégeztetni az ózonos autótisztítást és fertőtlenítést, hogy ne árasszon kellemetlen szagot az autóklíma, illetve ne legyen kellemetlen szagú az utastér és a kárpit. Továbbá amiatt is, mert az eljárás rendszeres alkalmazásával megelőzhető az allergiás reakciók kialakulása. Azonban a szolgáltató kiválasztása gondos körültekintést igényel, hiszen ma már szinte minden utcában végeznek ózonos autótisztítást. Szóval a választáskor érdemes ellenőrizni, hogy az általuk használt gép teljesítménye valóban elegendő-e az ígért eredmény eléréséhez.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.03.29-2024.04.01. között  ZÁRVA tart. 2024.04.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata