Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Egyre népszerűbb az ózonos autótisztítás, fertőtlenítés

Autóklíma kapcsolója

Napjainkban egyre népszerűbb az ózonos autótisztítás és kocsifertőtlenítés. Vajon megbízható ez a technológia? Milyen eredmény érhető el az eljárással? Mikor érdemes igénybe venni ezt a szolgáltatást? Milyen gyakran kell elvégeztetni? Mutatjuk a válaszokat!

Ózonos autótisztítás és kocsifertőtlenítés – a környezetbarát megoldás

Az autóklíma sötét és nedves rendszere tökéletes táptalaj a mikroorganizmusok, a gombák, a baktériumok, a vírusok és a kórokozók számára. A klíma használata során a rendszer a levegővel együtt ezeket a mikroorganizmusokat is az utastérbe juttatja, és így azok bekerülnek az emberi szervezetbe. Milyen következményekkel járhat ez a folyamat? Egészségügyi problémákkal, például allergiával és nyálkahártya-irritációval. Az ózonos autótisztítás és fertőtlenítés során szétszerelés nélkül tisztítható az autóklíma. Az eljárás során az egyik legerősebb fertőtlenítő, a gáz halmazállapotú ózon teljesen átjárja az autóklímát, még a legeldugottabb részekre is bejut. Ráadásul 99,9 százalékos hatékonysággal pusztítja el a kórokozókat és teljesen vegyszermentes, így nem hagy hátra káros vegyületet a szellőzőrendszerben. Az ózonos autótisztítás és a fertőtlenítés során nemcsak a klíma, hanem a teljes utastér tisztítása megtörténik.

Szag-, vírus- és baktériummentes utastér az egészségért

Ózonos autótisztítással és autófertőtlenítéssel megelőzhetőek a klíma okozta fertőzések, hiszen az eljárás során elpusztulnak a penészgombák és a baktériumok. Továbbá a fertőtlenítésnek köszönhetően megszűnnek a kellemetlen szagok is, például a dohányszag és az elhanyagolt klíma szaga. Mindemellett pedig az illatosítók hatását is javítja a fertőtlenítés, hiszen kellemesebb hatást eredményez, ha a kiválasztott illat nem keveredik a nem kívánt szagokkal. Mennyi időt vesz igénybe az ózonos autótisztítás és fertőtlenítés? Szolgáltatóként eltér, de általában 25-30 percet vesz igénybe, anélkül, hogy káros anyagot hagyna hátra az eljárás. Érdemes évente legalább egyszer elvégeztetni az ózonos autótisztítást és fertőtlenítést, hogy ne árasszon kellemetlen szagot az autóklíma, illetve ne legyen kellemetlen szagú az utastér és a kárpit. Továbbá amiatt is, mert az eljárás rendszeres alkalmazásával megelőzhető az allergiás reakciók kialakulása. Azonban a szolgáltató kiválasztása gondos körültekintést igényel, hiszen ma már szinte minden utcában végeznek ózonos autótisztítást. Szóval a választáskor érdemes ellenőrizni, hogy az általuk használt gép teljesítménye valóban elegendő-e az ígért eredmény eléréséhez.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.