Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Csökkenhetnek a kötelező biztosítás díjai a koronavírus miatt

Matchbox a kezek között

Koronavírus. Pandémia. COVID–19. Csupa olyan szó, amely jelentősen befolyásolta a 2020-as évet, többnyire negatívan. Átalakította az életünket a járványhelyzet, amelyben nehéz megtalálni a pozitívumot. Ebben a szituációban jelenthet üdítő kivételt, ha a csökkenő autóhasználat miatt csökken a kötelező felelősségbiztosítások ára, amelyre erős törekvés mutatkozik.

Kevesebbet futnak a személygépkocsik

A koronavírus-járvány idején egyetlen szlogen szólt mindenhonnan, ez köszönt vissza a médiából is: „Maradj otthon!” Sokan zárkóztak be lakásuk, házuk biztonságába, álltak át digitális oktatásra vagy éppen home office-ra. Ebből nem nehéz kitalálni, hogy az emberek autóhasználata is mérséklődött. Bár a biztonsági intézkedések egyike az ingyenes parkolás, hogy ezzel csökkenteni lehessen a tömegközlekedési eszközök zsúfoltságát, és valóban sokan elővették az egyébként „jegelt” autójukat, összességében nézve így is jelentősen lecsökkent a kocsik használata, úton eltöltött ideje. Nincs hova menni, rengeteg üzlet beárt, a család tagjaival pedig biztonsági okokból találkozik kevesebbet az ember. Szóval az autó a legtöbbször a garázsban vagy az utcán pihen, ennek ellenére fizetni kell rá a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást. Mivel kötelező, ebben nem várható változás, ám a díjszabás javulhat egy friss javaslat következtében.

Egyelőre nehéz meggyőzni a biztosítókat

A Magyar Autóklub jött elő az ötlettel, hogy a gépkocsikat érintő közlekedés csökkenése miatt a biztosítóknak ezt bele kellene kalkulálnia a 2021-es díjaikba, természetesen úgy, hogy ezzel olcsóbbá válnak azok. Teljesen logikus előterjesztés, hiszen kevesebb a kockázat, ha az autó kevesebb időt tölt el a forgalomban. A többség ismeri a biztosítókat, van tapasztalat abban, hogy nem feltétlenül nyitottak az olyan javaslatokra, amelyek bevételkiesést jelentenek számukra. Sőt sokan nem hogy csökkentésről nem akarnak hallani, hanem húsz százalékos emelést terveznek jövőre. Ám mivel a Magyar Autóklub meghatározó szervezet, lehet esély a kezdeményezés sikerre vitelében. Erre megvan a megfelelő fórum, ugyanis a biztosítók nem emelhetnek úgy, ahogy kedvük szottyan, meg kell indokolni a lépést. Biztosan tudnak majd érveket összegyűjteni, ám most nehéz olyat találni, ami erősebb a pandémia által megváltozott világunkhoz történő alkalmazkodásnál. Ha pedig a biztosítók túlzásba esnek, ott van a Magyar Nemzeti Bank, amely jogosult a díjképzés vizsgálatára. A 2021-es díjakat még sehol nem véglegesítették, érdemes figyelni a híreket a remélhetőleg pozitív fejleményekért.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.