Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Csökkenhetnek a kötelező biztosítás díjai a koronavírus miatt

Matchbox a kezek között

Koronavírus. Pandémia. COVID–19. Csupa olyan szó, amely jelentősen befolyásolta a 2020-as évet, többnyire negatívan. Átalakította az életünket a járványhelyzet, amelyben nehéz megtalálni a pozitívumot. Ebben a szituációban jelenthet üdítő kivételt, ha a csökkenő autóhasználat miatt csökken a kötelező felelősségbiztosítások ára, amelyre erős törekvés mutatkozik.

Kevesebbet futnak a személygépkocsik

A koronavírus-járvány idején egyetlen szlogen szólt mindenhonnan, ez köszönt vissza a médiából is: „Maradj otthon!” Sokan zárkóztak be lakásuk, házuk biztonságába, álltak át digitális oktatásra vagy éppen home office-ra. Ebből nem nehéz kitalálni, hogy az emberek autóhasználata is mérséklődött. Bár a biztonsági intézkedések egyike az ingyenes parkolás, hogy ezzel csökkenteni lehessen a tömegközlekedési eszközök zsúfoltságát, és valóban sokan elővették az egyébként „jegelt” autójukat, összességében nézve így is jelentősen lecsökkent a kocsik használata, úton eltöltött ideje. Nincs hova menni, rengeteg üzlet beárt, a család tagjaival pedig biztonsági okokból találkozik kevesebbet az ember. Szóval az autó a legtöbbször a garázsban vagy az utcán pihen, ennek ellenére fizetni kell rá a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást. Mivel kötelező, ebben nem várható változás, ám a díjszabás javulhat egy friss javaslat következtében.

Egyelőre nehéz meggyőzni a biztosítókat

A Magyar Autóklub jött elő az ötlettel, hogy a gépkocsikat érintő közlekedés csökkenése miatt a biztosítóknak ezt bele kellene kalkulálnia a 2021-es díjaikba, természetesen úgy, hogy ezzel olcsóbbá válnak azok. Teljesen logikus előterjesztés, hiszen kevesebb a kockázat, ha az autó kevesebb időt tölt el a forgalomban. A többség ismeri a biztosítókat, van tapasztalat abban, hogy nem feltétlenül nyitottak az olyan javaslatokra, amelyek bevételkiesést jelentenek számukra. Sőt sokan nem hogy csökkentésről nem akarnak hallani, hanem húsz százalékos emelést terveznek jövőre. Ám mivel a Magyar Autóklub meghatározó szervezet, lehet esély a kezdeményezés sikerre vitelében. Erre megvan a megfelelő fórum, ugyanis a biztosítók nem emelhetnek úgy, ahogy kedvük szottyan, meg kell indokolni a lépést. Biztosan tudnak majd érveket összegyűjteni, ám most nehéz olyat találni, ami erősebb a pandémia által megváltozott világunkhoz történő alkalmazkodásnál. Ha pedig a biztosítók túlzásba esnek, ott van a Magyar Nemzeti Bank, amely jogosult a díjképzés vizsgálatára. A 2021-es díjakat még sehol nem véglegesítették, érdemes figyelni a híreket a remélhetőleg pozitív fejleményekért.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata