fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Care by Volvo – új előfizetéses szolgáltatás a Volvonál

Számos autógyár már egy jó ideje próbálkozott meghonosítani az átalánydíjas gépjárműbérlést, eddig inkább kevesebb, mint több sikerrel. A szolgáltatások lényege az volt, hogy egy havi fix összegért a vásárló az autón kívül egy komplett csomagot kap, melybe beletartozik a biztosítás, a teljes körű szerviz, illetve szükség esetén a csereautó is.

Észak-Amerikában hasít

A Volvo saját előfizetéses szolgáltatása tavaly jelent meg az Egyesült Államokban, és hosszú idő után úgy néz ki, ez tényleg bejött a vásárlóknál. Dióhéjban: az ügyfél egy XC40-es típust bérel, amit használhat kedvére. Nem lőhettek nagyon mellé a típussal, hiszen a kis SUV a márka egyik legjobban fogyó terméke, mely az eladások tekintetében is simán felvette a versenyt olyan prémiummárkák képviselőivel, mint az Audi Q3, a Mercedes GLA, vagy a BMW X1. Ha esetleg baleset érné a Volvot, a biztosítást a cég intézi, ugyanúgy, ahogy a szervizelést is, ha meghibásodna a jármű. Ezért csak a havidíjat kell fizetni, ami azonban nem kevés: 650 és 850 dollár közötti sávban mozog, felszereltségtől függően. Ez átszámítva közelít a magyar átlagfizetéshez, de nyilván az amerikai középosztálynak még mindig elérhető. Egyéb költség azonban nincs: csak tankolni kell az autót, bónuszként egy év után akár egy új, nullkilométeres járművet is kérhet az ügyfél, ha a szerződési feltételeket betartotta.

Az ár az úr

Nem újkeletű a Volvo próbálkozása, számos autógyártó próbálkozott már hasonló szolgáltatással a piacon. Még egy olyan erős gazdaságban, mint az Egyesült Államokban is az ár állhatja útját a hasonló ötletek megvalósításának. A General Motors által gyártott Cadillac 1800 dolláros előfizetése például nagy bukás lett, a cég vissza is vonta a kezdeményezést. Úgy néz ki, a feleslegesen magas árakra az amerikai közönség sem feltétlen vevő. A Volvo eredetileg az XC40-esek mindösszesen 10 százalékát szerette volna az előfizetéses szolgáltatás keretében értékesíteni, de ezt hamar fel kellett emelniük 15 százalékra. Az érdeklődés így is mindent elsöprő volt: mindösszesen négy hónap alatt lefoglalták az egész évre rendelkezésre álló autómennyiséget. Akik későn kapcsoltak, azok csak 2019 végén vehetik használatba új autójukat; a Care by Volvo szolgáltatásra szánt járművek rekordgyorsasággal elfogytak, a várólista pedig már most is hatalmas. Sajnos a cég egyelőre nem tervezi, hogy Európában is bevezetné az új szolgáltatását, pedig ha megfelelő árral tudnák párosítani, biztosan megtalálná a maga közönségét – ha nem is feltétlen Magyarországon – de Nyugat-Európában biztosan.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata