Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Care by Volvo – új előfizetéses szolgáltatás a Volvonál

Számos autógyár már egy jó ideje próbálkozott meghonosítani az átalánydíjas gépjárműbérlést, eddig inkább kevesebb, mint több sikerrel. A szolgáltatások lényege az volt, hogy egy havi fix összegért a vásárló az autón kívül egy komplett csomagot kap, melybe beletartozik a biztosítás, a teljes körű szerviz, illetve szükség esetén a csereautó is.

Észak-Amerikában hasít

A Volvo saját előfizetéses szolgáltatása tavaly jelent meg az Egyesült Államokban, és hosszú idő után úgy néz ki, ez tényleg bejött a vásárlóknál. Dióhéjban: az ügyfél egy XC40-es típust bérel, amit használhat kedvére. Nem lőhettek nagyon mellé a típussal, hiszen a kis SUV a márka egyik legjobban fogyó terméke, mely az eladások tekintetében is simán felvette a versenyt olyan prémiummárkák képviselőivel, mint az Audi Q3, a Mercedes GLA, vagy a BMW X1. Ha esetleg baleset érné a Volvot, a biztosítást a cég intézi, ugyanúgy, ahogy a szervizelést is, ha meghibásodna a jármű. Ezért csak a havidíjat kell fizetni, ami azonban nem kevés: 650 és 850 dollár közötti sávban mozog, felszereltségtől függően. Ez átszámítva közelít a magyar átlagfizetéshez, de nyilván az amerikai középosztálynak még mindig elérhető. Egyéb költség azonban nincs: csak tankolni kell az autót, bónuszként egy év után akár egy új, nullkilométeres járművet is kérhet az ügyfél, ha a szerződési feltételeket betartotta.

Az ár az úr

Nem újkeletű a Volvo próbálkozása, számos autógyártó próbálkozott már hasonló szolgáltatással a piacon. Még egy olyan erős gazdaságban, mint az Egyesült Államokban is az ár állhatja útját a hasonló ötletek megvalósításának. A General Motors által gyártott Cadillac 1800 dolláros előfizetése például nagy bukás lett, a cég vissza is vonta a kezdeményezést. Úgy néz ki, a feleslegesen magas árakra az amerikai közönség sem feltétlen vevő. A Volvo eredetileg az XC40-esek mindösszesen 10 százalékát szerette volna az előfizetéses szolgáltatás keretében értékesíteni, de ezt hamar fel kellett emelniük 15 százalékra. Az érdeklődés így is mindent elsöprő volt: mindösszesen négy hónap alatt lefoglalták az egész évre rendelkezésre álló autómennyiséget. Akik későn kapcsoltak, azok csak 2019 végén vehetik használatba új autójukat; a Care by Volvo szolgáltatásra szánt járművek rekordgyorsasággal elfogytak, a várólista pedig már most is hatalmas. Sajnos a cég egyelőre nem tervezi, hogy Európában is bevezetné az új szolgáltatását, pedig ha megfelelő árral tudnák párosítani, biztosan megtalálná a maga közönségét – ha nem is feltétlen Magyarországon – de Nyugat-Európában biztosan.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószervíz műhelyünk 2023.05.29.-én ZÁRVA tart. 2023.05.30-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata