Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Brutális számokat produkált a Porsche

Növelte eladásait és bevételét, tovább javította eredményét tavaly a Porsche AG autógyár, a Volkswagen konszern sportkocsikat gyártó érdekeltsége. A zöld autók váltják fel a dízeleket.

Rekordszámok

A sportkocsikat gyártó Porsche vállalat 2017-ben 246 ezer autót értékesített, négy százalékkal meghaladva az előző évet, forgalma eközben öt százalékkal emelkedett, 23,5 milliárd euróra, működési eredménye pedig hét százalékkal, ami 4,1 milliárd eurót jelent. A dolgozók száma is emelkedett, az év végén közel harminc ezren tartoztak az autógyártó vállalat kötelékéhez, nyolc százalékkal többen, mint egy évvel korábban. A 2017-es gazdálkodási adatok bemutatása alkalmából Lutz Meschke pénzügyi igazgató az Auto.de című portálnak kiemelte, hogy a Porsche működési eredménye az elmúlt három évben több mint felével emelkedett. A Porsche 17,6 százalékos, az előző évinél 0,2 százalékponttal magasabb bevételarányos jövedelmezőségével a világ legnyereségesebb autógyárainak egyike.

A zöld az új kedvenc

A cég vezérigazgatója pedig úgy nyilatkozott, hogy a Porsche a hagyományos sportkocsi üzletág továbbfejlesztése mellett nagy figyelmet fordítanak majd az új járműtechnológiai és mobilitási területek fejlesztésére is. Például elektromos mobilitási technológiákba 2022-ig több mint hatmilliárd eurónyi pénzösszeget fektetnek be. A befektetések egyaránt célozzák a meglévő modellpaletta elektromossá való átalakítását és hibrid hajtásúvá tételét, valamint a töltőállomás-hálózat bővítését is tervbe vették. A Porsche nagy gondot fektet a mobilitási szolgáltatások fejlesztésére is. A Porschéval kapcsolatos hír volt még korábban, hogy egy időre leállnak a dízeljárművek gyártásával. A fő okok egyike, hogy idén tovább szigorítanak a károsanyag-kibocsátási határértékeken az új, valósághoz közelebb álló mérési módszer bevezetésével, aminek már nem minden dízel jármű képes megfelelni. A dízel helyett pedig új kedvencük van a vásárlóknak a zöld rendszámú elektromos autó.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.