Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Benzin vagy dízel: melyiket kellene használnunk?

Még mielőtt arról döntene, hogy milyen márkájú autót vásárol, el kell döntenie, hogy benzint vagy dízel üzemanyagot szeretne használni. Nem is olyan rég, nagyjából tíz évvel ezelőtt még arra a kérdésre, hogy benzin vagy dízel, mindenki azt válaszolta volna, hogy természetesen benzin, hiszen akkoriban még ez számított a „sztenderd” megoldásnak, ha az autók üzemanyagára került a sor. Manapság viszont egyre kevesebb a különbség a dízel és a benzin üzemű autók között, ezért a döntést is napról napra nehezebb lesz majd meghozni.

A hatékonyságért a dízelt kell választani

A technológiai fejlesztések miatt a dízel üzemanyag egyszer csak kezdett elterjedni, és amikor megérkeztek a modern, dízelmotoros modellek a legtöbben elkezdték felfedezni, hogy ha hatékony üzemanyagra vágyik, akkor a dízelt kell választania. Egyszerűen ezek az új, tiszta dízelek nem úgy füstölnek, mint a régi dízelmotorok, amelyek durvák és hangosak is voltak. A benzinkutaknál ezért egyre több helyen kerültek a kirakatba a dízel olajok. A dízel autók egyre népszerűbbek lettek, viszont az elmúlt években mind a dízel, mind a benzin üzemű motorok is fejlődtek és sokkal bonyolultabbak lettek, mint korábban, ezért már egyre nehezebb eldönteni, hogy melyik lehet a megfelelő választás. A döntésben több szempont is segíthet, amit érdemes figyelembe venni.

Tényezők, amelyek alapján dönthet

Amikor arra kerül a sor, hogy eldöntse benzin vagy dízel üzemű autót választ, akkor három tényező van, amit érdemes figyelembe venni: a gazdaság, az ár, illetve a belső megérzés. Nem is olyan régen, a dízelárak a benzinéhez képest szinte az egekben voltak, de jelenleg köztudott, hogy a dízel olaj az, ami olcsóbb. Viszont ez alapján választani sem a legmegbízhatóbb megoldás, hiszen az ár kétségtelenül változik az adók és a termelés függvényében. Ha a dízel üzemű autó, amit keres valamivel drágább, mint a benzin üzemű megfelelője, akkor mérlegelnie kell, hogy megtérül-e az üzemanyag ára, amíg az autó az ön birtokában van. Ha úgy gondolja, hogy nem éri meg, akkor érdemesebb a benzint választani. Minél kevesebbet közlekedik autóval és minél rövidebbek az utak annál rosszabbul fog teljesíteni az autó dízel olajjal. Emellett a dízel részecskeszűrő eltömődhet, ha csak rövid távolságokat tesz meg, ráadásul a dízel üzemű autók kevésbé tartják meg az értéküket az idő múlásával, mint a benzin üzemű megfelelőjük.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata