Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Az önvezető járművek csak az első lépést jelentik

Többről szól az automatizálás, mint pusztán önvezető járművekről – vallja a Scania. A többek között tehergépkocsik és autóbuszok gyártásával foglalkozó cég szerint a lényeg az ügyfelek hatékonyságának növelése, valamint a kisebb üzemanyag-fogyasztás.

Hatékonyságnövelő eredmények

Sokkal többről szól az automatizálás, mint pusztán önvezető járművekről. Ez a világ legnagyobb tehergépkocsi-, ipari motor- és autóbuszgyártói közé tartozó Scania következtetése átfogó tapasztalatai alapján, amelyeket a sorozatgyártású rendszerekből kiindulva egészen az adott vállalkozásra szabott megoldásokig eljutva szerzett. Az autonóm rendszerek az ügyfelek hatékonyságának növelését szolgálják a mindennapi tevékenységük során. Az olyan rendszerek, mint a Scania munkaterületi optimalizáció, már most hatékonyságnövelő eredményeket hoznak a világ számos pontján. Ezeket a megoldásokat logisztikai és árutovábbítási támogatás segíti, a Scania intelligens vezérlőfelülete (ICE). Ennek köszönhetően az ügyfelek szállítási tevékenysége valós időben nyomon követhető. Ezen kívül önvezető megoldásokat vagy akár teljes autonóm szállítási megoldást (ATS) is kínál a cég.

Nagyobb hatékonyság, kisebb fogyasztást

Fontos megjegyezni, hogy ezek moduláris rendszerek, így az ATS-megoldások a különböző területek, többek között a bányászat, a kikötőkön belüli feladatok és a közösségi közlekedés sajátos igényeihez szabhatóak. A Scania márkát már nemcsak a csúcsszínvonalú járművek jellemezik, hanem a teljes mobilitási ökoszisztémában való aktív részvétele is. A vállalat folytatja mobilitási szolgáltatóvá alakulását, eközben egyre nagyobb mértékben kiterjeszti összeköttetési megoldásait az 5G és az Ericsson céggel folytatott együttműködése kapcsán. Az ATS nagyobb hatékonyságot, kisebb üzemanyag-fogyasztást és a pazarlás csökkentését kínálja.