Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Az olajszintet nyáron is ellenőrizni kell

Ne hagyjuk, hogy a megfontolt viselkedés helyett a hangulatunk vezessen bennünket a nyári napsütésben és elhiggyük, hogy a mi jó közérzetünk automatikusan átragad az autónkra is. Nyáron is figyelni kell a kocsi állapotára! Számtalan autóalkatrészt és kenőanyagot, folyadékot megvisel autónkban a nyári hőség. Az autóklíma megfelelő működése nekünk autónknak is jót tesz, főleg ha hosszú távon utazunk. Az akkumulátor a nyári nagy melegben ugyanúgy tönkre tudnak menni, mint a téli zimankóban, de ez igaz minden egyébre is. Így a meleg is káros lehet az autó kenésére. Ha ezt elfeledjük, akkor a strand sörsátra helyett könnyen egy autószervizben tölthetjük a szabadságunk értékes óráit. Hogy ne így legyen, mielőtt elindulunk a nyári kalandok felé, nyissuk fel a motorház tetejét és nézzük meg – egyéb fontos dolgok mellett – hogy van-e elég olaj a motorban.

Ha az olajszint rendben, nézzünk rá az olajszűrőre

Ha van elég olaj a motorban, vagy rátöltöttünk és így pótoltuk a hiányzó mennyiséget, akkor még mindig érdemes rápillantani az olajszűrőre. Az elhasználódott, eltömődött olajszűrő ugyancsak az autószervizben juttathat minket. Érdemes szűrőt cserélni, ha kételyek merülnek fel az állapotával kapcsolatban. Csakhogy, ha már a szűrőhöz nyúlunk, akkor nézzük már meg, mikor cseréltünk utoljára olajat, és amennyiben elég hosszú útra megyünk, vegyük figyelembe: jobb otthon egy kicsit korábban olajat és szűrőt cserélni, mint időben, de a nyaralás közben, vagy helyett. Nyaralás előtt nézzen be autószervizünkbe egy alapos állapotfelmérésre és kérjen időpontot szakembereinktől olajcserére!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.