Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Az AGM technológia

piros AGM akkumulátor

Mi is az az AGM akkumulátor? Miért drágább a hagyományoshoz képest? Miért érdemes AGM akkumulátort használni? Milyen előnyei, hátrányai vannak? Start-stop rendszereknél is használható? Valóban alacsony a fenntartási költsége? Szélsőséges körülmények között is jól teljesít? Megválaszoljuk a kérdéseket!

Az AGM akkumulátorok a szélsőséges körülmények között is jól teljesítenek

Az AGM akkumulátor a zárt biztonsági szelepes ólomakkumulátor egyik altípusa. Ez az ólomsavas aksi a gyakorlatban egy felitatott üvegszálas konstrukció, melynek akkulemezei között bór-szilikát párna található, ez megakadályozza a cellazárlatot. Az Absorbent Glass Mat (AGM) technológiát alkalmazó akkumulátorok a legjobbat nyújtják. Segítségükkel a legigényesebb járművek áramellátása is biztosítható. Egyik nagy előnye, hogy a biztonsági szelepeknek köszönhetően szivárgásbiztos, még abban az esetben sem szivárog belőle folyadék, ha eltörik az akkumulátor és megsérül a háza. Sőt, fektetve is lehet ezeket a változatokat használni, hiszen a folyadék ebben az esetben sem folyik ki belőlük. Mindez hozzájárul ezen akkumulátortípusok biztonságos használatához. Továbbá az AGM akkumulátorok tartóssága háromszor nagyobb, mint a hagyományos változatoké. Ráadásul a start-stop rendszerek esetében is bátran használhatóak, hiszen gyorsan feltölthető az energia-visszanyerő fékrendszer által biztosított energia által. Az AGM akkumulátorok a szélsőséges körülmények között is jól teljesítenek és élettartamuk hosszú. Mindemellett teljesen gondozásmentesek, illetve maximális erőt biztosítanak. Ez az akkumulátortípus nagy ciklusállóságot biztosít, hiszen az AGM technológia az akkumulátorban lévő savat felszívja. Ennek köszönhetően teljesítményveszteség nélkül feltölthető gyakran az akkumulátor.

Rendkívül jó az AGM akkumulátorok tároló képessége, nem folyik ki belőlük a folyadék

Az AGM akkumulátor az autó különböző rendszereinek támogatására lett kifejlesztve. A biztonságos és hosszan tartó AGM akkumulátorok a lehető legkiválóbb energiaellátást nyújtják, és minden igényt kielégítenek. Hosszú élettartamúak és alacsony a fenntartási költségük. Természetesen a hasznos élettartamhoz az indítások száma, az időjárási viszonyok és a vezetési stílus is hozzájárul. Ráadásul ezek az akkumulátorok kevésbé korrodálódnak. Többek között emiatt drágábbak, mint a hagyományos változatok. Azonban, ahova ez a típus ajánlott, oda érdemes ezt tenni, hiszen hosszú távon mindenképpen megéri. Az évek alatt garantáltan megtérül az áruk. Az AGM akkumulátorok előnyei közé sorolható, hogy rendkívül jó a tároló képességük és nem folyik ki belőlük a folyadék. A legkorszerűbb választást nyújtják ezek az aksik, nagy indítóerőt, megbízható teljesítményt biztosítanak. Arra azonban mindig figyelni kell, hogy külön töltőt kell használni az AGM akkumulátorokhoz, mivel speciális töltést igényelnek. Fontos, hogy ezeket az akkumulátorokat akkor is érdemes meríteni és tölteni, ha éppen használaton kívül vannak. Miért? Mert jelentősen csökken az élettartamuk, ha folyamatosan állásban vannak. Az AGM akkumulátorok nem szeretik a teljes lemerítést, szóval érdemes nem teljesen kisütni őket. Amennyiben 50 százalék alá csökken a töltöttségük, esik az élettartamuk. Szóval nem szabad az AGM akkumulátorokat teljesen lemeríteni vagy alacsony töltöttségi szinttel használni. A huzamosabb ideig tartó extrém meleg sem tesz jót ezeknek, hiszen csökkenti az élettartamukat, azonban a zimankós időjárást jól bírják.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!