Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Az AGM technológia

piros AGM akkumulátor

Mi is az az AGM akkumulátor? Miért drágább a hagyományoshoz képest? Miért érdemes AGM akkumulátort használni? Milyen előnyei, hátrányai vannak? Start-stop rendszereknél is használható? Valóban alacsony a fenntartási költsége? Szélsőséges körülmények között is jól teljesít? Megválaszoljuk a kérdéseket!

Az AGM akkumulátorok a szélsőséges körülmények között is jól teljesítenek

Az AGM akkumulátor a zárt biztonsági szelepes ólomakkumulátor egyik altípusa. Ez az ólomsavas aksi a gyakorlatban egy felitatott üvegszálas konstrukció, melynek akkulemezei között bór-szilikát párna található, ez megakadályozza a cellazárlatot. Az Absorbent Glass Mat (AGM) technológiát alkalmazó akkumulátorok a legjobbat nyújtják. Segítségükkel a legigényesebb járművek áramellátása is biztosítható. Egyik nagy előnye, hogy a biztonsági szelepeknek köszönhetően szivárgásbiztos, még abban az esetben sem szivárog belőle folyadék, ha eltörik az akkumulátor és megsérül a háza. Sőt, fektetve is lehet ezeket a változatokat használni, hiszen a folyadék ebben az esetben sem folyik ki belőlük. Mindez hozzájárul ezen akkumulátortípusok biztonságos használatához. Továbbá az AGM akkumulátorok tartóssága háromszor nagyobb, mint a hagyományos változatoké. Ráadásul a start-stop rendszerek esetében is bátran használhatóak, hiszen gyorsan feltölthető az energia-visszanyerő fékrendszer által biztosított energia által. Az AGM akkumulátorok a szélsőséges körülmények között is jól teljesítenek és élettartamuk hosszú. Mindemellett teljesen gondozásmentesek, illetve maximális erőt biztosítanak. Ez az akkumulátortípus nagy ciklusállóságot biztosít, hiszen az AGM technológia az akkumulátorban lévő savat felszívja. Ennek köszönhetően teljesítményveszteség nélkül feltölthető gyakran az akkumulátor.

Rendkívül jó az AGM akkumulátorok tároló képessége, nem folyik ki belőlük a folyadék

Az AGM akkumulátor az autó különböző rendszereinek támogatására lett kifejlesztve. A biztonságos és hosszan tartó AGM akkumulátorok a lehető legkiválóbb energiaellátást nyújtják, és minden igényt kielégítenek. Hosszú élettartamúak és alacsony a fenntartási költségük. Természetesen a hasznos élettartamhoz az indítások száma, az időjárási viszonyok és a vezetési stílus is hozzájárul. Ráadásul ezek az akkumulátorok kevésbé korrodálódnak. Többek között emiatt drágábbak, mint a hagyományos változatok. Azonban, ahova ez a típus ajánlott, oda érdemes ezt tenni, hiszen hosszú távon mindenképpen megéri. Az évek alatt garantáltan megtérül az áruk. Az AGM akkumulátorok előnyei közé sorolható, hogy rendkívül jó a tároló képességük és nem folyik ki belőlük a folyadék. A legkorszerűbb választást nyújtják ezek az aksik, nagy indítóerőt, megbízható teljesítményt biztosítanak. Arra azonban mindig figyelni kell, hogy külön töltőt kell használni az AGM akkumulátorokhoz, mivel speciális töltést igényelnek. Fontos, hogy ezeket az akkumulátorokat akkor is érdemes meríteni és tölteni, ha éppen használaton kívül vannak. Miért? Mert jelentősen csökken az élettartamuk, ha folyamatosan állásban vannak. Az AGM akkumulátorok nem szeretik a teljes lemerítést, szóval érdemes nem teljesen kisütni őket. Amennyiben 50 százalék alá csökken a töltöttségük, esik az élettartamuk. Szóval nem szabad az AGM akkumulátorokat teljesen lemeríteni vagy alacsony töltöttségi szinttel használni. A huzamosabb ideig tartó extrém meleg sem tesz jót ezeknek, hiszen csökkenti az élettartamukat, azonban a zimankós időjárást jól bírják.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata