Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Aggasztó hírek derültek ki a Mercedesről

Mercedes AMG

Megváltoztak az emissziós mérési eljárások, valamint a vásárlóknál egyre népszerűbb a városi terepjárók kategóriája – ez az a két fő ok, ami miatt a Mercedes-Benznél növekedett az átlagos szén-dioxid-kibocsátás 2018-ban. Az adatok még nem érték el a német márka megengedett határértékét, azonban némileg aggasztó az emelkedés. 2020-tól viszont az elektromos modelljeik megjelenésével radikális változás várható.

Imádják a Mercedes nagyméretű kocsijait

Mivel a világ autógyártásának egyik legfontosabb trendje a fenntarthatóság és a környezetvédelem, a márkák pedig ennek fényében folyamatosan fejlesztik elektromos autóikat, elég aggasztó hírnek számít, amely kiderült a Mercedes-Benzről: tavaly növekedett a márka autóinak átlagos szén-dioxid-kibocsátása. A németek jobbnak is látták, ha erről ők adnak hírt, és nem csak kiszivárog valahogy az információ. A stuttgarti Daimler AG közleménye szerint az emelkedés oka kettős: egyrészt ez az új emissziós mérési eljárás bevezetésének következménye, másrészt a vásárlók tehetnek róla, hiszen imádják a Mercedes nagyméretű kocsijait, amellyel együtt jár a nagyobb szén-dioxid-kibocsátás. Az adatokat a 2018-as eladások alapján számolták ki, ezekből kiderült, hogy a 2017-es, személygépkocsiknál mért kilométerenkénti 125 gramm, valamint a furgonokkal együtt produkált 128 gramm emelkedett meg 132, illetve 134 grammra. A németek közlékenysége annak is köszönhető, hogy ezek a számok még mindig nem érik el a megengedett határértéket, ezek a számok jelenleg 138 és 139 grammos kibocsátást engedélyeznek kilométerenként, ennek ellenére komoly jelzés a cég felé az elkövetkezendő évek stratégiájának meghatározásakor. A környezetvédelmi kibocsátási értékek betartására Ön maga is odafigyelhet, ha rendszeresen javíttatja autója kipufogó rendszerét, ha szükséges.

Változást hoznak az érkező elektromos modellek

Az új emissziós mérési eljárást tavaly szeptemberben vezették be, amely jóval szigorúbb a korábbinál, ezek az adatok már eszerint értendőek. Arról viszont már nem az újítás tehet, hogy a Mercedes-vásárlóknál egyre népszerűbbek a városi terepjárók, mindenki SUV-ot vásárol. Ez mondjuk nem márkaspecifikus eredmény, általánosságban jellemző a kategória népszerűsége. Valamint a dízelek visszaesése is folytatódott, a vásárlók a benzines modelleket keresték, ezek pedig kedvezőtlenebb szén-dioxid-kibocsátási paraméterekkel rendelkeznek. A jövő? A Mercedes is erősíti elektromos autóit, amelyek jelentős csökkenéshez vezetnek. Az új modellek megjelenésének hatása a 2020-as számokon látszik majd leginkább, amely illeszkedik a cég terveibe: 2021-re a Daimler 105 grammos határértéket szeretne elérni.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata