fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Aggasztó hírek derültek ki a Mercedesről

Mercedes AMG

Megváltoztak az emissziós mérési eljárások, valamint a vásárlóknál egyre népszerűbb a városi terepjárók kategóriája – ez az a két fő ok, ami miatt a Mercedes-Benznél növekedett az átlagos szén-dioxid-kibocsátás 2018-ban. Az adatok még nem érték el a német márka megengedett határértékét, azonban némileg aggasztó az emelkedés. 2020-tól viszont az elektromos modelljeik megjelenésével radikális változás várható.

Imádják a Mercedes nagyméretű kocsijait

Mivel a világ autógyártásának egyik legfontosabb trendje a fenntarthatóság és a környezetvédelem, a márkák pedig ennek fényében folyamatosan fejlesztik elektromos autóikat, elég aggasztó hírnek számít, amely kiderült a Mercedes-Benzről: tavaly növekedett a márka autóinak átlagos szén-dioxid-kibocsátása. A németek jobbnak is látták, ha erről ők adnak hírt, és nem csak kiszivárog valahogy az információ. A stuttgarti Daimler AG közleménye szerint az emelkedés oka kettős: egyrészt ez az új emissziós mérési eljárás bevezetésének következménye, másrészt a vásárlók tehetnek róla, hiszen imádják a Mercedes nagyméretű kocsijait, amellyel együtt jár a nagyobb szén-dioxid-kibocsátás. Az adatokat a 2018-as eladások alapján számolták ki, ezekből kiderült, hogy a 2017-es, személygépkocsiknál mért kilométerenkénti 125 gramm, valamint a furgonokkal együtt produkált 128 gramm emelkedett meg 132, illetve 134 grammra. A németek közlékenysége annak is köszönhető, hogy ezek a számok még mindig nem érik el a megengedett határértéket, ezek a számok jelenleg 138 és 139 grammos kibocsátást engedélyeznek kilométerenként, ennek ellenére komoly jelzés a cég felé az elkövetkezendő évek stratégiájának meghatározásakor. A környezetvédelmi kibocsátási értékek betartására Ön maga is odafigyelhet, ha rendszeresen javíttatja autója kipufogó rendszerét, ha szükséges.

Változást hoznak az érkező elektromos modellek

Az új emissziós mérési eljárást tavaly szeptemberben vezették be, amely jóval szigorúbb a korábbinál, ezek az adatok már eszerint értendőek. Arról viszont már nem az újítás tehet, hogy a Mercedes-vásárlóknál egyre népszerűbbek a városi terepjárók, mindenki SUV-ot vásárol. Ez mondjuk nem márkaspecifikus eredmény, általánosságban jellemző a kategória népszerűsége. Valamint a dízelek visszaesése is folytatódott, a vásárlók a benzines modelleket keresték, ezek pedig kedvezőtlenebb szén-dioxid-kibocsátási paraméterekkel rendelkeznek. A jövő? A Mercedes is erősíti elektromos autóit, amelyek jelentős csökkenéshez vezetnek. Az új modellek megjelenésének hatása a 2020-as számokon látszik majd leginkább, amely illeszkedik a cég terveibe: 2021-re a Daimler 105 grammos határértéket szeretne elérni.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata