Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

A legmegbízhatóbb autók 2020-ban

Autók a parkolóban

Európa legnagyobb autós klubja, a német ADAC rendszeresen végez, és tesz nyilvánosságra többek között segítségnyújtási statisztikát, mely a lerobbant, valamint nem induló kocsikhoz való kiszállásokon nyugszik – idén tavasszal sem történt ez másképp. Ugyan a lista önmagában nem állja meg maradéktalanul megbízhatósági rangsorként a helyét, ám más tesztekkel összevetve már elég jó kiindulópont lehet például egy új vagy használt autó vásárlásakor.

Főleg az akkumulátor miatt hívnak autómentőt

Németországban az esetek majdnem felében (42%) az akkumulátorok meghibásodása miatt hívnak a sofőrök autómentőt. Sokszor okoz még problémát a motor (17%), az elektromos rendszer (11%), valamint a gumiabroncsok (7%) tönkremenetele egyaránt. A vezess.hu cikkéből kiderül, a statisztika alapjául a tavalyi évben végzett 3 756 226 segítségnyújtás szolgál, az így összeállított hibaranglista összesen 25 márka 113 modelljéről nyújt információt. Öröm az ürömben, hogy az ADAC sárga angyalait zömében az akkumulátorok lemerülése miatt hívják ki, amely azért viszonylag könnyen orvosolható probléma. Az akkumulátor gyengülésének azért sokszor vannak jelei, nem hirtelen, egyik pillanatról a másikra szokott lemerülni (vannak kivételek). Ha nem észleljük őket időben, egyszer csak azt vesszük észre, már nem tudja az indításhoz kellő fordulatszámra felpörgetni a motort az önindítóval, vagyis egyszerűen nem fogjuk bírni beindítani autónkat. Amennyiben azt észleled, egyre többet szenved az indítómotor a tekeréssel, akkor érdemes ránézni az akksi töltöttségére. Ilyenkor ajánlott megnézni a cellák feszültségét is, ezzel is megelőzve a váratlan helyzeteket.

Melyek a legmegbízhatóbbak?

113 modellből több, mint 10 százalékot, pontosan 18-at sorolt a megbízhatatlan kocsik közé a legnagyobb taglétszámú európai autóklub, míg 37-et a teljesen megbízható csoportba. A városi miniautók kategóriájában a Toyota Aygo vitte a prímet, mögötte pedig a Renault és Daimler közös munkájának gyümölcse, a Smart Forfour, valamint a Fiat 500. Az ADAC felméréséből kiderül, a Smart esetében a lemerült akkumulátor és a hibás önindító okozták a legtöbb gondot, míg a Fiat 500-nál az akksin túl a váltórudazat tört borsot a sofőrök orra alá. A kisautók mezőnyéből több megbízható modell is előkerült: Toyota Yaris, Fiat Punto, Citroën C3, Audi A1, Peugeot 2008, Suzuki Vitara, Renault Captur, Mazda CX-3, Honda Jazz, Mitsubishi Space Star és Mini. Meglepő módon a Hyundai i20 viszont a legrosszabb kocsik közé került a német autóklub tesztje alapján. Az alsó középkategóriát a német prémiummárkák modelljei uralják, a sort pedig két keleti modell folytatja. A japán Nissan Qashqai esetében szinte „csak” az akkumulátorral akadt gond, míg a 2011-es évjáratú Kia Cee’dnél több jellegű hiba is felmerült. A családi autók szegmensében a legjobb eredményt az Audi A4, A5 és Q5 modellje érték el, valamint a BMW 3, 4 és X3 modelljei. Ezek közül azért az öregebb példányoknál gyakoribbak volt a hibák. Érdekesség, hogy átlagon felül sokszor kellett kihívni az autómentőt a Volkswagen Sharan, a Ford S-Max és a Seat Alhambra vezetőinek.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata