Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

A keréknyomás fontosságáról

Néhány évvel ezelőtt készült országos felmérés szerint a magyar autók mintegy 40 százaléka nem megfelelően felfújt gumiabroncsokkal közlekedik. A túl nagy és a túl alacsony abroncsnyomás egyaránt káros és veszélyes.

A helytelen nyomás döbbenetes kárt okozhat

A gyárilag előírtnál alacsonyabb, vagy magasabb nyomás a gumiabroncsban egyaránt károsítja a gumi futófelületét, de az egész futóművet is felesleges igénybevételnek teszi ki, végül annak állapotát is rontja, akár olyan mértékben is, hogy a futómű javítására, beállítására lesz szükség, csak mert nem megfelelően fújták fel a gumikat, vagy csak egyet-kettőt közülük. Konkrét tapasztalati szám van arról, hogy a nem megfelelő abroncsnyomás akár 20 százalékkal gyorsabb, nagyobb kopást idézhet elő az abroncson.

Nem csak káros, de veszélyes is

A rosszul felfújt gimiabroncs nem csak kárt okoz az autóban, de veszélyes is, mert miatta romlik a jármű útfekvése, könnyebben megcsúszik, fékezéskor pattogni kezd. Egyáltalán: a fékút is kedvezőtlenül változik a rossz nyomás miatt, ami egyenesen vezethet a balesethez. Azt már sokan megértették, hogy az előírt értéktől eltérő nyomás miatt a kerék súrlódása olyan mértékben megnőhet, hogy azt már a motor fogyasztásában is meg lehet érezni, vagyis egyenesen a pénztárcánk bánja. Azzal kapcsolatban azonban, hogy meleg időben nyári és hidegben téli gumit kell használni, még mindig nagy az értetlenkedés. Még azoknál is, akik – egyébként a tél beálltával – téli gumira váltottak, ugyanis – szintén egy felmérés alapján – a kora nyári időben is az autók 15-20 százalékán még téli gumi volt.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.