Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

A gyerekülés

Meglepő, de mai napig hallani olyan véleményt, amely szerint a gyerekülés nem ad nagyobb biztonságot az autóban, mintha ölben utaznának a gyerekek. Számos kísérlet és teszt igazolta azonban, hogy egy esetleges ütközésnél nem tudjuk megtartani a gyermeket, sőt saját testünk tehetetlenségével még nagyobb veszélybe sodorjuk őket.

Meggyőző adatok

Egy gyermek teste mindig érzékenyebb, s bár folyamatosan növekszik, mégis túl apró és törékeny ahhoz, hogy egy autó ülése biztonságot nyújtson számára. Egy helyesen beszerelt gyerekülés akár életet is menthet, hiszen egyenletesen osztja szét az ütközés során ébredő erőhatásokat, mintegy 70 százalékkal csökkentve a súlyos sérülések, vagy a halálos kimenetelű balesetek esélyét. Sok baleset történik az utakon, melyek során gyermekek sérülhetnek meg egy rosszul választott gyermekülés miatt.

Néhány hasznos tanács

Legyünk figyelmesek, soha ne ültessük az apróságot olyan ülésbe, mely előtt légzsák van. A légzsákokat a felnőttek védelmére tervezték. Négy éves korig, körülbelül 18 kilogramm súlyig ötpontos biztonsági övet használjunk. Mivel nem minden gyerekülés kompatibilis az összes autóval, fontos, hogy megbízható információval rendelkezzünk arról, milyen passzol a kocsinkba. Ha például az univerzális kategóriából választunk ülést, mindenképpen bizonyosodjunk meg arról, hogy az megfelelően rögzíthető-e az autónk utasterében. Következetesen, még rövidtávra is használjuk a gyermekülést, a lurkók megszokják, és maguk kérik majd, hogy kössük be őket, de persze magunkat is. Minden használat előtt ellenőrizzük, hogy az ülés és a gyerek megfelelően van-e rögzítve. Ne sajnáljuk a pénzt, vegyünk újat, ha csemeténk kinőtte már a régit. A gyerekek persze folyamatosan nőnek, de szerencsére ilyenkor nem kell azonnal elrohannunk egy másik kategóriájú ülésért. Mindaddig biztonságban utaznak, amíg el nem érik az adott kategória határértékét – ennek pontos leírását az ülés használati utasítása tartalmazza. Általános igazság, hogy a pénztárcánk határozza meg, mit engedhetünk meg magunknak. Soha ne feledjük, a biztonságnak nagy értéke, annak pedig ára van.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.