Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

A gyerekülés

Meglepő, de mai napig hallani olyan véleményt, amely szerint a gyerekülés nem ad nagyobb biztonságot az autóban, mintha ölben utaznának a gyerekek. Számos kísérlet és teszt igazolta azonban, hogy egy esetleges ütközésnél nem tudjuk megtartani a gyermeket, sőt saját testünk tehetetlenségével még nagyobb veszélybe sodorjuk őket.

Meggyőző adatok

Egy gyermek teste mindig érzékenyebb, s bár folyamatosan növekszik, mégis túl apró és törékeny ahhoz, hogy egy autó ülése biztonságot nyújtson számára. Egy helyesen beszerelt gyerekülés akár életet is menthet, hiszen egyenletesen osztja szét az ütközés során ébredő erőhatásokat, mintegy 70 százalékkal csökkentve a súlyos sérülések, vagy a halálos kimenetelű balesetek esélyét. Sok baleset történik az utakon, melyek során gyermekek sérülhetnek meg egy rosszul választott gyermekülés miatt.

Néhány hasznos tanács

Legyünk figyelmesek, soha ne ültessük az apróságot olyan ülésbe, mely előtt légzsák van. A légzsákokat a felnőttek védelmére tervezték. Négy éves korig, körülbelül 18 kilogramm súlyig ötpontos biztonsági övet használjunk. Mivel nem minden gyerekülés kompatibilis az összes autóval, fontos, hogy megbízható információval rendelkezzünk arról, milyen passzol a kocsinkba. Ha például az univerzális kategóriából választunk ülést, mindenképpen bizonyosodjunk meg arról, hogy az megfelelően rögzíthető-e az autónk utasterében. Következetesen, még rövidtávra is használjuk a gyermekülést, a lurkók megszokják, és maguk kérik majd, hogy kössük be őket, de persze magunkat is. Minden használat előtt ellenőrizzük, hogy az ülés és a gyerek megfelelően van-e rögzítve. Ne sajnáljuk a pénzt, vegyünk újat, ha csemeténk kinőtte már a régit. A gyerekek persze folyamatosan nőnek, de szerencsére ilyenkor nem kell azonnal elrohannunk egy másik kategóriájú ülésért. Mindaddig biztonságban utaznak, amíg el nem érik az adott kategória határértékét – ennek pontos leírását az ülés használati utasítása tartalmazza. Általános igazság, hogy a pénztárcánk határozza meg, mit engedhetünk meg magunknak. Soha ne feledjük, a biztonságnak nagy értéke, annak pedig ára van.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.03.29-2024.04.01. között  ZÁRVA tart. 2024.04.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata