Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

A biztonsági öv

Tekerjük vissza az idő képzeletbeli fogaskerekét néhány évtizeddel és emlékezzünk vissza a biztonsági öv térhódítására, amelynek emberek milliói köszönhetik életüket.

Igény szülte

A jelenlegi gépkocsik biztonsági felszereléseit ma már a végtelenségig lehetne sorolni, ám volt idő, amikor még az öv is újdonságnak számított. Az autók rohamos elterjedése következtében folyamatosan nőtt a közúti balesetek száma. Megkérdőjelezhetetlenné vált: valamit ki kell találni annak érdekében, hogy az emberi élet ne legyen veszélyben a közutakon és még a súlyosabb balesetek is túlélhetőek legyenek. A megoldás most is, mint annyi más esetben, az Egyesült Államokból jött, ahol a sérülteket ellátó orvosok követelték olyan biztonsági eszköz megalkotását, ami meggátolja, hogy az autóban ülők kiessenek.

Kétpontos biztonsági övek

Az első megoldást a kétpontos biztonsági övek jelentették, amikkel még ma is találkozhatunk a távolsági buszokon vagy a repülőgépeken. Itt lényegében csak egy pántról volt szó, amit az utasok összecsatolhattak maguk előtt. Természetesen nem szabad lebecsülni ezt a megoldást, hiszen nagy előrelépés volt a semmihez képest. Annyit már elértek a derékövvel, hogy az utasok nem potyogtak ki a kocsiból, vagyis bizonyos típusú sérüléseket megelőztek vele, de innen még volt hova fejlődni.

Hárompontos biztonsági övek

1958-ban szabadalmaztatták a Nils Bohlin által megalkotott hárompontos biztonsági övet, (A Volvo P544-es típusa lett végül az első autó, melyet ilyen övvel láttak el), ami az autózás történetének egyik legfontosabb biztonsági megoldásának számít a mai napig. Bohlin forradalmi találmányának köszönhetően a halálos balesetek kockázata jelentősen csökkent. A „V”-alakú biztonsági öv már kellő védelmet biztosít a felsőtest számára is, ráadásul elődjéhez képest a bekapcsolása is igen egyszerű. Sokat mondó adat, hogy a becslések szerint a biztonsági öv használatának köszönhetően Európában évente közel 40 százalékkal csökken a halállal végződő közlekedési balesetek száma.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata