Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

A biztonsági öv

Tekerjük vissza az idő képzeletbeli fogaskerekét néhány évtizeddel és emlékezzünk vissza a biztonsági öv térhódítására, amelynek emberek milliói köszönhetik életüket.

Igény szülte

A jelenlegi gépkocsik biztonsági felszereléseit ma már a végtelenségig lehetne sorolni, ám volt idő, amikor még az öv is újdonságnak számított. Az autók rohamos elterjedése következtében folyamatosan nőtt a közúti balesetek száma. Megkérdőjelezhetetlenné vált: valamit ki kell találni annak érdekében, hogy az emberi élet ne legyen veszélyben a közutakon és még a súlyosabb balesetek is túlélhetőek legyenek. A megoldás most is, mint annyi más esetben, az Egyesült Államokból jött, ahol a sérülteket ellátó orvosok követelték olyan biztonsági eszköz megalkotását, ami meggátolja, hogy az autóban ülők kiessenek.

Kétpontos biztonsági övek

Az első megoldást a kétpontos biztonsági övek jelentették, amikkel még ma is találkozhatunk a távolsági buszokon vagy a repülőgépeken. Itt lényegében csak egy pántról volt szó, amit az utasok összecsatolhattak maguk előtt. Természetesen nem szabad lebecsülni ezt a megoldást, hiszen nagy előrelépés volt a semmihez képest. Annyit már elértek a derékövvel, hogy az utasok nem potyogtak ki a kocsiból, vagyis bizonyos típusú sérüléseket megelőztek vele, de innen még volt hova fejlődni.

Hárompontos biztonsági övek

1958-ban szabadalmaztatták a Nils Bohlin által megalkotott hárompontos biztonsági övet, (A Volvo P544-es típusa lett végül az első autó, melyet ilyen övvel láttak el), ami az autózás történetének egyik legfontosabb biztonsági megoldásának számít a mai napig. Bohlin forradalmi találmányának köszönhetően a halálos balesetek kockázata jelentősen csökkent. A „V”-alakú biztonsági öv már kellő védelmet biztosít a felsőtest számára is, ráadásul elődjéhez képest a bekapcsolása is igen egyszerű. Sokat mondó adat, hogy a becslések szerint a biztonsági öv használatának köszönhetően Európában évente közel 40 százalékkal csökken a halállal végződő közlekedési balesetek száma.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezér