Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Vezetési tippek az felelős sofőrök számára

Amikor az ember autót vásárol, azt biztosan valamilyen céllal teszi. Hogyha ez a cél az, hogy ingázhasson vele például a munkahelyére, és vissza, akkor nagyon oda kell figyelni, hiszen a mindennapi több tíz kilométer megtétele egy idő után már annyira rutinosnak számíthat, hogy az ember elmulasztja, hogy folyton éber legyen.

Mi okozhatja a baleseteket?

A baleseteket nagyon sok esetben okozza az, hogy a sofőr már annyira rutinszerűen tesz meg egy bizonyos útvonalat, hogy nem figyel az apróbb részletekre. Azonban arra is nagyon sok példa van, hogy amiatt következnek be, hogy az autó túl régi, vagy valamilyen oknál fogva nem üzemel jól. Ilyenkor pedig az egyetlen megoldás, hogy betartsuk a szabályokat, és mindig végezzük el azokat a rutinellenőrzéseket, amelyek elő vannak írva. Hogyha ez bekövetkezik, akkor már biztosítjuk magunknak a zavartalan utazás lehetőségét. Azonban hogyha elmulasztjuk, az egy nagyon felelőtlen gesztus, hiszen akkor nem csak a saját, hanem a mások testi épségét is kockára tesszük. Fontos, hogy odafigyeljünk ezekre a dolgokra. Azonban itt még nem ér véget a sofőr felelőssége, hiszen a balesetek nagy része abból következik be, hogy az, aki vezet, nem figyel oda, vagy nem viselkedik felelősen. Manapság az ittas sofőrök sok problémát okoznak, és nem csak maguknak, hanem azoknak is, akik ugyanazon az útvonalon közlekednek.

Mire kell, hogy odafigyeljenek az idősebb autóvezetők?

Sok ember nem ért egyet azzal, hogy túl idős emberek vezessenek, holott nem a korral van a probléma, hanem inkább a figyelmetlenséggel. Azok az emberek, akik már évtizedek óta vezetnek, és benne járnak már a korban is, nagyobb eséllyel hagyják figyelmen kívül a többi sofőrt és a vezetési technikájukat. Nagyon sok esetben az okozza a problémát, hogy nem tudnak azonosulni a felgyorsult környezettel, és túlságosan lassan hajtanak. A közhiedelemmel ellentétben, ez a dolog is ugyanúgy okozhat baleseteket, mint a túlzottan nagy sebesség. Ezért, hogyha az előbbiekben magára ismert, igyekezzen, hogy elkerülje ezt a dolgot. A másik gyakori, balesetet generáló eset az, hogy az idősebb embereknek már gyengébb a szemük és befolyásolja a látásukat vezetés közben. Amennyiben Ön is közéjük tartozik, figyeljen oda erre, és amennyiben szükséges, korrigálja szemüveggel a látását. Hogyha mindezeket betartja, azzal nem csak magának, hanem a többi sofőrnek is biztosítja a zavartalan közlekedés lehetőségét. Ne hagyja figyelmen kívül ezeket a rendkívül fontos tényezőket!

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!