Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Traffipaxvédelem vagy nyugodt tempó?

Trafipax autópályán

Van, akinek nem kérdés: nem lépi át a sebességhatárt, mert magát és a családját is félti, az autót is kímélni akarja. Van, aki meg gyűjti a büntetéseket és utánajár, mit tud a traffipaxvédelem.

Fénnyel, hanggal figyelmeztet

Korábban több online hírportálon futott traffipax „rovat”, de 2018 őszén a rendőrség véget vetett a mókának, és nem tették nyilvánossá a továbbiakban, mikor és hol fognak ellenőrizni. A döntést a közlekedési morál romlásával, ezzel együtt a balesetek szaporodásával indokolták. Így az autósok visszatértek egymás figyelmeztetéséhez, illetve a tájékozódáshoz a közösségi oldalakon. Egyre több autószerviz, üzlet kínál ezzel párhuzamosan legális traffipaxvédelmet. Ide tartoznak például a detektorok – ezek ugyanúgy lehetnek lézerrel és radarral működők, mint a rendőrök sebességmérő készülékei. A bemérés elleni védelmet ígérő cégek szerint termékeik időben figyelmeztetnek – fény – illetve hangjelzéssel – a traffipaxra, és még van időnk kellően lelassítani, mielőtt leolvasnának. Arról sokféle adatot olvastunk már, milyen távolságra mérnek jól a különböző traffipaxok. Az út szélén felállított „háromláb” mellett mérnek autóból, és használnak fixen telepített „szupertraffipaxokat” is. A rendőrség ennek hatótávolságát 40-100 méterre becsülte, de sokak szerint ez erős túlzás.

Élet és halál kérdése lehet a sebesség

A termékek, ha tényleg úgy működnek, ahogy azt a gyártó vagy a forgalmazó ígéri, valóban sok pénzt megspórolhatnak a sofőrnek, amennyiben az notórius gyorshajtó. Mivel a sok fékezés és gyorsulás, hektikus tempó megviseli a jármű alkatrészeit is, a megtakarított összeget nyugodtan fordíthatja autószervizre. Ha hevesebb vérmérsékletű sofőrnek tartja magát, érdemes gyakrabban átnézetni autóját, mint az átlag. Mégis, talán jobb lenne megfontolni, hogy nyugodtabb vezetési stílusra állunk át. A traffidetektor ugyanis nem véd egy sokkal veszélyesebb dolog, a baleset ellen – inkább a pénztárcánk bánja az autózást, mint az egészségünk! A rendőrség szerint a személyi sérüléses balesetek leggyakoribb oka a gyorshajtás – bár a biztosítók káradataiból az derül ki, összességében több baleset adódik a rossz követési távolságból és az elsőbbségadás elmulasztásából. Ettől függetlenül tény, hogy ütközésnél, fékezésnél élet és halál kérdése lehet, mennyivel száguld, vagy nem száguld éppen az autó. Lehet, hogy nem fizetünk pénzbüntetést, de szinte egész úton veszélybe sodorjuk magunkat és a többi közlekedőt, ha átlépjük a megengedett sebességhatárt. A jelző készülék pedig sokakat arra buzdít: hajthat, ahogy bír, mert a detektor időben figyelmeztet.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata