fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Súlyos büntetés is járhat a kilométeróra visszatekeréséért

Műszerfal mutatói közelről

Az autókereskedők óvatos becslése szerint a külföldről beszállított kocsik mintegy kilencven százaléka lehet érintett kilométeróra-visszatekerésben. A hazánkban forgalomba került autók közül pedig szinte minden harmadikat trükköztek meg ilyen módon. Mutatjuk, hogyan úszhatod meg azt, hogy átverjenek az óraállással.

Minden harmadik autót megtrükköznek

A kilométeróra visszatekerése ma már gyakorlatilag gyerekjáték. Aki akar, az interneten percek alatt találhat néhány egyszerű módszert, amivel megoldhatja ezt a kérdést. Videók, útmutatások tömkelege gyakorlatilag azonnal rendelkezésre áll bárkinek. Nem valószínű, hogy újat mondunk azzal: a Magyarországon futó használt gépjárművek jelentős többsége visszatekert órával kel el a piacon. Az autókereskedők óvatos becslése szerint a Magyarországon forgalomba került kocsik harmada így cserél gazdát.

Lélektani határ

A külföldről importált használt autók arányában még ennél is drámaibb az arány: mintegy 90 százalékukról mondható el, hogy ilyen módon trükközték meg. Ami különösen érdekes ebben, hogy a visszatekerés nem növeli ténylegesen, vagyis jelentősen a kocsi értékét, pusztán csak eladhatóvá teszi. A vevők nagy része ugyanis megijed, ha egy 200 ezres óraállást lát a műszerfalon. Lehet az az autó bármilyen jó állapotú, a vásárlókat megrettenti a szám. A használt autót kereső vásárlóknál kialakult egy határ, ami felett már nem nagyon akarnak kocsit venni. Ez általában a tíz évesnél fiatalabb járművek esetében 100 ezer kilométer, az ennél idősebbeknél pedig maximum 200.000 kilométer lehet.

Hogyan legyünk elővigyázatosak?

Az óramanipulálás annyira elterjedt Magyarországon, hogy törvénybe iktatták annak büntetést, ezért akár egy év börtön is járhat. Ez azonban eddig igen kevés embert tartott vissza, hiszen tetten érni a csalót, és egyértelműen bizonyítani a tettét szinte lehetetlen. Aminek talán nagyobb hatása van az a Magyarország.hu-n elérhető, ma már ingyenes szolgáltatás. A műszaki vizsgákon leolvasott kilométeróra-állást ide töltik fel a szervizek, az online adatbázis pedig mindenki számára hozzáférhető. Mivel a „műszakiztatás” általában kétévente aktuális, így mindenki friss adatokkal ismerkedhet a honlapon. Mit tehetünk még mindezeken kívül, hogy korrekt autót vegyünk? Próbáljunk inkább megbízhatónak tűnő magánszemélytől vásárolni. Minden esetben vizsgáltassuk át szervizben az autót, de vigyünk magunkkal egy hozzáértő ismerőst, ha mi magunk nem vagyunk otthon a műszaki kérdésekben, és nem tudunk magabiztosan kérdezni.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.

Tájékoztatjuk, hogy 2021.12.24. és 2022.01.02. között ZÁRVA tartunk. 2022.01.03-tól a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Üdvözlettel: KA csapata