Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Néhány hasznos tanács az üzemanyag spórolására

Sok olyan ember van, aki fenntartja az autóját, azonban nincs olyan sok pénze, és erőfeszítésbe kerül, hogy ezt megtegye. Azonban, az ilyen helyzetek fennállásakor sem kell elkeseredni, hiszen van rá mód, hogy a lehető legjobbat kihozzuk a helyzetből.

Honnan informálódjunk?

Hogyha megfogadunk pár, az interneten sokat emlegetett jó tanácsot, akkor sokkal hatékonyabban spórolhatunk, és a lehető legjobban hozhatjuk ki a problémából. Azonban ehhez elengedhetetlen, hogy megfelelő helyről szerezzük be az információt, és e szerint cselekedjünk. A legjobb, hogyha egy olyan ember támasztja alá ezeket, aki szakmai tapasztalattal rendelkezik, és akinek nincs rá oka, hogy félrevezessen bennünket. Sajnos gyakran előfordul az, hogy egy olyan véleményt kapunk, amely nem pártatlan, és az adott cég vagy forgalmazó csak a saját érdekei szerint reklámozza a dolgokat. Viszont, hogyha tudjuk ezeket, akkor nagyon könnyű szelektálni, és olyan véleményeket hallgatni, amelyek nem elfogultak. Hogyha nincs erre lehetőség, akkor az sem olyan nagy baj, hiszen az interneten is rengeteg cikk születik a témában. Ilyenkor csak az a dolgunk, hogy ellenőrizzük le: mennyire hiteles a weboldal, ahol megjelenik az adott információ. Azonban, minél többet olvasunk ezekről, annál biztosabbá válik, hogy melyek azok az információk, amelyek hasznosak az adott témában.

Mikre kell figyelni az üzemanyag spórolásnál?

Ezeknek az információknak a többsége előtérbe helyezi a feltekert ablakot. Hogyha inkább légkondicionáló berendezést működtetünk a benti hőmérséklet normalizálására, akkor azzal sokkal többet spórolunk az üzemanyagból, mintha letekert ablakokkal, és légkondicionáló nélkül utaznánk. A másik, amit megtehetünk, hogy megfelelően kapcsoljunk. Hogyha odafigyelünk erre, akkor máris sokat tettünk a spórolás érdekében. Hogyha megfogadjuk ezeket a tanácsokat, és ezen kívül még a kontrollok alatt is figyelünk erre, akkor a lehető legjobban járunk el. Még akkor is érdemes hangsúlyt fektetni ezekre, amikor az embernek több pénze van, hiszen nemcsak anyagi, hanem környezetvédelmi szempontból is hasznos lehet. Hogyha ezt belátjuk, akkor már azzal is sokat teszünk a természetért, miközben – nem utolsó sorban – anyagiakat is spórolunk. Fontos, hogy felhívjuk az emberek figyelmét erre az aspektusra is, hiszen így biztosan tudatosabbá válnak majd, és nem engedik meg maguknak, hogy annyira elhanyagolják a környezetüket.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata