Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Néhány hasznos tanács az üzemanyag spórolására

Sok olyan ember van, aki fenntartja az autóját, azonban nincs olyan sok pénze, és erőfeszítésbe kerül, hogy ezt megtegye. Azonban, az ilyen helyzetek fennállásakor sem kell elkeseredni, hiszen van rá mód, hogy a lehető legjobbat kihozzuk a helyzetből.

Honnan informálódjunk?

Hogyha megfogadunk pár, az interneten sokat emlegetett jó tanácsot, akkor sokkal hatékonyabban spórolhatunk, és a lehető legjobban hozhatjuk ki a problémából. Azonban ehhez elengedhetetlen, hogy megfelelő helyről szerezzük be az információt, és e szerint cselekedjünk. A legjobb, hogyha egy olyan ember támasztja alá ezeket, aki szakmai tapasztalattal rendelkezik, és akinek nincs rá oka, hogy félrevezessen bennünket. Sajnos gyakran előfordul az, hogy egy olyan véleményt kapunk, amely nem pártatlan, és az adott cég vagy forgalmazó csak a saját érdekei szerint reklámozza a dolgokat. Viszont, hogyha tudjuk ezeket, akkor nagyon könnyű szelektálni, és olyan véleményeket hallgatni, amelyek nem elfogultak. Hogyha nincs erre lehetőség, akkor az sem olyan nagy baj, hiszen az interneten is rengeteg cikk születik a témában. Ilyenkor csak az a dolgunk, hogy ellenőrizzük le: mennyire hiteles a weboldal, ahol megjelenik az adott információ. Azonban, minél többet olvasunk ezekről, annál biztosabbá válik, hogy melyek azok az információk, amelyek hasznosak az adott témában.

Mikre kell figyelni az üzemanyag spórolásnál?

Ezeknek az információknak a többsége előtérbe helyezi a feltekert ablakot. Hogyha inkább légkondicionáló berendezést működtetünk a benti hőmérséklet normalizálására, akkor azzal sokkal többet spórolunk az üzemanyagból, mintha letekert ablakokkal, és légkondicionáló nélkül utaznánk. A másik, amit megtehetünk, hogy megfelelően kapcsoljunk. Hogyha odafigyelünk erre, akkor máris sokat tettünk a spórolás érdekében. Hogyha megfogadjuk ezeket a tanácsokat, és ezen kívül még a kontrollok alatt is figyelünk erre, akkor a lehető legjobban járunk el. Még akkor is érdemes hangsúlyt fektetni ezekre, amikor az embernek több pénze van, hiszen nemcsak anyagi, hanem környezetvédelmi szempontból is hasznos lehet. Hogyha ezt belátjuk, akkor már azzal is sokat teszünk a természetért, miközben – nem utolsó sorban – anyagiakat is spórolunk. Fontos, hogy felhívjuk az emberek figyelmét erre az aspektusra is, hiszen így biztosan tudatosabbá válnak majd, és nem engedik meg maguknak, hogy annyira elhanyagolják a környezetüket.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.