Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Ne higgye, hogy felesleges luxus az autókozmetika!

Autósamponos mosás

Az autója is megérdemli időnként a kényeztetést, főleg ha az meghosszabbítja az élettartamát, és tisztává varázsolja. Tele van az internet jó tanácsokkal az autómosás kapcsán – de nem árt olykor a takarítást is profi szakemberekre bízni.

Nem tíz percre hagyjuk az autót a műhelyben

Autómosás fillérekből – tele van az internet ilyen és hasonló tippekkel. Megtudhatjuk, mi mindennel kényeztethetjük otthon is a járgányt – de mi van, ha nincs időnk vagy kedvünk nekünk bíbelődni az autóval? Az autókozmetikában mindent megcsinálnak helyettünk, amit meg tudnánk az udvaron, és sok mindent, amit nem. Nem mondjuk azt, hogy hetente vigye kozmetikáztatni a járművet, de azért nem árt, ha néha szakemberek tisztítják meg, és hozzák sokszor újszerű állapotba. Arra számítsunk, hogy nem tíz percre hagyjuk ott a műhelyben – de persze attól is függ az időtartam, mennyi munka van a géppel. Ha hagytuk rászáradni a madárürüléket, bogarakat, téli sarat, sót, hólét, lesz miért kezelésbe venni. Ezekre is találunk jó tanácsokat, ha beütjük a megfelelő kulcsszavakat a keresőbe – de a makacs szennyeződéseket egy idő után jobb, ha szakértő távolítja el üzembiztosan. Ha megkarcolódott az autó, azzal is tudnak mit kezdeni. Egy autószerviz autókozmetikai szolgáltatásai között általában szerepel az alapos, de nagyon óvatos, kíméletes mosás, gőzborotvás tisztítás. Össze sem lehet hasonlítani a végeredményt azzal, amilyen állapotban olykor a gépi mosóból kikerül az autó.

Az autókozmetikus ma már külön szakma

Nem csak az alvázat, a motorteret és a karosszériát tisztítják meg alaposan mindentől, ami rászáradt és károsíthatná. Cseppmentesen letisztítanak minden üveg felületet, a szélvédőktől a lámpákig, és a belteret is alaposan kitakarítják. A kárpitot profi vegyszerekkel, korszerű technikákkal szabadítják meg a szennyeződésektől – ha sokat szállít állatokat, vagy rendszeresen visz több utast, a belső is jobban piszkolódik. Fertőtlenítenek, és ha bőrüléseink vannak, sok helyen annak a felújítását, tisztítását is rá lehet bízni a kozmetika dolgozóira. A különféle műanyag felületeket is lekezelik olyan anyagokkal, amelyek ápolják azokat, és meghosszabbítják az élettartamot. Jó, ha tudjuk, hogy az autókozmetikus ma már külön szakma, biztosak lehetünk benne, hogy jó kezekbe kerül a járművünk. Karceltávolítást is vállalnak az autókozmetikákban, a polírozás visszaadja az autó régi fényét. A karosszériára sok helyen kérhetünk már nanotechnológiás kezelést, de waxolnak is, esetleg lehet rakatni az autóra szennyeződéstaszító kerámia bevonatot.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata