Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Nanotechnológia: cseppmentes védelem

A nanotechnológia ma divatos kifejezésnek számít, immár sok autótulajdonos számára is. A vízmentes eljárás jóval ellenállóbbá teszi autónkat a szennyeződésekkel szemben.

Nano: a kisebbnél is kisebb

A nanotechnológia gyűjtőnév az alkalmazott tudomány és technika széles területére értendő. Ezek legfőbb közös vonása az anyag tulajdonságainak meghatározása, illetve eszközök készítése 100 nanométernél kisebb léptékben. A nanotechnológiás autó ápolószerek a fényezés, illetve a szélvédő felületének egészen apró barázdáit egyenlítik ki, így a kosz vagy a nedvesség azokban nem tud megülni, a teljes, így összefüggőbb felületek egyféle bevonatot kapnak, amelyek távol tartják, könnyedén lemoshatóvá teszik a szennyeződéseket. A nanotechnológia megszületésének köszönhetően a milliméter milliomod részénél is kisebb részecskéket hoznak létre, amelyek nano méretű filmet képeznek a védendő felületen, így például az autó fényezésén. Olyan felület jön lére a technológia segítségével, amiről mint kis golyócskák, leperegnek a vízmolekulák, a felület mindig teljesen nedvességmentes marad, ami megkönnyíti a korrózió elleni védekezést.

Teljesen vízmentesen

A nanotechnológiás tisztítás egy teljesen vízmentes eljárás, különböző felületeket kezelve, azok víztaszítóvá válnak. Ez a nanotechnológia alapja. A technológia lényege, hogy a tisztítószer körülveszi és eltávolítja a szennyeződést a felületről, így a mikro szálas kendővel könnyedén eltüntethető anélkül, hogy megkarcolná a felületet. A kezelés hatására a felület víztaszítóvá válik, így a kosz jóval nehezebben tapad meg rajta. Emiatt a nanotechnológiával tisztított autók jóval tovább megőrzik tisztaságukat. Mindez pedig nem igényel vizet, így a megoldás rendkívül környezetbarát. A nanotechnológia segítségével olyan lakkok és festékek hozhatók létre, illetve olyan védőréteg vihető fel az autó fényezésére, mely a legkisebb, molekula méretű karcolásokat, nyílásokat is képes befedni. Ezzel nem csak azt akadályozza meg, hogy a szennyeződés, por, olaj, zsír, egyéb szerves anyagok tapadjanak meg a karosszérián, de azt is, hogy a vízmolekula tudjon a fényezésen megragadni.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata