Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Nanotechnológia: cseppmentes védelem

A nanotechnológia ma divatos kifejezésnek számít, immár sok autótulajdonos számára is. A vízmentes eljárás jóval ellenállóbbá teszi autónkat a szennyeződésekkel szemben.

Nano: a kisebbnél is kisebb

A nanotechnológia gyűjtőnév az alkalmazott tudomány és technika széles területére értendő. Ezek legfőbb közös vonása az anyag tulajdonságainak meghatározása, illetve eszközök készítése 100 nanométernél kisebb léptékben. A nanotechnológiás autó ápolószerek a fényezés, illetve a szélvédő felületének egészen apró barázdáit egyenlítik ki, így a kosz vagy a nedvesség azokban nem tud megülni, a teljes, így összefüggőbb felületek egyféle bevonatot kapnak, amelyek távol tartják, könnyedén lemoshatóvá teszik a szennyeződéseket. A nanotechnológia megszületésének köszönhetően a milliméter milliomod részénél is kisebb részecskéket hoznak létre, amelyek nano méretű filmet képeznek a védendő felületen, így például az autó fényezésén. Olyan felület jön lére a technológia segítségével, amiről mint kis golyócskák, leperegnek a vízmolekulák, a felület mindig teljesen nedvességmentes marad, ami megkönnyíti a korrózió elleni védekezést.

Teljesen vízmentesen

A nanotechnológiás tisztítás egy teljesen vízmentes eljárás, különböző felületeket kezelve, azok víztaszítóvá válnak. Ez a nanotechnológia alapja. A technológia lényege, hogy a tisztítószer körülveszi és eltávolítja a szennyeződést a felületről, így a mikro szálas kendővel könnyedén eltüntethető anélkül, hogy megkarcolná a felületet. A kezelés hatására a felület víztaszítóvá válik, így a kosz jóval nehezebben tapad meg rajta. Emiatt a nanotechnológiával tisztított autók jóval tovább megőrzik tisztaságukat. Mindez pedig nem igényel vizet, így a megoldás rendkívül környezetbarát. A nanotechnológia segítségével olyan lakkok és festékek hozhatók létre, illetve olyan védőréteg vihető fel az autó fényezésére, mely a legkisebb, molekula méretű karcolásokat, nyílásokat is képes befedni. Ezzel nem csak azt akadályozza meg, hogy a szennyeződés, por, olaj, zsír, egyéb szerves anyagok tapadjanak meg a karosszérián, de azt is, hogy a vízmolekula tudjon a fényezésen megragadni.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!