Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mutatjuk, mit tehet autójával az újjáéledő természet!

Nyílik a virág

A tavasz csodálatos. Új erőre kap a természet, madarak csicseregnek az ágakon, minden nő, hajt, nyüzsög. Ez tényleg nagyon szép, de a mindennapokban szerezhet kellemetlen meglepetéseket az élővilág.

Galambok, gólyák, nyestek

Nagyvárosi kedvenceink, a galambok bármikor hajlandóak megtisztelni az autót, de tavasszal sokkal több madár nyüzsög a légtérben és a fákon. Méretben a gólyától a verébig – eszerint kell elképzelni a végtermék méretét is. Ha nemrég járt arra a madár, elég letörölni mondjuk egy mikroszálas kendővel. Ám ha csak akkor vesszük észre, amikor már rászáradt a karosszériára, nehezebb a dolgunk. A madárürülék kimarhatja a lakkot is, és egyes szakértők szerint a szárnyasok salakanyaga az utóbbi években savasabb lett. Odaszáradt produktum esetén vigyük az autót kézi mosóba vagy lazítsuk fel otthon puha, nedves szivaccsal a szennyeződést! Lehet rá ugyanezen célból forró, vizes rongyot borítani, vagy lefújni ecet és víz keverékével, majd óvatosan letörölni. Vigyázat, a madárürülékben mindig van némi homok, ami karcolhat. Ha már az állatoknál tartunk, említsük meg a kábelrágó nyesteket, hiszen tavasszal ezek az aranyos állatok is aktívabbak. Ha betévednek a motortérbe, annak autószerviz lesz a vége. Sokféle védekezési módszerről hallottunk már a nyestriasztó spraytől a kutyaszőrön át az áramütéssel működő vagy ultrahangos riasztóig. Utóbbi kettőt kombinálják is, de a tökéletes megoldás a zárt garázs, vagy a védőborítás a teljes motortérre.

Ágak, gyanta, jégeső

Ilyenkor lepik el a rovarok a szélvédőt. Ha már rendesen rászáradtak a tetemek, mosószeres vízzel nem biztos, hogy el lehet távolítani a maradványokat. A szaküzletekben, webshopokban lehet kapni rovaroldó sprayt, de az erős vegyszerekkel vigyázni kell, mert a fém vagy lakkozott felületekben kárt tehetnek. Az állatok mellett a növények is gondoskodnak róla, hogy érezze autónk a törődést. Nem csak ősszel hullatják a leveleiket, vannak más trükkjeik is. A legrosszabb mindegyik közül a fa „vére”, azon belül is különösen rettenetes a fenyőgyanta. Gyantafoltnak soha ne essünk neki oldószer nélkül, és azt is válasszuk körültekintően – olyan alkoholra lesz szükség, amely nem oldja a lakkozást. Ha pedig azt gondolná, faág csak télen, a hó súlya alatt szakadhat autójára, téved. A tavaszi, nyári nagy viharok, a jégesők is rábírhatják erre. A jégeső külön boldogság, amikor már azt hinnénk, a téllel az elemek pusztításától is megszabadultunk – aztán jönnek a karcolások, horpadások. Azokat pedig vagy helyre tudjuk hozni házilag, vagy nem.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.