Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mutatjuk, mit tehet autójával az újjáéledő természet!

Nyílik a virág

A tavasz csodálatos. Új erőre kap a természet, madarak csicseregnek az ágakon, minden nő, hajt, nyüzsög. Ez tényleg nagyon szép, de a mindennapokban szerezhet kellemetlen meglepetéseket az élővilág.

Galambok, gólyák, nyestek

Nagyvárosi kedvenceink, a galambok bármikor hajlandóak megtisztelni az autót, de tavasszal sokkal több madár nyüzsög a légtérben és a fákon. Méretben a gólyától a verébig – eszerint kell elképzelni a végtermék méretét is. Ha nemrég járt arra a madár, elég letörölni mondjuk egy mikroszálas kendővel. Ám ha csak akkor vesszük észre, amikor már rászáradt a karosszériára, nehezebb a dolgunk. A madárürülék kimarhatja a lakkot is, és egyes szakértők szerint a szárnyasok salakanyaga az utóbbi években savasabb lett. Odaszáradt produktum esetén vigyük az autót kézi mosóba vagy lazítsuk fel otthon puha, nedves szivaccsal a szennyeződést! Lehet rá ugyanezen célból forró, vizes rongyot borítani, vagy lefújni ecet és víz keverékével, majd óvatosan letörölni. Vigyázat, a madárürülékben mindig van némi homok, ami karcolhat. Ha már az állatoknál tartunk, említsük meg a kábelrágó nyesteket, hiszen tavasszal ezek az aranyos állatok is aktívabbak. Ha betévednek a motortérbe, annak autószerviz lesz a vége. Sokféle védekezési módszerről hallottunk már a nyestriasztó spraytől a kutyaszőrön át az áramütéssel működő vagy ultrahangos riasztóig. Utóbbi kettőt kombinálják is, de a tökéletes megoldás a zárt garázs, vagy a védőborítás a teljes motortérre.

Ágak, gyanta, jégeső

Ilyenkor lepik el a rovarok a szélvédőt. Ha már rendesen rászáradtak a tetemek, mosószeres vízzel nem biztos, hogy el lehet távolítani a maradványokat. A szaküzletekben, webshopokban lehet kapni rovaroldó sprayt, de az erős vegyszerekkel vigyázni kell, mert a fém vagy lakkozott felületekben kárt tehetnek. Az állatok mellett a növények is gondoskodnak róla, hogy érezze autónk a törődést. Nem csak ősszel hullatják a leveleiket, vannak más trükkjeik is. A legrosszabb mindegyik közül a fa „vére”, azon belül is különösen rettenetes a fenyőgyanta. Gyantafoltnak soha ne essünk neki oldószer nélkül, és azt is válasszuk körültekintően – olyan alkoholra lesz szükség, amely nem oldja a lakkozást. Ha pedig azt gondolná, faág csak télen, a hó súlya alatt szakadhat autójára, téved. A tavaszi, nyári nagy viharok, a jégesők is rábírhatják erre. A jégeső külön boldogság, amikor már azt hinnénk, a téllel az elemek pusztításától is megszabadultunk – aztán jönnek a karcolások, horpadások. Azokat pedig vagy helyre tudjuk hozni házilag, vagy nem.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata