Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mit tehetünk a befecskendező meghibásodása ellen?

A mai benzines és dízel motorok egyik legfontosabb és egyben legérzékenyebb része a befecskendező rendszer, amelynek az a feladata, hogy a legpontosabban hozza létre a minden pillanatban az igényekhez alkalmazkodó, ideális levegő-üzemanyag keveréket. A befecskendező rendszer bonyolult vezérlésének hibái mellett egy egészen gyakori befecskendező meghibásodással is sűrűn találkoznak az autószerelők. Nevezetesen a rendszer szennyeződéséről, illetve annak megakadályozásról ejtünk néhány szót.

Miért szennyeződik a befecskendező

Mivel a befecskendezőnél mikró méretekről van szó, vagyis a nyílás, amelyen az üzemanyag az égéstérbe kerül, egészen szűk, az üzemanyag és a levegő keveréke nagy nyomáson érkezik az égéstérbe, minden kis szennyeződés nagy zavart okozhat. De hogyan kerülhet a befecskendezőbe szennyeződés, amikor már a benzintartály után rögtön szűrőnek kell gondoskodni a nagyobb szennyezések feltartóztatásáról, majd még a befecskendő előtt is be van szerelve egy még finomabb szűrő?

A válasz egyszerű: az olyan kis méretű szennyeződések, amelyek minden szűrőn átférnek, de idővel leülepednek, lerakódnak a befecskendezőnél, és fokozatosan olyan méretűvé válnak, ami már akadályozza a berendezés működését. Ez abban nyilvánul meg, hogy a szelep nyitása, vagy a zárása hézagos. Mindkét eset káros hatással van a motor működésére, többletfogyasztással jár, vagy akár le is állítja a motort, gyakran belső robbanást idéz elő, ami károsítja az érzékeny alkatrészeket és így okoz költséges meghibásodást. Ha házilag nehézkes a befecskendezők állapotának ellenőrzése, akkor látogasson meg minket. Nézzük hogyan előzhetjük meg a problémát?

Hogyan védjük meg az injektort az eltömődéstől?

De mit tegyünk, ha nincs olyan szűrő, ami teljes biztonsággal kiszűrne minden káros szennyeződést, hogyan védjük meg a befecskendezőt attól, hogy hosszas használat után eltömődjön? A probléma megoldására adalék anyagokat kell az üzemanyaghoz tölteni. Ezek olyan preparátumok, amelyek oldják és így megtisztítják a befecskendőt a rárakódott anyagoktól, visszaállítva a precíz működés mechanikus feltételeit. Autószervizünk közvetlen közelében található üzletünkben vásárolhat megbízható adalékanyagokat. Ezek az adalékok egyaránt használhatók benzines és dízel motorokhoz és kell is őket használni, ha el akarjuk kerülni a befecskendező meghibásodásából eredő költséges javításokat. Ilyen a K2 adalékcsalád, amelyben ugyancsak van dízel és benzinmotorhoz ajánlott változat. A K2 adalék olcsó és használata nagyon egyszerű, hiszen tankolás után csak bele kell önteni a benzintankba a flakon teljes tartamát. A mintegy 40-50 milliliternyi adalék 40-80 liter üzemanyaghoz elegendő. A benzinmotorhoz külön benzines, a dízelhez dízel adalékot kell használni. Hasonlóan kell alkalmazni az STP által forgalmazott adalékokat is. Ezek beszerzésénél is oda kell figyelni, hogy milyen üzemanyaghoz és milyen fajta motorokhoz ajánlják őket, és a saját autónkhoz illőt kell választani.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata