Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Minden, amit tudni érdemes a gépjárművek motorjáról

Az autónk szíve és lelke motorjában rejlik. Új autó vásárlásakor bizony néhányan gondban tudunk lenni a jármű teljesítményének felmérésekor és megértésekor. Így nehezen is tudunk dönteni, illetve aggódunk, hogy talán rossz kocsi mellett voksoltunk.

Mit kell tudni a motorról?

A motor munkája ott kezdődik, mikor a levegő beáramlik a motorba és összekeveredik az üzemanyaggal. Szikra vagy nyomás hatására égés jön létre és így energia termelődik. Számos mai modernebb autómotor már olyan fejlesztéseken esett át, melyek hatására növekszik a teljesítmény. Megváltoztatják a szelepek időzítését, fordulatszámhoz mérten. Szabályozva ezzel a levegő beszívását és a kipufogógáz kibocsátását. Így bármilyen körülmények között tökéletesen tud működni az autó. A levegő és az üzemanyag aránya is nagyban meghatározza, hogy miként működik a motor. A turbófeltöltők habár egyszerű szerkezetek, lehetővé teszik, hogy nagymértékben keveredjen a levegő és az üzemanyag, ezzel növelve a teljesítményt. Az egész folyamat utolsó lépése a kipufogógáz eltávozása. Ennek korlátozása mindig több energiát eredményez. A kipufogórendszerek optimalizálják a kipufogógáz áramlását, hogy minél alacsonyabb ellenállás legyen, és így gyorsabban éghet az üzemanyag is.

Ha autót szeretnénk vásárolni…

Sokszor elegendőnek bizonyul egy alaptudás, ha autót vezetünk. Kereket cserélni, üzemanyagot tölteni tudunk és az olajszintet is képesek vagyunk leellenőrizni. Viszont jöhetnek helyzetek, amikor is szükség van némi plusz tudásra, éppen nincs mellettünk egy ’’autószaki’’ sem és magunkra kell támaszkodnunk. Nem árt, ha szánunk egy kis időt arra, hogy felpörgessük ismereteinket. Ha nem is leszünk autós szakemberek, legalább otthonosabban mozgunk autóvásárláskor. Egy azonban biztos, hogy azt szeretnénk, hogy autónknak hosszú élettartama legyen, nagy teljesítménye és ereje, na és persze keveset fogyasszon. Sajnos nem tudja egyik autó sem kielégíteni az összes vágyunkat. A nagy teljesítmény nem vonhat maga után kevés fogyasztást, bár hosszabb élettartamú. A nagy teljesítményű, kevés fogyasztású autók pedig hamarabb kifáradnak. Ezt jó észben tartani.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata