Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Minden, amit a nyomtávszélesítésről tudnod érdemes

autóablakon kitett pénz

A nyomtávszélesítés napjainkban népszerű tuning eljárásnak számít. Azonban azzal fontos tisztában lenni, hogy ez a változtatás is hordozhat magában némi rizikót az autó állapotára vonatkozóan. Az alábbiakban összegyűjtöttünk minden hasznos információt a megoldásról.

A nyomtávszélesítés nem eredményez jobb futóművet

Ma már egyre többen gondolják úgy, hogy az autójuknak nyomtávszélesítésre van szüksége. Általában erre a változtatásra két okból kerülhet sor. A cél egyrészt lehet az, hogy a szélesebb nyomtáv hatására a jármű kanyarstabilitása és úttartása jobb legyen. Másrészt pedig az is lehet a cél, hogy a gépjármű megjelenése esztétikusabb legyen. Ekkor beszélünk optikai tuningról, melynek köszönhetően az autó megjelenése sportosabb lesz. Ha nyomtávszélesítés mellett osztókörmódosítás is történik, akár típusidegen felni is szerelhető az autóra. Azonban azzal fontos tisztában lenni, hogy a nyomtávszélesítés nem eredményez jobb futóművet. Ráadásul a kiszélesített nyomtáv miatt a lengőkarok igénybevétele is nő, valamint változik a rugózás és a csillapítás is. Ahogy már említettük, némi rizikót is rejt magában az autó állapotára vonatkozóan a nyomtávszélesítés. Például kifejezetten igénybe veszi a kerékcsapágyat az átalakítás. A jelentős szélesítés akár 5000 kilométerre is csökkentheti a kerékcsapágy élettartamát. Ráadásul, ha nem megfelelő anyagok kerülnek felhasználásra, akkor a rendszer további terhelésnek lesz kitéve. Szóval mindenképpen érdemes alaposan átgondolni, és mérlegelni a lehetséges következményeket a nyomtávszélesítés előtt.

Nagy szakítószilárdságú alumíniumötvözetből készül

A központosítatlanul felszerelt nyomtávszélesítők bizonytalan úttartást, valamint a fékút megnövekedését is eredményezhetik. Szóval a nyomtávszélesítők kiválasztása során érdemes arra is figyelni, hogy a központosítóval, vagyis a tehermentesítővel ellátott változatok segítségével elkerülhető a kiegyensúlyozatlanságból következő terhelésnövekedés. Ráadásul könnyebben kivitelezhetővé válik a kerékcsere folyamata is. Az ideális nyomtávszélesítő szélesebb állást biztosít, melynek köszönhetően jobb lesz a kezelhetőség és a megjelenés. Továbbá nagy szakítószilárdságú alumíniumötvözetből készül. Ez nyilvánvalóan súlyelőnyt jelent az acélból készült változatokkal szemben. Továbbá az ideális nyomtávszélesítő pontos illeszkedést és megfelelő kialakítást biztosít, így garantálja a kerékegyensúlyt. Mindemellett pedig különféle teszteken kiválóan teljesítenek az ideális nyomtávszélesítők, és a korrózióvédelem tekintetében kivételes minőséget garantálnak. A körültekintően végzett nyomtávszélesítés hatására nemcsak a megjelenés javul, hanem a vezetési magatartás is optimálisabbá válik, ugyanis a kiváló stabilitás garantált. Az említettek mellett a választás során figyelembe kell venni a felni szélességét és az ET számát is. Az utóbbi érték milliméterben van megadva, és azt mutatja meg, hogy a felni szélességének felezősíkja a felni kerékagyra eső síkjától milyen távolságra található. Ez a szám lehet pozitív és negatív egyaránt, és a felni belső oldalán található. Szóval a gondos körültekintéssel történő nyomtávszélesítés hatására esztétikusabbá válik a gépjármű megjelenése és jobb stabilitással fog rendelkezni. A tökéletes végeredmény érdekében mindenképpen érdemes szakember segítségét igénybe venni, hogy elkerülhetőek legyenek az esetleges hibák. Ugyanis a legkisebb hiba is elegendő ahhoz, hogy költséges károsodás keletkezzen az autóban.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata