Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Miért ragaszkodunk annyira a manuális váltóhoz?

Automata váltó

Számos elfogadható indoka lehet az autósoknak az mellett, hogy miért inkább a manuális váltóval rendelkező gépjárművet választják. Mégis egyre népszerűbbek hazánkban is az automata váltós megoldások. Utóbbi tényleg hazavágja a vezetési élményt? Van különbség fogyasztásban? Ezekre a kérdésekre keressük most a válaszokat.

Az első automataváltók

Az első négykerekűek, amiket motor hajtott, még kizárólag manuális váltóval működtek. Az automata alkatrészeket csak az 1950-es évek elején találták fel az Egyesült Államokban, abban bíztak, hogy a sofőröknek egyszerűbb dolga lesz. Eleinte csak három fokozatot építettek beléjük, de ez bőven elégnek bizonyult az akkoriban használatos motorok működtetéséhez. Gyakran hagyták azonban cserben a sofőrt, így nem tudtak igazán népszerűvé válni. Meg sem közelítették a manuális váltók eladását. Mára azonban annyit fejlődött az automata alkatrész, hogy sok esetben meg is előzi a manuális teljesítményét. Az USA-ban pedig ma már ilyen autóból adnak el többet. Néhány évvel ezelőtt egy amerikai valóságshowban azt a feladatot kapták a szereplők, hogy automata váltós kocsival menjenek végig egy körülbelül 100 méter hosszú pályán. Tízből egyetlen versenyzőnek sikerült, de a kuplungot ő is leégette a produkció végére. A kézi váltókról elterjedt tétel volt, hogy nem koptatják annyira a fékeket, mint az automaták, de ezt ma már nem így gondolják a szakértők. Inkább úgy tűnik, hogy egyformán hatnak rá.

Kevesebb fogyasztás, de drágább beszerzés

A fogyasztásban viszont van érzékelhető különbség, és ez az az automata váltók serpenyőjét húzza lefelé a képzeletbeli mérlegünkön. Minden jel szerint ugyanolyan vezetési stílussal városi körülmények között az ilyen alkatrésszel rendelkező autók esznek kevesebb üzemanyagot. Hiába fogyaszt valamivel kevesebbet, az automata váltónak rövidebb az élettartama a manuálishoz képest. Utóbbival nem kell annyiszor autószervizt látogatni, kevesebb karbantartásra van szüksége. Mivel felépítése az automatának jóval összetettebb, ezért aztán természetes, hogy meghibásodni is könnyebben tud. A legjellemzőbb komoly hiba, hogy károsodik az olajnyomás, ami csökkenéshez vezet, ez akár azzal is járhat, hogy tönkremegy a teljes szerkezet. A kézi váltós autó ráadásul olcsóbb is. A magyar autósok egyöntetű indoka mégsem ez, hanem a vezetési élmény. A legtöbb megkérdezett szerint szükségünk van a váltásra, tudni szeretnék, hogy ők uralják a kocsit, nem pedig egy gép. Az automata váltó nem adja vissza ezt az érzést. Hogy kinek van igaza, azt mindenkinek magának kell eldöntenie.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!