Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Méretarányos Bugatti Chiron, Legóból

Akinek megadatott az a szerencse, hogy Legozott gyerekként, tudja, hogy ebből a nagyszerű játékból mindent meg lehet építeni. Nos, az előző állítás ismét megerősítést kapott, ugyanis megépítették a Bugatti Chiron életnagyságú változatát. Igen, Legoból.

Hagyták az 1:8-as méretarányokat

Az 1977-ben bemutatott Lego Technic eddig számtalan kisautómodelt készíttetett gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Legyártották már a James Bond filmekből jól ismert Aston Martin DB5-öt vagy a Porsche 911 GT3 RS-t is. Nem is olyan régen forgalomba hozták a Bugatti Chiron kicsinyített 3599 darabból álló Lego verzióját, amely már Magyarországon is megvásárolható „mindössze” potom 127.000 forintért. A készítők azonban nem érték be ennyivel. Hagyták az 1:8 méretarányú változatot és megépítették a világ leggyorsabb autójának élethű mását. A modell az első nagyméretű szerkezet, amit valamivel több mint 1 000 000 Lego elem alkot. Meghajtásáról kizárólag a Lego Power Functions platformon működő motorok gondoskodnak. A körülbelül másfél tonnás Lego autó 5,3 lóerővel rendelkezik, 92 newtonméter forgatónyomatékot termel. A teljes építésre nagyjából 13400 munkaórát kellett a készítőknek áldozni.

Megsüvegelendő mérnöki munka

A Lego autó még aktív hátsószárnyat is kapott, így első ránézésre nem derül ki egyből, hogy az eredeti Chiron helyett csak egy replikát látunk. Egyedül az embléma és a kerekek azok, amiket nem Legoból építettek meg. Ezekhez az elemekhez a valódi autóban látható darabokat használták. Az autó több szempontból is rekorder, hiszen ez az első olyan modell autó, aminek összeszerelésekor nem használtak ragasztót, továbbá ez az első 1:1 arányú Lego Technik jármű, mely önerőből képes mozogni. A Lego Chiron megépítése egy megsüvegelendő teljesítmény, annak ellenére is, hogy az eredeti Chiron óránkénti 420 kilométeres sebességtől kicsit elmarad, ugyanis ez esetben óránként maximum 20 kilométer megtételével kalkulálhatunk.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata