Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Méretarányos Bugatti Chiron, Legóból

Akinek megadatott az a szerencse, hogy Legozott gyerekként, tudja, hogy ebből a nagyszerű játékból mindent meg lehet építeni. Nos, az előző állítás ismét megerősítést kapott, ugyanis megépítették a Bugatti Chiron életnagyságú változatát. Igen, Legoból.

Hagyták az 1:8-as méretarányokat

Az 1977-ben bemutatott Lego Technic eddig számtalan kisautómodelt készíttetett gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Legyártották már a James Bond filmekből jól ismert Aston Martin DB5-öt vagy a Porsche 911 GT3 RS-t is. Nem is olyan régen forgalomba hozták a Bugatti Chiron kicsinyített 3599 darabból álló Lego verzióját, amely már Magyarországon is megvásárolható „mindössze” potom 127.000 forintért. A készítők azonban nem érték be ennyivel. Hagyták az 1:8 méretarányú változatot és megépítették a világ leggyorsabb autójának élethű mását. A modell az első nagyméretű szerkezet, amit valamivel több mint 1 000 000 Lego elem alkot. Meghajtásáról kizárólag a Lego Power Functions platformon működő motorok gondoskodnak. A körülbelül másfél tonnás Lego autó 5,3 lóerővel rendelkezik, 92 newtonméter forgatónyomatékot termel. A teljes építésre nagyjából 13400 munkaórát kellett a készítőknek áldozni.

Megsüvegelendő mérnöki munka

A Lego autó még aktív hátsószárnyat is kapott, így első ránézésre nem derül ki egyből, hogy az eredeti Chiron helyett csak egy replikát látunk. Egyedül az embléma és a kerekek azok, amiket nem Legoból építettek meg. Ezekhez az elemekhez a valódi autóban látható darabokat használták. Az autó több szempontból is rekorder, hiszen ez az első olyan modell autó, aminek összeszerelésekor nem használtak ragasztót, továbbá ez az első 1:1 arányú Lego Technik jármű, mely önerőből képes mozogni. A Lego Chiron megépítése egy megsüvegelendő teljesítmény, annak ellenére is, hogy az eredeti Chiron óránkénti 420 kilométeres sebességtől kicsit elmarad, ugyanis ez esetben óránként maximum 20 kilométer megtételével kalkulálhatunk.