Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Méretarányos Bugatti Chiron, Legóból

Akinek megadatott az a szerencse, hogy Legozott gyerekként, tudja, hogy ebből a nagyszerű játékból mindent meg lehet építeni. Nos, az előző állítás ismét megerősítést kapott, ugyanis megépítették a Bugatti Chiron életnagyságú változatát. Igen, Legoból.

Hagyták az 1:8-as méretarányokat

Az 1977-ben bemutatott Lego Technic eddig számtalan kisautómodelt készíttetett gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Legyártották már a James Bond filmekből jól ismert Aston Martin DB5-öt vagy a Porsche 911 GT3 RS-t is. Nem is olyan régen forgalomba hozták a Bugatti Chiron kicsinyített 3599 darabból álló Lego verzióját, amely már Magyarországon is megvásárolható „mindössze” potom 127.000 forintért. A készítők azonban nem érték be ennyivel. Hagyták az 1:8 méretarányú változatot és megépítették a világ leggyorsabb autójának élethű mását. A modell az első nagyméretű szerkezet, amit valamivel több mint 1 000 000 Lego elem alkot. Meghajtásáról kizárólag a Lego Power Functions platformon működő motorok gondoskodnak. A körülbelül másfél tonnás Lego autó 5,3 lóerővel rendelkezik, 92 newtonméter forgatónyomatékot termel. A teljes építésre nagyjából 13400 munkaórát kellett a készítőknek áldozni.

Megsüvegelendő mérnöki munka

A Lego autó még aktív hátsószárnyat is kapott, így első ránézésre nem derül ki egyből, hogy az eredeti Chiron helyett csak egy replikát látunk. Egyedül az embléma és a kerekek azok, amiket nem Legoból építettek meg. Ezekhez az elemekhez a valódi autóban látható darabokat használták. Az autó több szempontból is rekorder, hiszen ez az első olyan modell autó, aminek összeszerelésekor nem használtak ragasztót, továbbá ez az első 1:1 arányú Lego Technik jármű, mely önerőből képes mozogni. A Lego Chiron megépítése egy megsüvegelendő teljesítmény, annak ellenére is, hogy az eredeti Chiron óránkénti 420 kilométeres sebességtől kicsit elmarad, ugyanis ez esetben óránként maximum 20 kilométer megtételével kalkulálhatunk.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.