Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

A magyar utak nem barátai a futóműnek

A magyar utakon változatlanul a Nyugat-Európában megszokottnál jobban használódnak el a futóművek, amit el kell tényként fogadni, de a legkevesebb, amit tehetünk ellene, az a futómű helyes beállítása.

A futómű állításért kiadott pénz megtérül

A futómű bemérése és beállítása pénzbe kerül, de sokkal kevesebbe, mint ha a rosszul beállított futómű miatt fontos és drága alkatrészek kopnak el és szorulnak cserére idő előtt. A nem megfelelő beállítás a normálisnál nagyobb igénybevételt okoz a felfüggesztések, a lengéscsillapítók esetében, de még a kerékcsapágyak, sőt a gumiabroncs is megszenvedi. Arról nem is beszélve, hogy hatással van az autó útfekvésére, reagálására a fékezésre, gyorsításra, a kanyarokra, vagyis az utasok biztonsága is kárt szenved, ha elmulasztjuk.

Évente legalább egyszer vagy 10-15 ezer kilométerenként

A futóművet bemérni és beállítani tehát bőven megéri. Arra, hogy milyen gyakran van erre szükség, a leginkább a futott kilométerek száma alapján lehet következtetni. Hazai viszonyok között, a városi forgalomban és a városi gödrös utak miatt kivételes igénybevételnek kitett autóknál érdemes 10-15 ezer kilométernél elvégezni a beállítást. Ez akkor is hasznos legalább egyszer évente, ha nem járunk olyan sokat a kocsinkkal, mert a garázsban álló jármű futóművét is érik olyan hatások, ami miatt érdemes átnézetni a szervizben.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodot