Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

A leggyakoribb okok, amelyek miatt zajt okozhat a fék

Gyakori eset, hogy az autósok zajt hallanak, amikor sokat használják a járművet. Ez a jelenség nagyon sok dolognak betudható, a leggyakoribb eset azonban, amikor a fék miatt keletkeznek a kellemetlen zajok. Egy tapasztalt sofőr könnyen megmondja, hogy mi okozza a problémát, és hogy a kocsi melyik részében található a zaj forrása. Aki kevésbé tapasztalt, ilyenkor szakemberhez megy, hogy ő segítsen felfedezni és megoldani a problémát.

A kattogó hang

A legtöbb esetben a kattogó hang a fékrendszer meghibásodásának tudható be. Ebben az esetben azt kell azonosítanunk, hogy vajon melyik rész a „bűnös”, az első, vagy a hátsó. Gyakrabban történik meg, hogy a hátsóval van a probléma. Azonban ahhoz, hogy biztosak legyünk ebben, szükség van egy külső emberre is, aki a járművön kívül állva figyeli meg, hogy honnan jön a zaj. Ha az autóban ülünk, akkor az gyakran megtéveszthet minket. A zaj általában az utolsó néhány fordulatnál jelentkezik, ezért ekkor kell a legjobban résen lenni. Legtöbbször a nem megfelelő minőségű, utángyártott féktárcsák okozzák a problémát. Azonban ha nem erről lenne szó, akkor előfordulhat, hogy hiába dolgozunk jó minőségűekkel, nem voltak jól zsírtalanítva. Persze, ezeket a dolgokat tökéletesen kontroll alatt lehet tartani az időszakos ellenőrzéseknél. Gyakori eset, hogy a használók halogatják, esetleg teljesen el is tolják ezeket az ellenőrzéseket, később pedig a szerelőt hibáztatják azért, amiért nem volt eléggé figyelmes. Fontos, hogy mindenki úgy figyeljen ezekre a dolgokra, ahogy csak tud, és ne hárítsa másra a felelősséget.

A féktárcsák és a fékbetétek alapos megfigyelése

Bár a leggyakoribb a kattogó hang, azért az is nagyon sokszor előfordul, hogy helyette sípolást hallunk. Bár ez sok másnak is a jele lehet, a leggyakrabban azonban ez is a fékrendszeri meghibásodásnak tudható be. Ilyenkor először a féktárcsákat és a fékbetétet kell megfigyelni, hogy valóban jól funkcionálnak-e. Ha azt tapasztaljuk, hogy az előbb említett alkatrészek megégtek, vagy megüvegesedtek, tanácsos rögtön szakértőhöz fordulni. Ha az ember elhanyagolja ezeket, akkor annak súlyosabb következményei lehetnek. Minél tovább hanyagoljuk a szerelést, annál bonyolultabb lesz megcsinálni, és értelemszerűen annál több pénzbe is fog majd kerülni. Fontos, hogy minden autós beismerje és gyakorolja is ezeket a dolgokat, hiszen nem csak a jármű épsége, hanem a benne ülők biztonsága is ezen múlhat.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata