Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

A leggyakoribb okok, amelyek miatt zajt okozhat a fék

Gyakori eset, hogy az autósok zajt hallanak, amikor sokat használják a járművet. Ez a jelenség nagyon sok dolognak betudható, a leggyakoribb eset azonban, amikor a fék miatt keletkeznek a kellemetlen zajok. Egy tapasztalt sofőr könnyen megmondja, hogy mi okozza a problémát, és hogy a kocsi melyik részében található a zaj forrása. Aki kevésbé tapasztalt, ilyenkor szakemberhez megy, hogy ő segítsen felfedezni és megoldani a problémát.

A kattogó hang

A legtöbb esetben a kattogó hang a fékrendszer meghibásodásának tudható be. Ebben az esetben azt kell azonosítanunk, hogy vajon melyik rész a „bűnös”, az első, vagy a hátsó. Gyakrabban történik meg, hogy a hátsóval van a probléma. Azonban ahhoz, hogy biztosak legyünk ebben, szükség van egy külső emberre is, aki a járművön kívül állva figyeli meg, hogy honnan jön a zaj. Ha az autóban ülünk, akkor az gyakran megtéveszthet minket. A zaj általában az utolsó néhány fordulatnál jelentkezik, ezért ekkor kell a legjobban résen lenni. Legtöbbször a nem megfelelő minőségű, utángyártott féktárcsák okozzák a problémát. Azonban ha nem erről lenne szó, akkor előfordulhat, hogy hiába dolgozunk jó minőségűekkel, nem voltak jól zsírtalanítva. Persze, ezeket a dolgokat tökéletesen kontroll alatt lehet tartani az időszakos ellenőrzéseknél. Gyakori eset, hogy a használók halogatják, esetleg teljesen el is tolják ezeket az ellenőrzéseket, később pedig a szerelőt hibáztatják azért, amiért nem volt eléggé figyelmes. Fontos, hogy mindenki úgy figyeljen ezekre a dolgokra, ahogy csak tud, és ne hárítsa másra a felelősséget.

A féktárcsák és a fékbetétek alapos megfigyelése

Bár a leggyakoribb a kattogó hang, azért az is nagyon sokszor előfordul, hogy helyette sípolást hallunk. Bár ez sok másnak is a jele lehet, a leggyakrabban azonban ez is a fékrendszeri meghibásodásnak tudható be. Ilyenkor először a féktárcsákat és a fékbetétet kell megfigyelni, hogy valóban jól funkcionálnak-e. Ha azt tapasztaljuk, hogy az előbb említett alkatrészek megégtek, vagy megüvegesedtek, tanácsos rögtön szakértőhöz fordulni. Ha az ember elhanyagolja ezeket, akkor annak súlyosabb következményei lehetnek. Minél tovább hanyagoljuk a szerelést, annál bonyolultabb lesz megcsinálni, és értelemszerűen annál több pénzbe is fog majd kerülni. Fontos, hogy minden autós beismerje és gyakorolja is ezeket a dolgokat, hiszen nem csak a jármű épsége, hanem a benne ülők biztonsága is ezen múlhat.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!