Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Jól fogy a Toyota Mirai

Egyértelműen sikeresnek tekinthető a Toyota Mirai hidrogén üzemanyagcellás szedán észak-amerikai bevezetése: Kaliforniában már háromezret adtak el abból az autóból, amely működése során káros anyagok helyett tiszta vizet bocsát ki.

Nincs nitrogén-oxid, nincs szén-dioxid, nincs korom

A hidrogénautó voltaképpen egy elektromos autó, villanymotor-generátor hajtja a kerekeit és tölti vissza a lassításkor visszanyerhető energiát egy akkumulátorba, ahonnan megint ki lehet venni gyorsításkor. Viszont az elektromos rendszer előtt van egy úgynevezett üzemanyagcella, amelyben a kocsi tartályaiból érkező, nagy nyomáson tárolt hidrogén platinakatalizátor jelenlétében, alacsony hőfokon egyesül a levegőben lévő oxigénnel. A reakció eredménye elektromos áram és némi víz. A hidrogénautó egyik előnye az akkumulátoros elektromos autóval szemben a gyors tölthetőség: pár perc alatt újra feltölthetők a kiürült tartályok. A másik előny, hogy nem kell bele nagy és drága akkumulátor.

Egyetlen feltöltéssel minimum 500 kilométert képes megtenni

Két év alatt háromezer példányt adtak el Kaliforniában a Toyota úttörő szedánjából. A fedélzeten tárolt hidrogénből és a légkörből nyert oxigénből elektromos áramot előállító üzemanyagcellával működő autó létezése egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a Toyota nem távoli álomként, hanem kézzel fogható valóságként tekint a hidrogén alapú mobilitásra. Az pedig, hogy a kételkedőkre rácáfolva már több mint háromezer Mirai fut a világ egyik vezető ökomobilitási régiójának számító Kalifornia útjain, azt igazolja, hogy a fogyasztók fogékonyak a jövő technológiájára. A Toyota Mirai eredetileg 2014-ben került piacra, ám akkor még csak Japánban. Egy évvel később Észak-Amerikában és Európában is megkezdődött a forgalmazása. Kaliforniában jelenleg 31 ponton tankolhatnak a tulajdonosok, 2018 végére ez a szám eléri a 43-at.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.