Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Jobban figyeljünk ősszel, fokozott a balesetveszély!

Csapadék a lehullott faleveleken

Évről évre megfigyelhető, hogy az év első néhány hónapjában minimálisan kevesebb közúti baleset történik, ezzel szemben ősszel nem csak, hogy sokkal több lesz, hanem meg is kétszereződik a számuk. Tomin István, a Hankook műszaki vevőszolgálatának menedzsere úgy nyilatkozott, hogy nem szabad elbagatellizálni a helyzetet. Kizárólag tökéletes műszaki állapotban lévő kocsival járjuk az utakat, és kövessük még körültekintőbben a KRESZ szabályokat!

Már az ősz beköszöntével megsokszorozódnak a balesetek

Ez a felhívás most, az ősz tényleges beköszöntével most még aktuálisabb, hiszen ez alatt a pár őszi nap alatt is számos súlyos, sőt halálos végkifejletű balesetet ismertetett az ORFK, vagyis az Országos Rendőr Főkapitányság. A balesetek megszaporodásáért főleg a rosszabbodó látási viszonyok, valamint a csapadékos időjárás miatt csúszós aszfalt okolható. Az őszi időjárási viszonyok még egy „vén motoros” tehetségét is megkérdőjelezhetik: egy esős köves épp oly rizikós lehet, akár egy hófödte. Érdemes tehát jobban odafigyelni gumivásárláskor az abroncsok mintázatára, menettulajdonságaira, továbbá még fokozottabb figyelmet kell fordítani még a közlekedési szabályok betartására – ha ezeket megtesszük, akkor már sokat tettünk a balesetek számának csökkentéséért.

A tudatos gumiabroncs választáson is múlik

Akik tapasztalt vezetők, azoknak már biztosan a könyökükön jön ki, de gumivásárláskor nem csak az árakat kell figyelembe vennünk, hanem az abroncs tulajdonságait is – ezen a biztonságunk múlhat! A megfelelően megválasztott abroncs hozzájárul a könnyebb irányíthatósághoz, a megfelelő úttartáshoz, sőt még a fékezési távolságot is csökkenti. Nem árt, ha magunkba nézünk, és vezetési stílusunkhoz is viszonyítjuk a gumi tulajdonságait.

Ne képzeljük magunkat Forma 1-es versenyzőnek

Ha már a vezetési stílusnál tartunk, akkor a sebességhatárok betartásával nem csak a saját, de a közlekedésben résztvevő többi ember életét is biztonságban tudhatjuk. Mi több, autónk is meghálálja majd, hogy nem hajtjuk agyon, ezáltal pedig a pénztárcánk is. A hamarabbi sötétedés és a csapadékosabb idő okán sokkal nehezebb észlelni az útra festett jeleket, az úton lévő gödröket, kátyúkat. A két utolsó ráadásul tönkre vághatja a kocsi abroncsait és futóművét is – hívja fel a figyelmet a Hankook szakembere. Amennyiben lehetséges, az átlagos követési távolságod hagyd hosszabbra; ez azért fontos, mert a nedves útfelületen hamarabb csúszik meg a kocsi, és hosszabbodik a fékezési távolság. Még akkor is, ha a kocsi gumijainak, fékalkatrészeinek tökéletes az állapota.

Fontos az alkatrészek állapota

Az ősz beköszöntével fokozott figyelmet kell szentelnünk a kocsink, és annak alkatrészeinek kondíciójára. Legalább kéthetente nézzünk rá a guminyomásra, az abroncsok kopottságára. Amennyiben bármi rendelleneset tapasztalsz, amint tudsz, keress fel egy autószervizt, ahol kiderítik, és orvosolják neked a problémát. Bár még nincs dermesztő hideg, de azért a kora reggeli talajmenti fagyokra nem árt előre gondolni! Ebből kifolyólag a hűtővíz fagyáspontját is érdemes megmérni: a kb. -35 Celsius fok az optimális. Végül elmaradhatatlan a már jól ismert elv, „Látni és látszani” – időközönként vizsgáljuk meg az izzók állapotát, és ha lehet, településen belül is alkalmazzunk legalább helyzetjelző világítást.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!