fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Jobban figyeljünk ősszel, fokozott a balesetveszély!

Csapadék a lehullott faleveleken

Évről évre megfigyelhető, hogy az év első néhány hónapjában minimálisan kevesebb közúti baleset történik, ezzel szemben ősszel nem csak, hogy sokkal több lesz, hanem meg is kétszereződik a számuk. Tomin István, a Hankook műszaki vevőszolgálatának menedzsere úgy nyilatkozott, hogy nem szabad elbagatellizálni a helyzetet. Kizárólag tökéletes műszaki állapotban lévő kocsival járjuk az utakat, és kövessük még körültekintőbben a KRESZ szabályokat!

Már az ősz beköszöntével megsokszorozódnak a balesetek

Ez a felhívás most, az ősz tényleges beköszöntével most még aktuálisabb, hiszen ez alatt a pár őszi nap alatt is számos súlyos, sőt halálos végkifejletű balesetet ismertetett az ORFK, vagyis az Országos Rendőr Főkapitányság. A balesetek megszaporodásáért főleg a rosszabbodó látási viszonyok, valamint a csapadékos időjárás miatt csúszós aszfalt okolható. Az őszi időjárási viszonyok még egy „vén motoros” tehetségét is megkérdőjelezhetik: egy esős köves épp oly rizikós lehet, akár egy hófödte. Érdemes tehát jobban odafigyelni gumivásárláskor az abroncsok mintázatára, menettulajdonságaira, továbbá még fokozottabb figyelmet kell fordítani még a közlekedési szabályok betartására – ha ezeket megtesszük, akkor már sokat tettünk a balesetek számának csökkentéséért.

A tudatos gumiabroncs választáson is múlik

Akik tapasztalt vezetők, azoknak már biztosan a könyökükön jön ki, de gumivásárláskor nem csak az árakat kell figyelembe vennünk, hanem az abroncs tulajdonságait is – ezen a biztonságunk múlhat! A megfelelően megválasztott abroncs hozzájárul a könnyebb irányíthatósághoz, a megfelelő úttartáshoz, sőt még a fékezési távolságot is csökkenti. Nem árt, ha magunkba nézünk, és vezetési stílusunkhoz is viszonyítjuk a gumi tulajdonságait.

Ne képzeljük magunkat Forma 1-es versenyzőnek

Ha már a vezetési stílusnál tartunk, akkor a sebességhatárok betartásával nem csak a saját, de a közlekedésben résztvevő többi ember életét is biztonságban tudhatjuk. Mi több, autónk is meghálálja majd, hogy nem hajtjuk agyon, ezáltal pedig a pénztárcánk is. A hamarabbi sötétedés és a csapadékosabb idő okán sokkal nehezebb észlelni az útra festett jeleket, az úton lévő gödröket, kátyúkat. A két utolsó ráadásul tönkre vághatja a kocsi abroncsait és futóművét is – hívja fel a figyelmet a Hankook szakembere. Amennyiben lehetséges, az átlagos követési távolságod hagyd hosszabbra; ez azért fontos, mert a nedves útfelületen hamarabb csúszik meg a kocsi, és hosszabbodik a fékezési távolság. Még akkor is, ha a kocsi gumijainak, fékalkatrészeinek tökéletes az állapota.

Fontos az alkatrészek állapota

Az ősz beköszöntével fokozott figyelmet kell szentelnünk a kocsink, és annak alkatrészeinek kondíciójára. Legalább kéthetente nézzünk rá a guminyomásra, az abroncsok kopottságára. Amennyiben bármi rendelleneset tapasztalsz, amint tudsz, keress fel egy autószervizt, ahol kiderítik, és orvosolják neked a problémát. Bár még nincs dermesztő hideg, de azért a kora reggeli talajmenti fagyokra nem árt előre gondolni! Ebből kifolyólag a hűtővíz fagyáspontját is érdemes megmérni: a kb. -35 Celsius fok az optimális. Végül elmaradhatatlan a már jól ismert elv, „Látni és látszani” – időközönként vizsgáljuk meg az izzók állapotát, és ha lehet, településen belül is alkalmazzunk legalább helyzetjelző világítást.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata