Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Itt az ideje, hogy a cégek is elektromos flottára váltsanak

Modern, dizájnos elektromos céges kocsi

Manapság már megkérdőjelezhetetlen az alternatív meghajtású, és azon belül is az elektromos járművek létjogosultsága. Ez utóbbit igyekeznek megerősíteni a különböző állami rendelkezésekkel és egyre szigorúbbá váló emissziós törvénykezéssel. Jóllehet, a világ teljes járműállományának még csak 1%-át alkotják, de a terjedési iramuk alapján folytatott becslések szerint 2035-re akár a teljes európai autóállomány elektromossá válhat.

A cégeknél a dízelek a nyerők

Habár a forgalomba helyezett kocsik nagyobb része „céges” autó, az elektromos autók leginkább magántulajdonban állnak. A LeasePlan (vállalati flottakezeléssel tevékenykedő cég) tanácsokat adott a cégeknek, hogyan kellene átváltaniuk villanyautókra. Jelenleg elmondható, hogy a vállalati flották nyomós részét a dízelautók teszik ki, de szerencsére, az egyre fokozódó fenntarthatósági és környezettudatos tendenciáknak hála a cégek körében is egyre inkább terjed a környezettudatos flotta alternatíva. A döntés meghozatalát pedig tovább könnyíti a gyorsan bővülő e-autó kínálat, mivel már nem csak a középkategóriás autógyárak, hanem a luxusmárkák is elkezdtek elektromos kocsikat helyezni választékukba. Ott van például a Jaguar a tisztán elektromos meghajtású SUV-jával, az I-Pace-szel, amit nem mellesleg a 2019-es év autójának szavaztak meg.

Tudjuk, hogy nem olyan egyszerű a cégeknek sem a flottacsere, hiszen rengeteg tényező befolyásolja a váltást, mint például az erre a célra fordítható költségvetés, a levezetett kilométerek száma, a dolgozók létszáma, és még sorolhatnánk. Az egyre nagyobb hatótávolságot kínáló e-autók ösztönzik a vállalatok innovációra nevelését. A mostani helyzetben persze azok a szervezetek a leghajlamosabbak a villanyautókra, amelyek alapból is a környezetvédelemmel foglalkoznak valamilyen szinten.

LeasePlan tanácsok a flottaváltáshoz

Mielőtt bármely cég fogná magát, és át is váltana elektromos kocsiflottára, azért előtte nem árt egy-két dolgot átgondolni. Ilyenek az átállási költségek, a munkavállalók preferenciái, esetleg a vállalat tevékenységi folyamatai. A környezettudatos átálláshoz nyújt a LeasePlan néhány javaslatot a cégek számára.

Kezdjük a cégvezetővel
Manapság már rengeteg olyan szemet gyönyörködtető, impozáns e-autó kapható, amely még a felsővezetők elvárásainak is teljes mértékben megfelelhet. Épp ezért érdemes először nekik zöld kocsit adni, hogy példát statuáljanak az alsóbb szinten dolgozóknak.

Jöhet a közösen használt kocsik cseréje
Ha a főnök megkapta az első zöld járgányt, folytathatják a közösen, cégszinten hajtott kocsik lecserélésével. Ehhez természetesen töltőket is kell kiépítenünk a vállalathoz. Utóbbi hozzájárulhat ahhoz is, hogy a munkatársak saját, privát használatú autóikat is zöldre cseréljék.

Ne tegyük kötelezővé
Eleinte semmiképp se tegyük kötelezővé a villanyautók használatát, bízzuk a döntést a munkavállalókra. Ha nem érzik kényszernek a munkatársak, akkor jobban ösztönözheti őket az átállására, ráadásul, ha saját akaratukból döntenek így, akkor a többi kolléga is hamarabb kedvet kap, ha látja a többin.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata