Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Itt az ideje, hogy a cégek is elektromos flottára váltsanak

Modern, dizájnos elektromos céges kocsi

Manapság már megkérdőjelezhetetlen az alternatív meghajtású, és azon belül is az elektromos járművek létjogosultsága. Ez utóbbit igyekeznek megerősíteni a különböző állami rendelkezésekkel és egyre szigorúbbá váló emissziós törvénykezéssel. Jóllehet, a világ teljes járműállományának még csak 1%-át alkotják, de a terjedési iramuk alapján folytatott becslések szerint 2035-re akár a teljes európai autóállomány elektromossá válhat.

A cégeknél a dízelek a nyerők

Habár a forgalomba helyezett kocsik nagyobb része „céges” autó, az elektromos autók leginkább magántulajdonban állnak. A LeasePlan (vállalati flottakezeléssel tevékenykedő cég) tanácsokat adott a cégeknek, hogyan kellene átváltaniuk villanyautókra. Jelenleg elmondható, hogy a vállalati flották nyomós részét a dízelautók teszik ki, de szerencsére, az egyre fokozódó fenntarthatósági és környezettudatos tendenciáknak hála a cégek körében is egyre inkább terjed a környezettudatos flotta alternatíva. A döntés meghozatalát pedig tovább könnyíti a gyorsan bővülő e-autó kínálat, mivel már nem csak a középkategóriás autógyárak, hanem a luxusmárkák is elkezdtek elektromos kocsikat helyezni választékukba. Ott van például a Jaguar a tisztán elektromos meghajtású SUV-jával, az I-Pace-szel, amit nem mellesleg a 2019-es év autójának szavaztak meg.

Tudjuk, hogy nem olyan egyszerű a cégeknek sem a flottacsere, hiszen rengeteg tényező befolyásolja a váltást, mint például az erre a célra fordítható költségvetés, a levezetett kilométerek száma, a dolgozók létszáma, és még sorolhatnánk. Az egyre nagyobb hatótávolságot kínáló e-autók ösztönzik a vállalatok innovációra nevelését. A mostani helyzetben persze azok a szervezetek a leghajlamosabbak a villanyautókra, amelyek alapból is a környezetvédelemmel foglalkoznak valamilyen szinten.

LeasePlan tanácsok a flottaváltáshoz

Mielőtt bármely cég fogná magát, és át is váltana elektromos kocsiflottára, azért előtte nem árt egy-két dolgot átgondolni. Ilyenek az átállási költségek, a munkavállalók preferenciái, esetleg a vállalat tevékenységi folyamatai. A környezettudatos átálláshoz nyújt a LeasePlan néhány javaslatot a cégek számára.

Kezdjük a cégvezetővel
Manapság már rengeteg olyan szemet gyönyörködtető, impozáns e-autó kapható, amely még a felsővezetők elvárásainak is teljes mértékben megfelelhet. Épp ezért érdemes először nekik zöld kocsit adni, hogy példát statuáljanak az alsóbb szinten dolgozóknak.

Jöhet a közösen használt kocsik cseréje
Ha a főnök megkapta az első zöld járgányt, folytathatják a közösen, cégszinten hajtott kocsik lecserélésével. Ehhez természetesen töltőket is kell kiépítenünk a vállalathoz. Utóbbi hozzájárulhat ahhoz is, hogy a munkatársak saját, privát használatú autóikat is zöldre cseréljék.

Ne tegyük kötelezővé
Eleinte semmiképp se tegyük kötelezővé a villanyautók használatát, bízzuk a döntést a munkavállalókra. Ha nem érzik kényszernek a munkatársak, akkor jobban ösztönözheti őket az átállására, ráadásul, ha saját akaratukból döntenek így, akkor a többi kolléga is hamarabb kedvet kap, ha látja a többin.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.