fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Hol ázik be leggyakrabban az autó?

Vízcseppes szélvédő

A napfénytetőn. Ha nyitva marad véletlenül. Veled ez nem fordulhat elő, mert soha nem felejtetted még nyitva, vagy nincs is? Mégis vizes a padlólemez? Párás levegőt fúj a klíma? Kellemetlen, dohos, penészes szag terjeng az autóban? Esőben, vagy eső után ezek fokozottan jelentkeznek? Rossz hírem van. Beázik az autó valahol. Ugye, hogy jobb lett volna, ha csak nyitva felejted a napfénytetőt?

Kicsit vizes, ez akkora baj?

Persze, ha nem vagyunk feledékeny típusok, akkor mindenképpen érdemes utánajárnunk, hogy mi okozhatja a beázást. Ellenkező esetben a kellemetlen szagon és az összevizezett ruhán kívül más károkat is okozhat a járműben. Egy beázás miatt rozsdásodhatnak a fém alkatrészek, elszíneződhet az autó kárpitja, vagy akár zárlatot is okozhat a víz a vezetékeknél. Az is előfordulhat, hogy nagyon párásodik a szélvédő, amit a beázás okozta pára miatt nehéz, vagy nem is lehet teljesen lefújatni róla. Emiatt a közlekedésben való részvétel biztonsága jelentősen sérül. Mindezek miatt fontos, hogy minél hamarabb feltérképezzük a hiba okát, megpróbáljuk minél előbb megoldani, a saját és mások épsége miatt, és az autónk élettartamát is meghosszabbíthatjuk vele. De mi a beázás pontos oka? Erre több válaszlehetőség is van.

Mi lehet az oka?

A leggyakrabban előforduló ok egészen egyértelmű, és előfordulhat a gépjármű bármely más alkatrészével, ez pedig a balesetből származó sérülés. Az autó bármely eleme károsodhat, ami esetleg szemmel nem látható, de emiatt is előfordulhat beázás. Egyszerűbb a helyzetünk, ha láthatóan cserélni kell a szélvédőt, vagy bármelyik ablaküveget az autón. Amíg ezt nem tesszük meg, nyilván könnyebben bejut a víz, de a forgalomban sem vehetünk részt a sérült autónkkal a nem megfelelő állapot miatt. Ha viszont cseréltetjük, sajnos akkor is előforduló hiba, hogy a cserét végző szakembernek nem sikerül tökéletesen eltalálnia az illesztéseket. Ez minden autónál létező probléma lehet. Egy másik ok idősödő autóknál fordul elő. Az évek során a kocsi illesztéseinél lévő tömőanyag a használat miatt megrepedhet, elszakadhat. Ezekben az esetekben könnyen észrevehető, és a tömítés cseréjével könnyen orvosolható a hiba. Gyakorta előfordul, szintén idősebb autóknál, hogy a fenéklemez korrodálódik, így itt tud bejutni a víz a padlólemezen át, méghozzá a vizes aszfalton utazás közben. Ha ezek közül bármelyiket tapasztaljuk, érdemes felkeresnünk egy karosszériajavító műhelyt. Ott ezeket a problémákat gond nélkül megoldják, de adott esetben arra is kedvesen hívják fel a figyelmet, ha ideje lenne becsukni a napfénytetőt…

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.

Tájékoztatjuk, hogy 2021.12.24. és 2022.01.02. között ZÁRVA tartunk. 2022.01.03-tól a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Üdvözlettel: KA csapata