Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hol ázik be leggyakrabban az autó?

Vízcseppes szélvédő

A napfénytetőn. Ha nyitva marad véletlenül. Veled ez nem fordulhat elő, mert soha nem felejtetted még nyitva, vagy nincs is? Mégis vizes a padlólemez? Párás levegőt fúj a klíma? Kellemetlen, dohos, penészes szag terjeng az autóban? Esőben, vagy eső után ezek fokozottan jelentkeznek? Rossz hírem van. Beázik az autó valahol. Ugye, hogy jobb lett volna, ha csak nyitva felejted a napfénytetőt?

Kicsit vizes, ez akkora baj?

Persze, ha nem vagyunk feledékeny típusok, akkor mindenképpen érdemes utánajárnunk, hogy mi okozhatja a beázást. Ellenkező esetben a kellemetlen szagon és az összevizezett ruhán kívül más károkat is okozhat a járműben. Egy beázás miatt rozsdásodhatnak a fém alkatrészek, elszíneződhet az autó kárpitja, vagy akár zárlatot is okozhat a víz a vezetékeknél. Az is előfordulhat, hogy nagyon párásodik a szélvédő, amit a beázás okozta pára miatt nehéz, vagy nem is lehet teljesen lefújatni róla. Emiatt a közlekedésben való részvétel biztonsága jelentősen sérül. Mindezek miatt fontos, hogy minél hamarabb feltérképezzük a hiba okát, megpróbáljuk minél előbb megoldani, a saját és mások épsége miatt, és az autónk élettartamát is meghosszabbíthatjuk vele. De mi a beázás pontos oka? Erre több válaszlehetőség is van.

Mi lehet az oka?

A leggyakrabban előforduló ok egészen egyértelmű, és előfordulhat a gépjármű bármely más alkatrészével, ez pedig a balesetből származó sérülés. Az autó bármely eleme károsodhat, ami esetleg szemmel nem látható, de emiatt is előfordulhat beázás. Egyszerűbb a helyzetünk, ha láthatóan cserélni kell a szélvédőt, vagy bármelyik ablaküveget az autón. Amíg ezt nem tesszük meg, nyilván könnyebben bejut a víz, de a forgalomban sem vehetünk részt a sérült autónkkal a nem megfelelő állapot miatt. Ha viszont cseréltetjük, sajnos akkor is előforduló hiba, hogy a cserét végző szakembernek nem sikerül tökéletesen eltalálnia az illesztéseket. Ez minden autónál létező probléma lehet. Egy másik ok idősödő autóknál fordul elő. Az évek során a kocsi illesztéseinél lévő tömőanyag a használat miatt megrepedhet, elszakadhat. Ezekben az esetekben könnyen észrevehető, és a tömítés cseréjével könnyen orvosolható a hiba. Gyakorta előfordul, szintén idősebb autóknál, hogy a fenéklemez korrodálódik, így itt tud bejutni a víz a padlólemezen át, méghozzá a vizes aszfalton utazás közben. Ha ezek közül bármelyiket tapasztaljuk, érdemes felkeresnünk egy karosszériajavító műhelyt. Ott ezeket a problémákat gond nélkül megoldják, de adott esetben arra is kedvesen hívják fel a figyelmet, ha ideje lenne becsukni a napfénytetőt…

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata