Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hol ázik be leggyakrabban az autó?

Vízcseppes szélvédő

A napfénytetőn. Ha nyitva marad véletlenül. Veled ez nem fordulhat elő, mert soha nem felejtetted még nyitva, vagy nincs is? Mégis vizes a padlólemez? Párás levegőt fúj a klíma? Kellemetlen, dohos, penészes szag terjeng az autóban? Esőben, vagy eső után ezek fokozottan jelentkeznek? Rossz hírem van. Beázik az autó valahol. Ugye, hogy jobb lett volna, ha csak nyitva felejted a napfénytetőt?

Kicsit vizes, ez akkora baj?

Persze, ha nem vagyunk feledékeny típusok, akkor mindenképpen érdemes utánajárnunk, hogy mi okozhatja a beázást. Ellenkező esetben a kellemetlen szagon és az összevizezett ruhán kívül más károkat is okozhat a járműben. Egy beázás miatt rozsdásodhatnak a fém alkatrészek, elszíneződhet az autó kárpitja, vagy akár zárlatot is okozhat a víz a vezetékeknél. Az is előfordulhat, hogy nagyon párásodik a szélvédő, amit a beázás okozta pára miatt nehéz, vagy nem is lehet teljesen lefújatni róla. Emiatt a közlekedésben való részvétel biztonsága jelentősen sérül. Mindezek miatt fontos, hogy minél hamarabb feltérképezzük a hiba okát, megpróbáljuk minél előbb megoldani, a saját és mások épsége miatt, és az autónk élettartamát is meghosszabbíthatjuk vele. De mi a beázás pontos oka? Erre több válaszlehetőség is van.

Mi lehet az oka?

A leggyakrabban előforduló ok egészen egyértelmű, és előfordulhat a gépjármű bármely más alkatrészével, ez pedig a balesetből származó sérülés. Az autó bármely eleme károsodhat, ami esetleg szemmel nem látható, de emiatt is előfordulhat beázás. Egyszerűbb a helyzetünk, ha láthatóan cserélni kell a szélvédőt, vagy bármelyik ablaküveget az autón. Amíg ezt nem tesszük meg, nyilván könnyebben bejut a víz, de a forgalomban sem vehetünk részt a sérült autónkkal a nem megfelelő állapot miatt. Ha viszont cseréltetjük, sajnos akkor is előforduló hiba, hogy a cserét végző szakembernek nem sikerül tökéletesen eltalálnia az illesztéseket. Ez minden autónál létező probléma lehet. Egy másik ok idősödő autóknál fordul elő. Az évek során a kocsi illesztéseinél lévő tömőanyag a használat miatt megrepedhet, elszakadhat. Ezekben az esetekben könnyen észrevehető, és a tömítés cseréjével könnyen orvosolható a hiba. Gyakorta előfordul, szintén idősebb autóknál, hogy a fenéklemez korrodálódik, így itt tud bejutni a víz a padlólemezen át, méghozzá a vizes aszfalton utazás közben. Ha ezek közül bármelyiket tapasztaljuk, érdemes felkeresnünk egy karosszériajavító műhelyt. Ott ezeket a problémákat gond nélkül megoldják, de adott esetben arra is kedvesen hívják fel a figyelmet, ha ideje lenne becsukni a napfénytetőt…

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.