Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hogyan tudjuk elkerülni, hogy átverjenek az autószervizben?

Kereket cserélő autószerelő

Ha autószervizbe viszik a kocsijukat, az embereknek általában görcsben van a gyomra, mert azt várják, hogyan verik át őket a szerelők. Mutatunk most öt esetet arra, melyek a leggyakoribb példák a lehúzásra, talán így legközelebb te is gyanakodni fogsz, legalábbis jobban tudod majd, mire figyelj.

Szakzsargonok és túlszámlázás

Talán furcsa egy autószervizeléssel is foglalkozó cég honlapján olyan szöveggel találkozni, ami arról szól, hogyan verik át a szerelők az ügyfeleket. Nálunk ilyesmi nem fordulhat elő, de a szakmában hallani igen meredek történeteket, nemcsak a vevőktől, hanem más cégektől, de akár a konkurenciától is. Vegyük sorra a taktikákat. Ha túl sok autós zsargont és szakszót hallasz, az mindig legyen gyanús, minden bizonnyal azzal próbálnak megtéveszteni, hogy hozzá nemértőnek gondolod magad. Szeretnék elérni, hogy olyan tételeket is kifizess, amire valójában semmi szükséged. Minden alkalommal kérd meg a szerelődet, hogy magyarázza el, mit miért csinált. A másik gyakori gond a túlszámlázás: ha nincs sejtésed róla, hogy az alkatrészek mennyi pénzbe kerülnek, akkor teljes mértékben a szervizre hagyatkozol. Nem tudod majd mit mért számláztak neked. Keress rá a neten az adott alkatrész árára, legalább körülbelül tudd, hogy mennyibe kerül, és mire számíthatsz. Ott helyben is megteheted, a telefonodon percek alatt utána tudsz nézni bárminek.

A lapos kerék tipikus esete

Sok autótulajdonos valójában igen keveset tud a saját kocsija alkatrészeiről. Ezt a szervizek szeretik is kihasználni: használt alkatrészeket sóznak rád, esetleg egyáltalán nem is cserélik ki, amit kellett volna, hiszen úgy vannak vele, hogy úgysem veszed majd észre. Kérd el az új alkatrész számláját minden esetben, mutassák meg a régi, kicserélt alkatrészt, ne gyere el ezek nélkül a szervizből. A következő gyakori átverés, hogy a szerelők olyan javításokat is elvégeznek, amiket nem is kértél. Nem is ezért vitted be a kocsit, de mégis megcsinálják, mire beérsz. Jelentsd ki határozottan, hogy hívjanak fel, mielőtt bármilyen egyéb munkába kezdenek, azon kívül, amiben megállapodtatok. Az ötödik gyakori átverés épp a tavaszi szezon miatt is aktuális téma. A szerelők sokszor kapnak vérszemet lapos gumi láttán, és állítják, hogy defekt miatt cserélni kell azt. Könnyen előfordulhat, hogy valóban defektes, de adott esetben csak külső sérülés okozza a hibát. Ilyenkor a gumi még könnyedén javítható, és semmi szükség sincs a cserére. Ezért ragaszkodj hozzá, hogy megmutassák a defekt helyét, majd pedig a számlát is. Lehet, hogy használt gumit akarnak rád sózni.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata