Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Hogy került Schumacher fia a Ferrarihoz?

Tudtad, hogy Michael Schumacher fia hamarosan apja nyomdokaiba léphet? Nem túlzás ezt állítani, hiszen a Formula 3-as Európa-bajnok nemrég csatlakozott a Ferrari juniorcsapatához, ahol tervei szerint nincs megállás. Láttuk mi már ezt valahol.

Apja után a Ferrarinál

Bejárta a hír a világsajtót január közepén, amely Michael Schumacher fia, Mick csatlakozott a Forma 1-es Ferrari csapatához, méghozzá a juniorprogramhoz. Pedig a fiatal sportoló korábban többször is azt nyilatkozta, nem szeretné más csapatnál elkötelezni magát, évek óta biztos helye volt a Prema Racing teamjénél. A már 19 éves fiatalember végül azt nyilatkozta, izgatott a pirosra színezett jövője miatt, szerinte ez hatalmas lépést és erősödő szaktudást is jelent egyszerre. Azt is mondta, közelebb kerülhet az álmához, amely szerint ő is Forma 1-es pilóta szeretne lenni. Úgy fogalmazott, gyermekkora óta ez a vágya, a családjában minden pillanat erről a sportról szól még ma is. Kicsit előre szaladtunk: honnan került most elő a világ leghíresebb pilótájának a fia? Aki nem követi rendszeresen az autósportokat, annak újdonságként hathatott a hír.

Mick Schumacher, az Európa-bajnok

Nem tévedhet annál nagyobbat valaki, mint aki azt mondja, biztosan a neve miatt került ilyen közel a tűzhöz a fiatal pilóta. Édesapjához hasonlóan ő is végigjárta a ranglétra minden fokát. Karrierje 2008-ban indult, ekkor még Mick Betsch néven versenyzett, ez volt édesanyja lánykori neve. 2013-ban lett német bajnok, Formula autós karrierje következő évben kezdődött a Van Amersfoort Racingnél. Az első futamon a kilencedik helyet szerezte meg, de már a harmadikon futamgyőztes lett. 2016-ban már a Prema Powertam pilótája volt, második helyet szerezte meg a Formula 4-ben az év végi összetett eredménylistán. Év végén jött a hír, amely szerint a Formula 3-ban folytatja. Nem szerepelt túl jól, a 12. helyen végzett, egész évben egyszer állt a dobogón, amikor bronzérmes lett az egyik futamban. 2018 aztán fordulópontot jelentett karrierjében. Addig még futamgyőzelme sem volt, de abban a szezonban az első kanyartól csúcsformában versenyzett. Az utolsó futamig kiélezett versenyben volt a Ticktum nevű pilótával, de végül sikerült győznie, ezzel megszerezte az Európa-bajnoki címet. Év végén jelentették be, hogy 2019-től a Formula 2-ben szerepel majd, szintén a Prema Racing csapatában. Így aztán mindenkit bombameglepetésként ért a hír, amely szerint a Ferrarihoz igazolt. Hogy milyen sikereket ér majd el a fiatal német pilóta, és megközelíti-e apja csillagát, az hamarosan kiderül.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van