Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hasznos tippek téli motorozáshoz

A legtöbb motoros az ősz végén, legkésőbb az első zimankós téli napon leteszi a járművet, de van néhány bukósisakos, aki a legnagyobb hidegben is a paripán marad. Aki még kezdő ezen a téren, annak összeszedtünk néhány hasznos tanácsot, amik alapján magára és a közlekedésben résztvevőkre is jobban tud majd figyelni.

Aki télen is motorozik

Valljuk be őszintén, a telet nem a motorozásra találták ki. A legtöbben pihenőre küldik a járgányukat erre az évszakra. A nyeregben sokkal hidegebb van, mint ha például gyalogolnánk. Csúsznak az utak, mindent sár borít. Az utóbbi néhány télnél ez csak pár napra volt jellemző, de van, aki a legkeményebb időjárási körülmények között is motorozik. Nekik az első tanácsunk, hogy öltözzenek melegen. Legyen egy jó technikai aláöltöződ, textil- és thermo ruhád is. A szél miatt mindenképpen ajánljuk az esőruhát, még akkor is, ha nincs csapadék. Ne feledkezz meg a kezedről és a lábadról: ne ijedj meg a fűthető kesztyűtől és talpbetéttől sem, igen hasznos találmányok. Ha nem is ezekkel, valamivel mindenképp biztosítsd a testrészek melegét. A réteges, meleg öltözködés nem csak azért fontos, mert így komfortosabban érezheted magad. Ha lemerevednek az izmaid a fagyban, romlik a koncentrációs képességed, sokkal nagyobb a baleset veszélye. Ha már öltözködés, ne feledkezz meg a láthatóságról. Ez persze minden évszakban fontos, de télen hatványozottan: sokkal előbb sötétedik, az autósok nehezebben vesznek észre. Mellény, sisak, speciális láthatósági festés. Mindegy, csak legyél körültekintő.

Mire figyelj leginkább?

Ha tél, akkor felejtsd el a száguldozást, megvan arra is a megfelelő évszak, ezt a néhány hónapot, vagy inkább csak hetet, amikor cudar az idő, kibírod. Rosszabb a gumid tapadása, az utakat sokszor alig takarítják. Légy türelmes, jóval óvatosabban bánj a gázzal és a fékkel, gyakorolj egy kis önmérsékletet. Ha már a gumit szóba hoztuk: felejtsd el a régi abroncsokat, nyáron lehet, hogy még elgurul egy nyúzottabb abroncs, de télen már kockáztass. Hiába van jó ABS-ed, ha nem jó a gumi, nagy bajba kerülhetsz. Kiemelt szempont, hogy a paripád hibátlan állapotban legyen. Ilyenkor hatványozottan fontos, hogy a világításodban ne legyen hiba. Ide számítjuk természetesen az irányjelzőket is. Ha pár napig hideg helyen állt a járgány, vedd figyelembe, hogy az akkumulátor le is merülhetett. Ne ezen múljon, hogy nem tudsz útnak indulni! Fektess nagyobb hangsúlyt a motor takarítására, leginkább a lánc tisztítására. Bátran kend a láncot gyakrabban, mint máskor. A fagyos, havas út kellemetlen velejárója, a felcsapódó sólé ugyanis sokat árthat ennek az alkatrésznek.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata