Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Hasznos tippek téli motorozáshoz

A legtöbb motoros az ősz végén, legkésőbb az első zimankós téli napon leteszi a járművet, de van néhány bukósisakos, aki a legnagyobb hidegben is a paripán marad. Aki még kezdő ezen a téren, annak összeszedtünk néhány hasznos tanácsot, amik alapján magára és a közlekedésben résztvevőkre is jobban tud majd figyelni.

Aki télen is motorozik

Valljuk be őszintén, a telet nem a motorozásra találták ki. A legtöbben pihenőre küldik a járgányukat erre az évszakra. A nyeregben sokkal hidegebb van, mint ha például gyalogolnánk. Csúsznak az utak, mindent sár borít. Az utóbbi néhány télnél ez csak pár napra volt jellemző, de van, aki a legkeményebb időjárási körülmények között is motorozik. Nekik az első tanácsunk, hogy öltözzenek melegen. Legyen egy jó technikai aláöltöződ, textil- és thermo ruhád is. A szél miatt mindenképpen ajánljuk az esőruhát, még akkor is, ha nincs csapadék. Ne feledkezz meg a kezedről és a lábadról: ne ijedj meg a fűthető kesztyűtől és talpbetéttől sem, igen hasznos találmányok. Ha nem is ezekkel, valamivel mindenképp biztosítsd a testrészek melegét. A réteges, meleg öltözködés nem csak azért fontos, mert így komfortosabban érezheted magad. Ha lemerevednek az izmaid a fagyban, romlik a koncentrációs képességed, sokkal nagyobb a baleset veszélye. Ha már öltözködés, ne feledkezz meg a láthatóságról. Ez persze minden évszakban fontos, de télen hatványozottan: sokkal előbb sötétedik, az autósok nehezebben vesznek észre. Mellény, sisak, speciális láthatósági festés. Mindegy, csak legyél körültekintő.

Mire figyelj leginkább?

Ha tél, akkor felejtsd el a száguldozást, megvan arra is a megfelelő évszak, ezt a néhány hónapot, vagy inkább csak hetet, amikor cudar az idő, kibírod. Rosszabb a gumid tapadása, az utakat sokszor alig takarítják. Légy türelmes, jóval óvatosabban bánj a gázzal és a fékkel, gyakorolj egy kis önmérsékletet. Ha már a gumit szóba hoztuk: felejtsd el a régi abroncsokat, nyáron lehet, hogy még elgurul egy nyúzottabb abroncs, de télen már kockáztass. Hiába van jó ABS-ed, ha nem jó a gumi, nagy bajba kerülhetsz. Kiemelt szempont, hogy a paripád hibátlan állapotban legyen. Ilyenkor hatványozottan fontos, hogy a világításodban ne legyen hiba. Ide számítjuk természetesen az irányjelzőket is. Ha pár napig hideg helyen állt a járgány, vedd figyelembe, hogy az akkumulátor le is merülhetett. Ne ezen múljon, hogy nem tudsz útnak indulni! Fektess nagyobb hangsúlyt a motor takarítására, leginkább a lánc tisztítására. Bátran kend a láncot gyakrabban, mint máskor. A fagyos, havas út kellemetlen velejárója, a felcsapódó sólé ugyanis sokat árthat ennek az alkatrésznek.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson