Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Ha mindenáron csinálni akarja, ezekre figyeljen oda a motortér otthoni átvizsgálásánál!

Honda motortere

Ne kapkodjon, és ha valamiben nem biztos, akkor inkább ne csinálja, forduljon szakemberhez: a gyógyszerreklámok végén sem véletlenül mondják el, kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. A motortér otthoni átvizsgálásánál is hasonló a helyzet.

Ez nem dolgozat az iskolában, puskázzon nyugodtan!

Kezelési útmutató. Rémlik? Az a vastag, jellemzően apró betűs könyv, amelyben minden le van írva az autóról. Na, az kéne! Szinte biztos, hogy a kesztyűtartó alján ott van. Ha még sincs, akkor valószínűleg a pótkerék környékén koszolódik. Ha nincs az autóban, akkor anya valószínűleg elrakta. Ha nem emlékszik rá, akkor nem volt. Akkor irány a net, elég sok típusról van fenn pdf-ben magyar nyelvű kézikönyv is. Ha nem is olvassa el rendesen, legalább lapozza át, sok érdekes kép van benne, és még több hasznos leírás. Ezeket kellene megfogadni. Ezek közül az egyik legfontosabb, hogy ezt az ellenőrzést hideg motornál csinálja meg, ne egy Budapest–Szeged autópályázás után akarjon meggyőződni arról, minden príma. Szóval hideg motornál tekerje le az összes kupakot, pattintsa föl a fedeleket, amelyeket az útmutató megenged. Majd itt egy kicsit „dőljön hátra”, és legyen büszke magára: már majdnem kész van! Míg el nem felejtjük, legyen kéznél két kisebb tiszta rongy, törülköző, amit adott esetben nem sajnál kidobni, mert előfordulhat, hogy moshatatlanul összekoszolódik.

Figyelje a jelzéseket!

Innentől kezdve már „csak” annyi a dolga, hogy megnézze a különböző tartályokban, hogy a folyadékszintek rendben vannak-e. Hűtőfolyadék? Legyen a minimum és a maximum vonala között. Nívópálca? Ott is a vonások között legyen az olaj. Az sem baj, ha szép a színe. Ez az egyik első bátorságpróba is: ha kevés lenne az olaj, akkor töltsön utána. Azt elvileg tudja, milyen olaj van a motorban – ha nem is ugyanazt, de hasonlót töltsön bele. A mennyit mindig jó kérdés. Ezt folyamatos ellenőrzéssel tudja megoldani: beletölt egy kicsit, megnézi újra a pálcát. És ezt addig ismétli, míg elfogy az olaj, vagy addig, amíg az olajszint a minimális érték fölé nem megy. Ha bemegy az egész flakon, vagy nagyon fekete az olaj a pálcán, akkor abba is hagyhatja az ellenőrzést: olajcserére lesz szükség, azt meg tényleg csinálja szakember.

Légszűrő? Ez is könnyen ellenőrizhető. Ha már a kezében van, és fölismeri, akkor nincs nagy baj. Ha nem látszik a kosztól, akkor minimum porolja ki. De inkább vegyen egy újat! Nem nagy tétel, viszont fontos alkatrész: ezen keresztül lélegzik a motor. A fékolaj szintje is szemlézhető. Ha kevés, akkor irány a szerviz! Amit még meg tud nézni, az a kézifék. Itt a rögzítőpatent szokott eltörni, a bovden általában bírja, de néha az is elpattan.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata