Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Figyeljünk a lengéscsillapítóra

A menet közbeni komfortérzés mellett a menetbiztonságot is szolgálja a lengéscsillapító, ami szorgosan és szinte magától működik, vagyis semmit nem kell tenni vele, legalábbis sokan így gondolják.

A lengéscsillapító is kopik, javításra, cserére szorul

A magyar járműpark, – elsősorban a magyar utak jóvoltából, de azért is, mert hiányzik a folyamatos gondoskodás és odafigyelés -, mintegy ötöde olyan lengéscsillapítókkal közlekedik, amelyekkel nem lenne szabad, mert javításra, de inkább cserére szorulnak. Hogy ez így van-e a mi autónknál, azt csak akkor tudhatjuk meg, ha szervizbe hajtunk vele, ahol elvégzik a szükséges vizsgálatokat, méréseket, amelyeket egyébként minden egyéb körülményre való tekintet nélkül ajánlott lenne 20 ezer kilométerenként elvégeztetni.

Nem csak kényelem, de biztonság is

A lengéscsillapító megfelelő állapotától nem csak az függ, milyen kényelmesen utazhatunk az autónkban, de az is – ami talán még ennél is sokkal fontosabb -, hogy az utazás mennyire biztonságos. A lengéscsillapítók megfelelő állapotától függ ugyanis az autó útfekvése, viselkedése a kanyarban, gyorsuláskor és hirtelen fékezés alkalmával. Ez utóbbi esetben akár méterekkel is megnövelheti a féktávolságot a nem jó állapotban lévő lengéscsillapító. Ez annyit jelent, hogy egy – egyébként – elkerülhető baleset mégiscsak megtörténik, az ütközés bekövetkezik, bár felújított, vagy újra cserélt lengéscsillapítónál ez elkerülhető lett volna.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!