Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Fékrendszer kisokos kezdőknek

Legyen akármilyen autónk is, talán egyik legfontosabb része a fék. Ugyanis menjünk bármerre is, e nélkül bizony elég nehézkes lenne az utazás.

Mit érdemes tudni a fékekről?

A fék az autó egyik leglényegesebb biztonsági rendszere. Fontos karbantartani és figyelmet fordítani rá. Élettartamát és hatékonyságát bizony egyszerűen tudjuk növelni, amennyiben megtanuljuk, hogy miként bánjunk vele megfelelően. A fékek nagy terhelésnek vannak kitéve. Figyelmet kell fordítani arra, hogy kopásának mértékét a lehető legalacsonyabb százalékra csökkentsük. Ha odafigyelünk a közutakon és nem nyomjuk állandóan a gázt, akkor nem lesz szükség arra, hogy koptassuk a féket. Hasonlóan kímélő lehet, ha szakaszosan nyomjuk a fék pedált. Ugyanis ilyen esetben két fékezés között képes hűlni a fék, ezzel csökken az elhasználódása. Utánfutó húzása, telepakolt autó, nagy tömeg, ezek mind plusz terhelést jelentenek a fékek számára. A fékek működés közben nagy mennyiségű hőt termelnek. Nyári időszakban nehezebben hűlnek le a kinti magas hőmérsékletű időjárás miatt. Nyaralások alkalmával ez bizony nagy keserűséget tud okozni. Próbáljuk minél inkább kímélni a fékeket ilyenkor.

Ha rossz a fék…

A fékeknek muszáj jól működniük. Az autó egyik legfontosabb részeként kifogástalanul kell, hogy működjön. Nem hanyagolhatjuk el, mivel egy kopott fékbetét súlyos következményekkel járhat. Kerékcserék alkalmával ajánlott leellenőrizni a fékbetétek kopását. Hogyan vehetjük észre útközben, hogy meghibásodott a fékrendszer? Amikor az autó fékpedálján remegést veszünk észre, akkor valószínű, hogy beszorul a fékbetét. Ilyenkor sokkal nagyobb lesz a hőtermelés. Megéghetnek a tárcsák. Ez akkor is előfordulhat, ha valamilyen szennyeződés marad a rendszerbe és gátolja a súrlódást. Ha fékezéskor az autó valamely irányba próbál húzni, akkor valószínű, hogy valamely oldalfék a hibás. A meghibásodások elkerülése érdekében szükséges, hogy rendszeresen karbantartsuk a rendszert. Először is lényeges említeni a fékfolyadékot. Ennek nagy szerepe van. Kétévente ajánlatos mindenképp kicserélni. A fékcsőre szintén időt kell fordítani. A rendszer alkatrészei használódnak és öregszenek. A sok megterhelő behatás következtében bizony időt, energiát és figyelmet kell fektetnünk az autó fékrendszerének karbantartására. Lehetőleg úgy válasszunk autót, hogy tisztában legyünk azzal, hogy a fékrendszerek alkatrészeit olykor cserélni kell, és ez költséggel jár.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata