Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Fékrendszer kisokos kezdőknek

Legyen akármilyen autónk is, talán egyik legfontosabb része a fék. Ugyanis menjünk bármerre is, e nélkül bizony elég nehézkes lenne az utazás.

Mit érdemes tudni a fékekről?

A fék az autó egyik leglényegesebb biztonsági rendszere. Fontos karbantartani és figyelmet fordítani rá. Élettartamát és hatékonyságát bizony egyszerűen tudjuk növelni, amennyiben megtanuljuk, hogy miként bánjunk vele megfelelően. A fékek nagy terhelésnek vannak kitéve. Figyelmet kell fordítani arra, hogy kopásának mértékét a lehető legalacsonyabb százalékra csökkentsük. Ha odafigyelünk a közutakon és nem nyomjuk állandóan a gázt, akkor nem lesz szükség arra, hogy koptassuk a féket. Hasonlóan kímélő lehet, ha szakaszosan nyomjuk a fék pedált. Ugyanis ilyen esetben két fékezés között képes hűlni a fék, ezzel csökken az elhasználódása. Utánfutó húzása, telepakolt autó, nagy tömeg, ezek mind plusz terhelést jelentenek a fékek számára. A fékek működés közben nagy mennyiségű hőt termelnek. Nyári időszakban nehezebben hűlnek le a kinti magas hőmérsékletű időjárás miatt. Nyaralások alkalmával ez bizony nagy keserűséget tud okozni. Próbáljuk minél inkább kímélni a fékeket ilyenkor.

Ha rossz a fék…

A fékeknek muszáj jól működniük. Az autó egyik legfontosabb részeként kifogástalanul kell, hogy működjön. Nem hanyagolhatjuk el, mivel egy kopott fékbetét súlyos következményekkel járhat. Kerékcserék alkalmával ajánlott leellenőrizni a fékbetétek kopását. Hogyan vehetjük észre útközben, hogy meghibásodott a fékrendszer? Amikor az autó fékpedálján remegést veszünk észre, akkor valószínű, hogy beszorul a fékbetét. Ilyenkor sokkal nagyobb lesz a hőtermelés. Megéghetnek a tárcsák. Ez akkor is előfordulhat, ha valamilyen szennyeződés marad a rendszerbe és gátolja a súrlódást. Ha fékezéskor az autó valamely irányba próbál húzni, akkor valószínű, hogy valamely oldalfék a hibás. A meghibásodások elkerülése érdekében szükséges, hogy rendszeresen karbantartsuk a rendszert. Először is lényeges említeni a fékfolyadékot. Ennek nagy szerepe van. Kétévente ajánlatos mindenképp kicserélni. A fékcsőre szintén időt kell fordítani. A rendszer alkatrészei használódnak és öregszenek. A sok megterhelő behatás következtében bizony időt, energiát és figyelmet kell fektetnünk az autó fékrendszerének karbantartására. Lehetőleg úgy válasszunk autót, hogy tisztában legyünk azzal, hogy a fékrendszerek alkatrészeit olykor cserélni kell, és ez költséggel jár.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyu