Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Dübörög az orosz autóipar

A hazai autógyártók a belső kereslet 80-90%-kát fedezik majd 2025-re az új orosz kormányzati stratégia szerint. Ezzel egy időben a külföldről behozott autók aránya a 2017-es 17,5%-ról 13,3%-ra zsugorodik. 2017-ben összesen 1,51 millió új autót adtak el Oroszországban.

Hazai gyártásból elégítik ki a bővülő keresletet

Az orosz kormányfő jóváhagyta az orosz autóipar fejlesztésével kapcsolatos, 2025-ig szóló kormányzati stratégiát – írta a Magyar Távirati Iroda. Ebből többek között megtudhatjuk, hogy az orosz gyártók az ottani kereslet 80-90%-kát fedezik majd 2025-re. Az orosz kormány honlapján olvasható iratból kiderül, hogy tavaly 1,51 millió új autót adtak el Oroszországban. Ez szinte fele a 2012-ben értékesített 2,8 millió autónak. A 2017-ben eladott kocsik száma 13,2%-kal nőtt a 2016-os évhez viszonyítva. Az orosz kormány tervei szerint az értékesített kocsik száma 2020-ban 1,72 millió, 2025-ben pedig már 2,23 millióra növekszik. A kormány prognózisa szerint a növekvő keresletet egyre inkább a hazai gyártásból látják majd el: 2020-ban 1,6 millió, 2025-ben pedig 2,21 millió kocsit gyártanak előre láthatólag az oroszok.

Egy éve folyamatosan nő az új autók eladása Oroszországban

A fentiekkel egyidejűleg a külföldről behozott kocsik aránya a 2017-es 17,5%-ról 13,3%-ra csökken 2025-re. Májusi adatok alapján Oroszországban 157 279 új kocsit értékesítettek a hónapban, ami 13,9%-kal múlta felül az egy évvel azelőttit. Februárban még 24,7%-kal, januárban pedig 31,3%-kal emelkedtek az értékesítések az egész évet tekintve. Idén, az első 3 hónapban összesen 392 920 darab új autót adtak el a 143 milliós népességű államban, ami 21,7%-kal múlta felül a 2017 ugyanezen időszakában produkált 322 880 darabot. Az oroszoknál márciusban már a tizenkettedik egymást követő hónapban nőtt az új autók eladása, és a tendencia azóta is csak fejlődni látszik.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata