fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Benzin helyett dízelt tankoltál? Hívj szakembert!

Még a legrutinosabb sofőrrel is előfordulhat, hogy benzin helyett véletlenül gázolajat tankol, de ennek fordítottja is könnyen megeshet. Mit tehet a szerencsétlenül járt autós? Hát egy helyben marad, és segítséget hív! Mutatjuk kitől.

Ne indítsd el a kocsit!

A legfontosabb szabály, amit sose szegjünk meg, hogy ne indítsuk el a kocsit, ha félretankoltunk. Azaz, ha dízeles autóba benzint töltöttünk, esetleg benzinesbe dízelest, akkor maradjunk egy helyben, azaz a kúton. Maximum tegyük üresbe és toljuk félre, hogy a többi érkező autóst ne zavarjuk. Persze az egész megelőzhető, sok újabb kocsiba már úgynevezett félretankolásgátlót szerelnek. Ha megtörtént a baj, onnantól minden mozdulatra figyeljünk. Sok modern autó már akkor is elkezd üzemanyagot felszívni a tankból, amikor érzékeli, hogy a sofőr kinyitotta az ajtót, így inkább azt is kerüljük el. Ha régebbi típusú az autónk – ennek nézzünk, telefonáljunk gyorsan utána – ha megtörtént a baj, megeshet, hogy a tank méretéhez képest néhány százaléknyi más típusú üzemanyag még nem okoz gondot. Ilyenkor töltsük tele a megfelelő üzemanyaggal a tankot, induljunk útnak, de rövid idő után álljunk meg, és megint tegyük tele a tartályt. Ezt érdemes többször egymás után megismételni. Utána pedig megfogadni, hogy ezentúl mindig figyelünk, helyes csövet emeltünk-e le a tartályról.

Legjobb megoldás a márkaszerviz

Ezt a módszert azonban szigorúan tegyük tiltólistára a modernebb járművek esetében. Mindenképpen hívjunk inkább segítséget! Az első megoldás a saját asszisztenciánk értesítése, persze csak akkor, ha van ilyen. Ezután próbálkozhatunk saját márkaszerviz felhívásával, reménykedve abban, hogy van a problémára szakosodott mobil felmentőseregük. Ha egyik se jön be, a legbiztosabb a benzinkúton jelezni a bajt, mert szinte biztosra vehetjük, hogy volt már hasonlóan balszerencsés kuncsaftjuk, így ők biztosan tudják, kit kell kihívni, ki oldja meg leggyorsabban a problémánkat. Ők minden bizonnyal egy mobil segélyközpontot ajánlanak majd, amit egyébként mi is kikereshetünk és felhívhatunk, de a 100 százalékos módszer szerintünk a benzinkutasok segítsége. Ha érkezik a segítség, várjunk türelemmel. Semmiképp se indítsuk be a motort, mert a néhány tízezer forintos tanulópénz helyett tönkre is tehetjük az autót. Ha gyújtást adunk az autóra, a motor akár ki is gyulladhat, fel is robbanhat. Annyira fordítsuk el a kulcsot, hogy kioldódjon a kormányzárt, így félre tudjuk tolni a kocsit, amíg érkezik a segítség. A felmentősereg minden bizonnyal trélerrel érkezik majd, elviszik a műhelyükbe a kocsit és minket, ahol kiszivattyúzzák, rendbe rakják a tartályt.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata