Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Benzin helyett dízelt tankoltál? Hívj szakembert!

Még a legrutinosabb sofőrrel is előfordulhat, hogy benzin helyett véletlenül gázolajat tankol, de ennek fordítottja is könnyen megeshet. Mit tehet a szerencsétlenül járt autós? Hát egy helyben marad, és segítséget hív! Mutatjuk kitől.

Ne indítsd el a kocsit!

A legfontosabb szabály, amit sose szegjünk meg, hogy ne indítsuk el a kocsit, ha félretankoltunk. Azaz, ha dízeles autóba benzint töltöttünk, esetleg benzinesbe dízelest, akkor maradjunk egy helyben, azaz a kúton. Maximum tegyük üresbe és toljuk félre, hogy a többi érkező autóst ne zavarjuk. Persze az egész megelőzhető, sok újabb kocsiba már úgynevezett félretankolásgátlót szerelnek. Ha megtörtént a baj, onnantól minden mozdulatra figyeljünk. Sok modern autó már akkor is elkezd üzemanyagot felszívni a tankból, amikor érzékeli, hogy a sofőr kinyitotta az ajtót, így inkább azt is kerüljük el. Ha régebbi típusú az autónk – ennek nézzünk, telefonáljunk gyorsan utána – ha megtörtént a baj, megeshet, hogy a tank méretéhez képest néhány százaléknyi más típusú üzemanyag még nem okoz gondot. Ilyenkor töltsük tele a megfelelő üzemanyaggal a tankot, induljunk útnak, de rövid idő után álljunk meg, és megint tegyük tele a tartályt. Ezt érdemes többször egymás után megismételni. Utána pedig megfogadni, hogy ezentúl mindig figyelünk, helyes csövet emeltünk-e le a tartályról.

Legjobb megoldás a márkaszerviz

Ezt a módszert azonban szigorúan tegyük tiltólistára a modernebb járművek esetében. Mindenképpen hívjunk inkább segítséget! Az első megoldás a saját asszisztenciánk értesítése, persze csak akkor, ha van ilyen. Ezután próbálkozhatunk saját márkaszerviz felhívásával, reménykedve abban, hogy van a problémára szakosodott mobil felmentőseregük. Ha egyik se jön be, a legbiztosabb a benzinkúton jelezni a bajt, mert szinte biztosra vehetjük, hogy volt már hasonlóan balszerencsés kuncsaftjuk, így ők biztosan tudják, kit kell kihívni, ki oldja meg leggyorsabban a problémánkat. Ők minden bizonnyal egy mobil segélyközpontot ajánlanak majd, amit egyébként mi is kikereshetünk és felhívhatunk, de a 100 százalékos módszer szerintünk a benzinkutasok segítsége. Ha érkezik a segítség, várjunk türelemmel. Semmiképp se indítsuk be a motort, mert a néhány tízezer forintos tanulópénz helyett tönkre is tehetjük az autót. Ha gyújtást adunk az autóra, a motor akár ki is gyulladhat, fel is robbanhat. Annyira fordítsuk el a kulcsot, hogy kioldódjon a kormányzárt, így félre tudjuk tolni a kocsit, amíg érkezik a segítség. A felmentősereg minden bizonnyal trélerrel érkezik majd, elviszik a műhelyükbe a kocsit és minket, ahol kiszivattyúzzák, rendbe rakják a tartályt.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata